In jocul cosmic atunci cand provocarile scot la suprafata temele voastre de viata, e de dorit sa conlucrati cu Universul, constientizand, acceptand, actionand in directia noua. Se activeaza astfel un triunghi de lumina in centrul caruia apar Integrarile adica Patrunderile in vers Divin si de aici din Miezul activat,  insasi Centrul, se configureaza Cercurile de Intelegere care imbraca Triunghiul ca niste Brate Iubitoare.

Intorcandu-va la articolul intitulat modelarea destinelor, la piramida in care am lucrat impreuna, pe primul nivel constienta( cunoastere divina integrata) arhitecturile rigide chiar cand le este adusa tema in lumina constientei si accepta ( ex  au de lucrat rabdarea sau iubirea) nu reusesc sa actioneze, integreze si sa intre in valsul cosmic ca sfere de lumina, semiconductorii se straduiesc sa inchida triunghiul insa nu simt puterea cercurilor de intelegere, canalele si ghizii au constiinta unimii si pot face valsul cu bucurie in timpul integrarilor ….trecerile facandu-se cu blandete fara dezintegrari in lumina intelegerii.

De multe ori oamenii de legatura activati de Univers pentru a ajuta arhitecturile rigide si semiconductorii sa faca saltul intervin aducand pe harta un atelier conectiv sau un acordaj tocmai pentru a pregati un nou cerc de intelegere si astfel schimbarea( trecerea) sa se faca cu cat mai putina suferinta in lumina invatarii dintru adevar.

In piramida trecerile de la un nivel la altul se traduc adeseori in salturi. Pentru fiecare nivel de constienta, mai multe cercuri de intelegere e de dorit sa fie inchise in asa fel incat de pe  un alt etaj de constienta sa simti lumea divina si sa o traduci pe orizontala lumeasca.

Crescand pe verticala, spirala inaltarii care se activeaza intre niv 2 si 3, intre semiconductori si canale, te imbratiseaza asezand in cupa interioara, daruri, intelegeri, lucrari de lumina.

Si cand atingi varful piramidei interioare si manifesti ghidul-maestrul-preotul simti maretia interioara a omului indumnezeit, a fiului domnului care traduce mesajul ceresc in viata de zi cu zi cu multa iubire, bucurie, liniste.  In acest punct sfera care esti face valsul cu tot si toate trezind in pasii ei, universul.

Cand va deziceti de o anumita cunoastere care va este benefica si nu mai percepeti mesajele Cerului? Cand ati coborat la niv 1 sau 2 si v-ati rigidizat intr-o anumita idee, stil, atitudine( arhitecturile rigide) sau ca semiconductori vi se pare ca stiti si va izolati de restul insa drumul vostru curge greoi si implinirea nu apare.

Cand participati la lucrarile Unimii? Cand ati crescut si sunteti intim conectati la Totul marturisind Unimea prin toate lucrarile care va cheama, sunteti canale sau ghizi si constiinta unimii va ghideaza. Aici in acest punct acordajele, ateliere conective, cautarile profunde, calatoriile initiatice, trialogurile sunt una cu voi si bucuria, patrunderea, inaltimea spirituala va inunda Pasul.