Oamenii calatoresc de pe un cerc de intelegere pe un alt cerc pe spirala ascendenta sau descendenta, marturisind daruri in Impreuna-Una sau fugind de propriile daruri, infloriti, roditori, impliniti sau tristi, uscati, secatuiti.

Insa toti se deschid ca ghizi fiecare in sezonul lui, pe temele absolvite, pe darurile boltite pe salturile de intelegere facute.Unii repeta in multe vieti aceleasi teme, altii mai harnicuti, mai prezenti, mai adancitori extrag unitati de intelepciune din fiecare calatorie in trup si rodesc rapid dezvaluind in propria gradina cu flori, minunea vietii.

Si in aceasta desfacere de teme, daruri, bucurii ale intelegerii ne intalnim cu ceilalti care sunt catalizatorii, ghizii, armonizatorii, canalele, restauratorii, deschzatorii de porti, fiecare cu rolul lui pe drumul nostru dar si cu darul lui.

Ceea ce uitam uneori este ca prietenii nostri pot avea cu noi o istorie de unde si ostilitatile sau simpatiile spontane si daca acestea nu apar  e posibil ca intr-o anumita etapa de viata prietenul  sa fie pe un alt cerc de intelegere, cautand alte nuante din diamantul vietii.

Si cercurile se pot suprapune un pic sau mai mult dezaluind daruri comune, valori frumoase, obiective inaltatoare sau se  pot exclude pentru un timp, pana cand Omul activeaza noi triunghiri trezitoare si in taina lor, fiinta lui de lumina creste iar comuniunea cu tot si toate infloreste.

Prietenia se dezvolta in noi odata cu deschiderea ochilor interiori si nu tine de o persoana sau alta ci de propria relatie cu Divinul din Tine.

Cand esti prieten cu Marea, Cerul, Vantul, Floarea toate iti vor zambi. Cand esti dusmanul lor nici Soarele nu-ti va vorbi.

Nu va mai suparati pe cei care va parasesc, care nu va mai suna, care s-au retras. Pe cercul lor de intelegere, in templul lor ei isi fac propriile teme in ritmul lor.

Alegeti sa ramaneti in iubire si sa marturisiti prietenia fata de tot si toate si ingerii prieteniei vor fi alaturi de voi in taina sufletului, marturisind bucuria de a fi, unimea, dragul.