1. Corpul fizic formeaza temelia incarnarii. Pe planul fizic, memoria colectiva este stocata in ADN. Scopul suprem al evolutiei este de a uni corpul fizic in totalitate cu cel monadic.
  2. Corpul astral este stratul aurei umane care colecteaza , stocheaza si transmite emotiile si dorintele umane de la cele mai meschine pana la cele mai marete. In corpul astral placerea si durerea se reflecta ca frecvente vibrationale care impart efectiv planul astral in taramuri ale iadului si ale raiului. Corpul astral este cel mai activ in timpul somnului cand proceseaza prin intermediul viselor, dorintele zilnice. Fiind stratul urmator dupa corpul fizic si cel eteric corpul astral are de asemenea o influenta majora asupra sanatatii. Dupa moarte corpul astral se confrunta direct cu natura adevarata a fiecarui impuls emotional pe care l-ai avut in timpul vietii in corp fizic.
  3. Corpul mental  exista la o frecventa superioara emotiilor si se construieste din gandurile tale. Corpul mental este profund influentat de corpul mental colectiv al intregii umanitati. Acest lucru tinde sa-ti atraga  gandirea spre dorintele neimplinite ale corpului astral.Atunci cand gandirea se orienteaza spre impulsuri superioare corpul mental se descalceste treptat din corpul astral si capata puteri mai mari
  4.  Corpul cauzal stocheaza bunavointa colectiva a sufletului uman sub forma unei amprente a memoriei scrisa in lumina..   Acest   vehicul bine reglat formeaza centrul de stocare a tuturor gandurilor de frecventa inalta, a cuvintelor si faptelor pe care le-am initiat de-a lungul multor incarnari prin care am trecut. Dupa moarte cele trei corpuri inferioare se dezintegreaza iar numai ceea ce este rafinat si pur este extras si retinut in corpul cauzal. Corpul cauzal raspunde viziunilor superioare si arhetipurilor care se afla dincolo de limbaj dar care pot fi descrise in mod direct celor trei planuri inferioare. Pe masura ce corpul cauzal capata luciditate, corpurile superioare il pot folosi ca metoda de a trimite frecvente tot mai inalte spre corpurile inferioare. Din acest punct de vedere corpul cauzal reprezinta puntea dintre planurile inferioare si cele superioare.
  5.  Corpul buddhic reprezinta cea mai inalta octava acorpului astral. In aceasa calitatel releva Adevarul pur si anume ca omenirea si toate planurile pamantului reprezinta  de fapt un unic organism. Prin intermediul acestui corp fiintele umane au acces la campul iubirii universale si la starile superioare de extaz asociate cu iluminarea.
  6. Corpul atmic este cea mai inalta octava a corpului mental. Prin intermediul lui intra in lume marile izvoare avatarice. Aici este taramul Siddhi-urilor acele numeroase manifestari miraculoase ale Divinului.
  7. Trupul monadic corespunde primului aspect al Sfintei Treimi-Vointa Divina. Nefiind tocmai un corp in acceptiunea normala a cuvantului, monada este esenta primara a insasi constiintei divine. Atunci cand se exprima ea condenseaza corpul atmic alaturi de toate celelalte corpuri  dezvaluind adevarata esenta Divina  ca fiind constiinta dincolo de intelegere. In aceasta etapa fiecare dintre corpurile inferioare , fizic, astral si mental sunt absorbite de omologii lor de frecventa superioara, corpul cauzal, buddic si atmic dezvaluind adevarata natura mistica a treimii.

Richard Rudd, Cheile Genelor