Nu o jumatate fuzioneaza cu o alta jumatate ci un intreg lumineaza, danseaza, straluceste si in valsul lui o alta sfera intra, se suprapune cu aceasta, se contopeste cu ea.

Cuplul se dezvaluie in taina Recunoasterii de sine stralucind in triunghiul prieteniei, casatoriei, Unimii. 

De obicei oamenii isi incep schimbarile pe orizontala, se infierbanta, pleaca de acasa facandu-si amante sau fara a fi vindecati se arunca intr-o noua relatie, crezand ca pot atrage ca sferturi de sfera o intregime. Si zborul nu apare pentru ca ducand cu tine aceleasi triunghiuri limitative chiar daca schimbi partenerii, valsul sferelor nu apare ci doar o noua durere si aceleasi repetitii. 

Ramanand centrat in toate triunghiurile trezitoare care te cheama, sfera care esti se activeaza si impreuna cu ea, totul devine, lumineaza, straluceste. Cu fiecare triunghi al unimii, patria Graalului se dezvaluie si cupa inimii graieste. 

In insasi procesul intregirii tale, un alt om se indumnezeieste si el emite catre tine corespondand cu centrul tau. Aceste nucleee de lumina se recunosc, incep sa faca valsul in ceruri si apoi pe pamant impletind bucuriile ceresti cu cele lumesti. 

Cand cei doi se recunosc triunghiul format din el-ea- constiinta treimica devine gazda a doua sfere care se suprapun partial si total devenind in lumesc cele doua verighete care se cauta, cele doua suflete care se imbratiseaza, cele doua mari intregimi care vor sa se inalte in Impreuna-Una. 

Imi amintesc cu multa recunostiinta, bucurie, drag  de momentul la care l-am intalnit pe Valentin. Mergeam la o mica intrunire, sarbatoare, zi de nastere daltuita de un suflet frumos si parca vroiam sa ajung, parca nu. Insa ceva lumina deja in mine. 

Am intrat in micuta garsoniera si erau multe domnisoare cu chipuri serafice, melodii frumoase curgeau peste tot, sufletele glasuiau si o privire, plutea de peste Timp, varsandu-si ariile in sufletul meu, cheamandu-ma parca, glasuind. 

Ne-am recunoscut si in noaptea aceea ochii nostri au vorbit despre vietile noastre si ipostazele pe care le-am imbracat iar centrii nostri ne-au aratat valsul, ne-au dezvaluit Unimea, ne-au ajutat sa reluam firul divin si sa desfasuram un nou ghem si sensurile lui in partitura acestei vieti. 

Si ceeea ce stiu ca s-a intamplat timp de un an in bucuria Cerurilor si in revarsarea zorilor in noi a fost un vals al varfurilor pe care le atinsesem impreuna, si care se intorceau in Acum pentru a ne sprijini Marea Fuziune. 

Cinand in Taina Sufletului cu fratii nostri dintru lumina, am inteles ca Totul e Vals al Cerurilor cu Pamantul in Sfant Numele Tau.