Un loc dintru Inceput, isi deschide bratele…Primiti chemarea lui?

COMORILE IORDANIEI – (8 zile / 7 nopti)

28.04.2013 :- AMMAN – TOUR OF AMMAN – Amman:

La sosirea pe aeroportul din Amman vom fi intampinati de ghidul vorbitor de limba engleza si transferati la hotel 4*. Dupa micul dejun, vom vizita Citadela, constructie care domina centrul vechi al Ammanului si dezvaluie alte obiective importante: Muzeul Arheologic National, Templul lui Hercule si Biserica Bizantina. In continuare, vei descoperi Teatrul Roman, ridicat in perioada stapanirii lui Marcus Aurelius (161 – 180 e.n.). Spre sfarsitul zilei vom face un tur al cartierului nou din Amman unde merita sa incercam cafeaua arabeasca cat si produsele de patiserie locale.

Regim Mese: Mic dejun + cina.

amman

29.April.2013:- AMMAN–MADABA- Mt. NEBO – KINGSWAY – PETRA

Dupa micul dejun, vom pleca spre unul dintre cele mai sacre locuri ale crestinismului si iudaismului, Baptism Site, locul unde a fost botezat Isus Hristos. Urmatoarea oprire este in “Orasul Mozaicului” – Mabada, unde principala atractie este Biserica Greco – Ordodoxa St George si harta din mozaic a Ierusalimului si a Pamantului Fagaduintei: reprezentarea grafica contine doua milioane de bucati viu colorate ce ilustreaza dealuri, vai, orase dar si Delta Nilului.
Vom continua turul spre Muntele Nebo, unul din cele mai venerate locuri sfinte ale Iordaniei unde se afla mormantul lui Moise, de unde ne vom bucura de o panorama spectaculoasa asupra Vaii Iordanului si a Marii Moarte. Continuam programul catre Petra. Cina si innoptare in Petra.

Regim Mese: Mic dejun + cina.

jerash

Umm Quais

 

Madaba-Mt nEBO

30.April.2013 :- PETRA – WADI RUM:

Dupa micul dejun, vom vizita Petra, supranumit si orasul rosu. O minune a lumii, Petra este fara indoiala cea mai valoroasa comoara a Iordanului si cea mai importanta atractie turistica: un oras vast si unic ce a fost sculptat in muntii Sahara de catre nabataeans acum peste doua mii de ani si uitat pana la redescoperirea sa de catre elvetianul Juhann Ludwig Burkhardt in anul 1812. Principala intrare se face printr-un culoar ingust lung de un km (Siq) si flancat pe ambele parti de stanci inalte de 80 metri iar culorile formatiunilor de piatra sunt absolut uimitoare. La capatul aleii vei ajunge la Al-Khazneh: o fatada masiva sculptata din piatra roz pura ce diminueaza orice alta atractie in jurul sau. Aici vei descoperi totodata Teatrul Roman, Templul Leului, Qasr Bint Pharaoun.

Dupa amiaza vom porni ctre desertul Wadi Rum; innoptare si cina in cort in Wadi Rum .

Regim Mese: Mic dejun + cina.

Muntele Nebo

Petra

 

01.May.2013 :- WADI RUM – DEAD SEA:

wadi-rum

Dupa micul dejun vom face intr-un Jeep tur de aproximativ trei ore unde vom profita sa descoperim diferitele fete ale desertului, in privelisti care-ti taie rasuflarea. Acest peisaj splendid este nu doar o atractie obligatorie pentru orice vizitator al Iordaniei cat si locatia unde s-a pus in scena filmul Lawrence of Arabia. Supranumita si “Valea Lunii”, arheologii cred ca Wadi Rum a fost locuit in perioada preistorica in jurul secolului 8 i.C.

Dupa-amiaza tarziu vom fi transferati catre Marea Moarta pentru cina si innoptare.

Regim Mese: Mic dejun + pranz + cina.

02.May.2013 :- DEAD SEA:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dupa micul dejun, timp liber intreaga zi, o experienta memorabila la Marea Moarta. Vom inota si beneficia de proprietatile vindecatoare ale apei bogata in clorura de sodiu, magneziu, potasiu si ne vom bucura de unicitatea privelistii: cristalele de sare formate la tarmul marii formeaza un peisaj parca rupt din alta lume.

Regim MeseMic dejun + cina.

03.May.2013:- DEAD SEA–JERASH – UMM QUEISS – AMM A/P:

aqaba_fort

Dupa micul dejun, dimineata libera apoi ne vom deplasa catre Jerash, o asezare urbana tipic romana ce cuprinde strazi pavate, temple ridicate pe coline, teatre frumoase, spatioase piete publice, fantani si ziduri ce-si fac loc printre turnuri si porti. Dupa ce vei ajunge in Ajloun vei vizita Castelul Cruciatilor ce dateaza din secolul al XII-lea, construit in timpul lui Saladin pe perioada campaniei sale impotriva cruciatilor. Arhitectura, religia si limbile vorbite aici scot in evidenta procesul prin care doua culturi puternice s-au imbinat si au coexistat: lumea Greco-Romana a bazinului mediteranean si traditiile Orientului Arab. Dupa vizitarea acestui oras plin de istorie ne intoarcem in Amman pentru cina si transferul la aeroport. Sfarsit servicii.

Tarif de persoana, loc in dubla standard, hotel 4 stele: 1400 euro.

Oras

4****

Amman

Cham Palace sau similar

Petra

Petra Guest House or Grand View sau similar

Aqaba

Marina Plaza sau similar

Tariful include:

 1. Bilet de avion international Bucuresti – Amman – Bucuresti, cu compania Tarom.
 2. Taxele de aeroport.
 3. Cazare 7 nopti la hotelul selectat in camera standard si mese in regim demipensiune.
 4. Transport si transferuri in Autocar privat cu aer conditionat, conform programului.
 5. Intrarile le obiectivele din program si vizita calare pe cai in Petra.
 6. Ghid de limba engleza.
 7. ½ zi excursie la Wadi Rum care include plimbare 2 ore cu Jeep Safari si Pranz.
 8. Pranz la Marea Moarta
 9. Cina in ultima seara in Amman.
 10. Taxele de serviciu.
 11. Consultanta medicala pentru calatorie

Tariful nu include:

 1. Taxa de viza si plecare de pe aeroport in Iordania, aprox 30$ de pers; se achita local.
 2. Cheltuieli personale.
 3. Produsele minibar.
 4. Mesele nespecificate in program. Pentru pranz si cina nu sunt incluse bauturile.
 5. Tips si gratuitati.
 6. Pranzurile, exceptie cele din excursiile la Wadi Rum si Marea Moarta.
 7. Asigurari medicale
 8. Taxele suplimentare de intrare in obiecivele turistice cu camera foto/video.

Orar de zbor: decolare de pe Aeroportul Int’l Henri Coanda/ Bucuresti in data de 27 apr 2013, ora 23:45 cu sosire in data de 28 apr ora 03:25 in Amman

Retur in data de 5 mai, decolare la ora 4:10 cu sosirea in Bucuresti la ora 07:30.

OBSERVATII

*Contravaloarea excursiei poate fi achitata in euro sau in lei (cursul BNR din ziua platii + 2% comision de risc valutar).

Tariful este valabil pentru un grup minim de 10 turisti; pentru mai putini participanti tariful se recalculeaza.

Acte necesare:

 • pasaport valabil inca 6 luni de la data incheierii calatoriei; NU SE ACCEPTA Pasaport TEMPORAR

Conditii de plata/inscriere:

Termen limita de inscriere: 27 martie 2013

Inscrierile incep din momentul lansarii programului, cu plata unui avans minim de 40% din tarif si se incheie la epuizarea locurilor

 • diferenta de 60 %, se achita cu min. 30 de zile inainte de data plecarii, respectiv maxim 30 martie 2013
 • in caz de retragere, se vor percepe urmatoarele penalizari:
 • cu 46 zile inaintea datei plecarii, 200 euro.
 • intre 30 – 45 zile inaintea plecarii: 40% din valoarea pachetului
 • intre 21 – 29 zile inaintea plecarii: 60% din valoarea pachetului
 • intre 15 – 20 zile inaintea plecarii: 80 % din valoarea pachetului.
 • cu mai putin de 15 zile inaitea plecarii: penalizare 100%.

Alte observatii:

 • conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in functie de anumite situatii obiective ce pot interveni pe parcursul programului, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice
 • agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu
 • clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din tarile vizitate si ca atare respecta standardele locale
 • Distributia camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.
 • Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
 • Agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure.
  • pe cursele companiei Tarom, in costul biletului este permis un bagaj de cala de maximum 23 kg
  • Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.
 • Agentia nu este raspunzatoare pentru eventualele perturbari ale orarului de zbor. In derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, conditii meteo nefavorabile, etc; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depasirea situatiilor ivite; totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente.
 • agentia nu-si asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
 • conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere servicii in interiorul muzeelor, monumentelor etc. Altfel, ghizii romani vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice. Ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turistilor interesati de ghidajul acestora.
 • agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauza).
 • in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri
 • copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti; b) insotiti de unul dintre parinti care sa aibe acordul notarial al parintelui care nu calatoreste (sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces); c) insositi de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti.
 • Asezarea in autocar se face in ordinea inscrierii, incepand cu bancheta a doua.

Plecarea se va face cu agentia de turism First Class International.

In acest pelerinaj vom fi impreuna cu voi, Camelia si Valentin Radu.

Inscrieri si detalii: camiradukara@yahoo.com,  0755 099 099 sau  contact@noulpamant.ro / 0755095095

Fie ca drumurile sa vi se deschida!