Atunci cand mergem la manastiri si ele sunt asezate pe dealuri sau pe munti mesajul Cerului pentru noi este sa invatam sa lasam grijile, supararile, frustrarile la baza si sa invatam sa urcam muntele interior privind la Soarele Divin. Cereti sa vi se dezvaluie ce incarcaturi aveti pe suflet si daca nu ati reusit sa va spovediti o puteti face si in Unime pasind cu smerenie in trena Sf Grigore Decapolitul ( de la manastire Bistrita) sau in poiana Sf Antonie de la Iezer. Indrazniti sa activati fiinta triunica (mama-tata-copil) limpezind Cerurile Interioare cu lacrima, oftat, cascat. Si nu fugiti de valea durerii unde v-ati putea intalni cu propriile obsesii, frici, nelinisti ci aduceti la suprafata ceea ce va tulbura rugand Raza Christica sa va lumineze Drumul. Pe www. frecventaom.ro ultimele articole postate sunt din umbraluri mergand apoi catre Inalt,cerul 9, 2 cu regina Maria( MayRa) si mai sus, 9, 8. Astfel de calatorii le puteti face si voi lasand balastul aici, calatorind cu subtilul( cauzal-budhic, atmic) in teritoriile Unimii. Uneori aceste rapiri in Gratie, dezarhivari, iluminari au loc chiar in valsul cu manastirille, oamenii frumosi in contopirile cu natura sau in comuniunile cu Totul-Una. Nu uitati ca nu puteti ajunge pe varful propriu de munte fara sa nu treceti prin cete, umbre, rascoliri. Si uitati-va la celalalt nu ca la cel care va ingreuneaza sau nu va sustine ci cel mai tare Maestru care va anima Evolutia. 

Si cand pasiti in manastire uitati-va cum sunt ele formate, patrat sau dreptunghi-parterul( lumea, materia) si bolta sau triunghiul( transconstientul, eul divin). Adica nu putem rezolva nimic in patratul materiei fara sa nu urcam cu credinta, iubire, smerenie in triunghiul christic.

Toate aceste elemente ce tin de geometria sacra ne reamintesc drumul pe care il avem de facut in noi……unind Pamantul cu Cerul fara sa ramanem doar in patrat( materialesti atei) dar nici vazduhisti, suspendati, agatati de bolta-tavan sau de triunghi. Doar in acest vals al Cerului cu Pamantul, omul cu O mare, acesta Cruce Divina in actiune….. radiaza, Si daca ar fi sa ne concepem propria casa atunci sa stiti ca subsolul este subconstientul, mansarda-transconstientul si casuta propriu-zisa ( eu constient) si in aceasta verticalizare ne putem reaminti permanent de Trecerile pe care e de dorit sa le facem …..in procesul de indumnezeire pentru a nu ramane tributari lumismelor ( si a face 8 camere pe orizontala) ci a merge in Inalt verticalizand materia. Si chiar si scara interioara este spirala ascendenta care ne conduce catre propriul varf de munte. Si pentru ca de obicei in mansarda stau copiii….ne reamintim in felul acesta ca nu putem sa deschidem portile Imparatiei ca tati rigurosi sau mame impietrite ci doar ca forte triunice in Actiune, ca Intelepti-Inocenti. Si cand avem o problema….nu o rezolvam in patratul materiei ci doar in Triunghiul divin cu sfinti protectori ai casei si ai nostri.

Si astfel casa poate deveni o manastire ….sau o biserica prin care trecem cu iubire, pace, caldura stropind-o cu apa sfintita si consacrand intregul loc unui triunghi protector de sfinti care va cobora in sufletele noastre ori de cate ori il vom chema contopind casa noastra cu Cerul.