Gasesc foarte multe cupluri inainte de un prag al vietii sau altul subreziti de  propriile limite, mancati de asteptari-atasamente-conditionari oftand sau plangand  fiecare dorindu-si ca celelalt sa fie mai putin defect.  Si le pun aceasta intrebare. Ce jertfe vrea sa aduca fiecare pe altarul divin al cuplului pentru a intra intr-o noua etapa? Caci fara eliberarea de vechi nu exista innoire. Asemenea plantelor si pomilor, trecand de  un anotimp la altul, ceva din noi  pleaca pentru a aparea o noua floare si ea din ea un fruct minunat. Nu putem sa ramanem la fel cerand cu suparare-neacceptare si furie ca celallat sa se schimbe. Corpul de slava  al cuplului se formeaza din jertfe.

Cand folosesc acest cuvant-poarta nu ma gandesc la jertfe de animale ci doar la acele jerfe  ce tin de egoismul nostru, nonempatia noastra, supararea noastra, asteptarile noastre, conditionarile noastre,  furia noastra, orgoliul nostru,  neincrederea, neiubirea precum si alte  aspecte neluminate care se dezvaluie prin provocare si care au nevoie sa fie vazute in lumina constientei pentru  a construi o noua etapa in Impreuna-Una.

Si pun aceasta intrebare cei mai multi imi raspund din placa interioara….si el nu vine acasa, si nu ma asculta, si nu  se uita la mine etc. Si totusi ce jertfe alegem sa  face in taina lui Acum ventru a lumina o noua etapa din acest anotimp al relatiei? Ingerii nu coboara  cand ne umplem de pretentii, asteptari, orgolii.

Cum putem activa varful de munte al relatiei noastre daca nu suntem dispusi sa renuntam  la somnicul  care incepe la  21 30 pentru a ne dedica  minutului relational,  valsului in cuplu, pasiunilor comune? Sau cum vrem sa culegem mari roade  in familia noastra daca fugim   pe site-uri pitice ca uitatori de profesie  netraindu-ne  cea mai inalta poveste alaturi de partenerul/ a noastra?

Venind spre casa intrebati-va ce vreti sa puneti pe altarul cuplului? Puteti renunta un  minut la comfortul de a sta pe  mobil in nimicuri  alegand sa va imbratisati partenera, sa a o priviti in ochi, sa dansati  cu ea… E o jertfa prea mare?

Deschideti petalele sufletului celuilalt inainte de a-i vorbi :

Doamne glasuieste tu pentru mine in sufletul prietenei mele

Spune-i ca o rog sa ma ierte, eu o iert si asez pe altarul cuplului nostru, triunghiul empatiei-bucuriei-intelepciuniii sau florile blandetii sau  salba cu bucurii.

Depinde de voi. 

Apoi activati la nivel de  gand, emotie, fapta un triunghi divin sau chiar triunghiul pe care l-ati asezat pe altar luminand noua etapa. Asa se dezvaluie corpul de slaba  al cuplurilor unimii,  valsul sferelor , miracolul de a fi Impreuna si Una.