Daca ar fi privim cu ochii ceresti universul, am putea vedea ca este un con avand la baza un cerc, noi oamenii plimbandu-ne de la periferie spre centru sau din miez catre periferie intregiti si radianti sau sfartecati si fara chip, cautand Calea sau ignorand-o. Unii mai harnicuti pot fi vazuti catarati pe spirala inaltarii cea care uneste centrul cercului de varful conului. Cine e Prezenta sau varful? Constiinta christica, sfera-mama, sfera-tata, sfera-copil. De acolo tasnesc razele christice, perdeaua de lumina care ne invaluie pe toti, insasi soarele divin, Unimea. Cu cat suntem mai centrati cu atat varful conului, constiinta christica ne hraneste cu mai multe dezveliri, revelatii, bucurii ceresti. Cu cat suntem mai la periferie si aura noastra este plina de suparari, neiubiri, neiertari, cu atat nu simtim razele Prezentei atingandu-ne. De ce nu le simtim? pentru ca aura noastra, pielea spirituala nu permite. Fara limpezire, curatare, constientizare, spovedanie, impartasanie, razele soarelui christic char daca ne ating noi …nu le simtim. Pasiti in acest con luminic …..spalandu-va in triunghiul iertarii. Doamne iarta-ma si dezleaga-ma de toate greselile si pacatele pe care le am fata de iubire, armonie, pace dar si fata de oameni, bunuri, bani. Rog Sfanta Treime sa ma ierte si sa ma dezlege, Sunt Una cu Iertarea. Oftati, cascati, lacrimati. Ganditi-va ce triunghiuri limitative ati gazduit de-a lungul timpului. Eliberati-le!!!Cu fiecare spalare va apropiati mai mult de centrul vostru si miezul cercului, simtind Prezenta in Tot si Toate.

          Ce inseamna a fi centrat? Daca privim un om stand pe verticala el este o cruce avand o orizontala descrisa de mainile desfacute si o verticala pe care sunt inscrise 7 chakre, 7 ochisori divini. Cand suntem centrati  unim Cerul cu Pamantul, din miezul fiintei noastre venind alegerea, din esenta ei. Acest miez poate fi chakra 4 capitala sufletului insa pot fi si toti centrii uniti care radiaza ca un soare christic din centrul crucii care suntem. Ce inseamna a uni Cerul cu Pamantul? A exprima voia Divina, a uni intuitia cu ceea ce faci, a crea din gandulul divin( tatal) si sentimentul inaltator( mama) o fapta minunata( copilul)

         E usor sa actionezi din impuls adica din centrii pamantului chakrele 1, 2, 3….e poate un pic mai dificil sa asculti vocea Cerului si sa o lasi sa te ghideze. Din aceasta cruce se desfac bratele copacului christic si tot din ea Graalul interior ne ghideaza. 

           A fi centrat inseamna a actiona si din miezul  triunghiului echilateral exprimand  mama, tatal, copilul, fiinta treimica, adultul inteleptit. Intoarcerea Acasa presupune sa ne facem temele in  relatia cu divinul masculin( tata-fiu) cu divinul feminin( mama-fiica) dand grai in centrul triunghiului echilateral, talantilor. Atunci cand darurile se activeaza luminand calea si  propria poveste vorbim despre o fiinta care actioneaza din centrul, din miezul, din esenta ei. Ea stie cine este, ce contine contractul ei spiritual, incontro se indreapta. Pe masura ce isi onoreaza temele si isi inmulteste darurile, crucea care suntem  si triunghiul divin se imbraca cu o sfera frumoasa, radianta dupa chipul mariii sfere centrale in care se afla triunghiul christic, acest soare intrand in vals cu alti sori pe spirala inaltarii. Simbol( un triunghi in care se afla o cruce, imbracat intr-o sfera, pe cruce fiind o spirala) in dreptul lui punem titlul Simbolul unimii. 

Ce este triunghiul? Este varful conului, chipul treimic, constiinta ascensionata trei in una, Dumnezeu format din sfera-tata, sfera-mama, sfera-copil. Altfel spus in fruntea tuturor se afla o conducere treimica, un triunghi. Prin vointa, gandire, simtire aceasta Treime creeaza un Unu desavarsit. Triunghiul reprezinta impletirea principiului masculin cu cel feminin care se intalnesc pentru a da nastere celui de-al treilea principiu. In familie avem mama, tata, copilul,in chimie, acidul, baza, sarea in om avem treimea inferioara formata din minte-inima-corp si cea superioara formata din corp cauzal-corp budhic si corp atmic. Triunghiul echilateral( cu varful in sus) ne duce la armonia perfecta sugerand omul echilibrat, dezvoltat, treimic care a coborat de la familia divina fermitatea tatalui, iubirea mamei si inocenta copilului imbracand chipul christic devenind o forta treimica in actiune( la fel ca si apostoliii) un intelept.

Triunghiul echilateral cu varful in sus este si simbolul divinitatii dar si al soarelui. De ce? Pentru ca in spatele soarelui fizic se afla soarele christic, constiinta treimica formata din sfera-mama, sfera-tata, sfera-copil. Multe vieti am fost triunghiuri dreptunghice dezvoltand doua calitati ale tatalui sau doua calitati ale mamei sau una sau doua calitati ale copilului. Si iata ca intr-o viata de bacalaureat pentru unii si de facultate pentru altii, caracterul christic ne invita sa ne dezvoltam 3, 6, 9 calitati, sa stralucim cu blandetea mamei, puterea tatalui, creativitatea copilului sau cu rabdarea mamei, vointa tatalui, puritatea copilului. Trei inseamna regasire, intoarcere Acasa dar si echilibru. De ce intoarcere acasa? Pentru ca chipul christic este un chip treimic si marea fuziune apare dupa ce am facut valsul cu sfera-tata, sfera-mama, sfera-copil. Si apoi cu toate in Impreuna-Una vom simti contopirea luminica cu constiinta christica.

Miezul triunghiului in stiinta initiativa reprezinta de fapt varful. Atunci cand cautam centrul folosind contemplatia-meditatia-rugaciunea sau acceptarea-iubirea-recunoastiinta simtim conexiunea cu varful conului, miezul triunghiului, intalnirea cu centrul cercului.

In viul fiecarui triunghi de virtuti se afla Recunoasterea de Sine, insasi Soarele Christic care isi intinde bratele catre noi.

Uitati-va cu ochii observatorului la o provocare, o situatie, o problema care va perturba. Ce triunghi de virtuti va poate ajuta sa iesiti din ea? Folositi triunghiul ca un pasaport luminic pentru a patrunde intr-o lume a linistii, bucuriei, blandetii sau ce triunghi ma cheama pentru a rezolva aceasta chestiune?

Aplicati-l la nivel de gand, emotie, fapta. Ce mesaj se dezvaluie in centrul lui?

Cand acest triunghi nu se dezvaluie inseamna ca v-ati prins in rolul de victima sau in rolul de calau sau in cel de distant impietrit si nu vreti sa iesiti de acolo. Practicati terapia prin plutire, veniti la LuViOm, accesati meditatia, sau contemplatia sau concentrarea.  Ce virtuti se activeaza pe cerul interior? 

    Pentru ca in multe intrupari  am fost in chip lumesc triunghiuri dreptunghice manifestand cel mult doua trasaturi de caracter ambitia si fermitatea sau supunerea si moliciunea in Acum triunghiul celest ne invita sa ne dezvoltam trasaturile mamei, tatalui, copilului in mod echilibrat si egal, sa devenim forte trinitare in actiune,  sa fim intelepti radianti, fii de Dumnezeu, structuri echilibrate care exprima mama, tatal, copilul, omul cu O mare activand  roluri ceresti cu o radianta vie, frumoasa, puternica: geniu-sfant-maestru, armonizator-ghid-dezlegator de drumuri, sustinator psi-stalp de lumina-metaconsilier lider-intelept-preot, tesator in lumina-dezvelitor-stalp de lumina, chipuri ceresti care amprenteaza memoria spirituala a umanitatii, sori christici sau stele radiante. 

Triunghiul este un amplificator, o calauza deghizata, un dirijor pe cararile subtile ale vietii, un activator al Caii, vocatiei, radientei noastre unice. 

In chip subtil noi suntem o scanteiuta divina insotita de o forta trinitara( un triunghi format din entitati de lumina) ce dezvolta cu fiecare viata cate o raza a iubirii, blandetii, frumusetii, rabdarii, intelepciunii pana cand acest soare activ nu mai are nevoie sa se intrupeze. Chipul christic pe care il urmam este format din sfera-mama, sfera-tata, sfera-copil, un triunghi celest inconjurat de o sfera. Acesta este soarele christic si dupa chipul lui venim cu totii. 

In viul regasirii triunghiurile formate din virtuti, initieri, intelegeri, trasaturi de caracter radiante, credinte potentatoare-trezitoare ne dezvaluie Calea, Adevarul, Viata divina reamintindu-ne ca in noi se afla Sfera-Tata, Sfera-Mama, Sfera-Copil, Dumnezeul-Trinitar, Constiinta ascensionata Trei in Unu cu care e de dorit sa corespondam in Tot si Toate. 

In centrul fiecarui triunghi se activeaza un rasarit ce deschide noi porti de intelegere, de aici pornind Calea, Adevarul, viata intru Hristos. 

………………………….

De aici restabilim conexiunea cu Marea Sfera Centrala si porneste Valsul.

Experimentati triunghiul sub forma binecuvantarii: Sa fie iubire, armonie, pace, Sa fie bucurie-intelepciune-unime, Sa fie abundenta, caldura, bunatate!!!

Prin cuvant-emotie-fapta binecuvantarea voastra va rescrie un loc, chipul unei intersectii, christicizand caracterul vostru, luminand Calea. 

Calea este firul divin care leaga mai multe varfuri de munti dintr-o singura viata sau din mai multe. O hora-spirala a intelegerilor inaltatoare. In contractele noastre spirituale sunt trecute atat buclele existentiale adica repetitiile dureroase pe marginea unei teme de viata neintegrate, straduta ingusta sau destinul caldicel cat si Calea, Povestea unica ce se tese cu fire de jertfa. Cu totii am vrea sa fim pe Cale insa cu adevarat stim sa renuntam la obiceiuri nesanatoase, ganduri pitice, scenarite emotionale, asteptari, dorinte? Suntem dispusi predam firele controlului si sa lasam Triunghiul cu varful in sus sa graiasca?

Calea se activeaza cand lumina christica e mare, farul interior dezvelind vocatia, unicitatea, Drumul.

Nu exista Cale in mlastina supararilor si nici in balta dorintelor.

In limpezire cu predare si daruire, Calea se activeaza topind in ea mai multe virtuti. Si doar asa o putem urma …..avand in fata Triunghiul Christic, Constiinta Treimica, Radianta Unica. 

…………..

Va invit pe 30 iulie la un atelier dedicat Caii, vocatiei, povestii unice. Mai multe gasiti pe www.frecventaom.ro