In fiecare clipa, e de dorit sa fim constienti ca suntem. Practic, in marirea cantitatii zilnice de timp alocata lui A FI rezida si evolutia noastra spirituala. Cat dintr-o zi am fost astazi constient ca sunt, actionand fara a uita faptul ca prin mine se manifesta cel mai inalt principiu, al existentei? Cat din cat am trait astazi am fost?

A fi inseamna a fi una cu sinele tau divin, permitandu-i acestuia sa manifeste in plan concret cea mai inalta intentie. Cand esti, esti aliniat cu toate macrocosmosurile din care faci parte, actionand conform principiului unitatii, precum in cer, asa si pe pamant. Cand sunt, sunt constient ca tot ce experimentez in plan concret, toate suferintele, toate cautarile, toate starile manifestate, joase sau inalte nu sunt decat extreme, fugi in jurul centrului divin din mine, o forma de distragere de  la marele adevar: ca exist, dincoace de ce fac, spun, cred, experimentez: mai maret decat tot ceea ce mintea mea poate gandi, mai stralucitor decat tot ceea ce ochii mei pot vedea.

Fie ca, in fiecare oaza din desertul pe care il parcurgem catre sinele nostru divin, sa avem inspiratia de a ne opri, de a ne bucura de ceea ce suntem in ceea ce este, de a ne savura pe indelete fiintarea, de a ne adapa cu nesat din apa reamintirii ca suntem!