In primul rand te ajuta sa impaci triunghiurile aducand in valsul zilei, varfuri de munti de care ai uitat, reamintiri, dezveliri, lucrari de lumina, initieri, trialoguri care te sustin in procesul de rescriere al vietii tale. Nu e treaba lui sa iti asculte ofurile la fiecare intalnire, 80 de ani, intarindu-ti corpul durere. Job-ul lui este sa te faca constient de contractul spiritual pe care tu l-ai facut, de temele, darurile si varfurile de munti pe care le poti atinge in aceasta intrupare. El nu iti face lectiile ci te sustine in a-ti construi o practica spirituala autentica si o filosofie de viata sanatoasa care sa te ajute sa te ridici de la baza copacului unde poate esti pana la propriile roade pentru a te bucura de ele in lumina Unimii.

Metaconsilierul trage valurile pentru a accelera inflorirea si rodirea ta insa el nu trebuie sa se uite la fiecare rama, serpisor, omiduta pe care tu ai adus-o in gradina ta. In trialog cu el poti simti soarele christic, ploaia de lumina, maretia si nelimitarea ta. El trezeste puterea ta interioara invitandu-ne sa te vindeci, singur. Ceea ce el iti propune este o metaterapie care include reamintirea, dezvelirea, trialogul, initierea, dezlegarea, regresia, flow-ul toate activate in triunghiul cu varful in sus avandu-i aproape pe parintii ceresti in tandrul vals al intoarcerii Acasa.

Nu confundati un metaconsilier cu un terapeut. Unul deschide portile triunghiului cu varful in sus( cel format din corpul cauzal-budhic-atmic) celalalt te invita sa deschizi portile triunghiului cu varful in jos( minte-inima-corp).
Si metaconsilierul se ocupa de limpezire, dezvelire, rescriere insa nu intorcandu-te pe aceeasi coarda si din in acelasi rol de victima sau calau sau distant cu asteptari, conditionari si judecati. El vine catre tine pentru a vedea impreuna darurile unei experiente nu pentru a-ti da dreptate sau a plange laolalata cu tine sau a te asculta 50 de ani.

Un metaconsilier conectat iti reveleaza varfurile tale de munti si te ajuta sa le cobori in fiecare experienta intarindu-ti corpurile superioare. De altfel cu ele vei pleca dincolo. Restul vor ramane aici.

Lucrarea unui metaconsilier nu poate fi evaluata in timp fizic. E nerelevant daca iti ofera 1h sau 3 h ci ce vei face tu cu acele nucleee de lumina care s-au activat pe cerul interior al trialogului. Daca il judeci ca nu ti-a oferit 8 ore si nu a hranit suficient victima sau printesa interioara, perlutele dezvelite s-au putea sa dispara ….insa nu uita ca tu esti singurul responsabil cu asezatul lor in noul sirag al vietii tale.

Metaconsilierul joaca rolul unui canal-scrib ceresc-deschizator de porti sau intelept-armonizator-asezator sau dezvelitor-potentator-ghid sau maestru-lider-gura divina in actiune. El nu este tatal pe care nu l-ai avut sau mama care te-a parasit. Este centrul triunghiului reveland miezul, esenta ta, stralucirea ta dupa ce ai spart carapacea victimei sau a calaului sau a distantului.

Uneori o lucrare inceputa in 10 minute poate continua cereste si lumeste multi ani.

Daca familia lumeasca descrie orizontala crucii si aici un metaconsilier intra doar pentru a va sfinti parintii, verticala crucii e activata de familia divina iar spirala este formata din multe familii de lumina din care face parte mai mult ca sigur metaconsilerul pe care tocmai l-ai intalnit sau pe care il cautati. Rolul acestui om este sa va ajute sa uniti in voi familia lumeasca cu familia divina si familia de lumina. In acest vals apar darurile si varfurile de munti.

Stiu ca multi dintre voi veniti ca niste vase pline insa e important sa va goliti de asteptari, dorinte, proiectii in lumina trialogului tocmai pentru a lasa ambrozia divina sa coboare.

Daca incepeti cu cate cursuri ati facut, cati stiti, la cine ati fost si cat de plini sunteti ce ati mai vrea sa mai adauge Cerul?!!!!

Uneori poarta nu se deschide sau sunteti amanati de catre un metaconsilier-ghid-canal pentru ca inca nu aveti smerenie-bucurie-unime pentru a participa la propria dezvelire, altfel spus inca nu sunteti pregatiti. Nu trebuie sa l trageti pe acel om in banda voastra sa fie ca sotul sau tatal sau asa cum aveti voi imaginea lui. El este el si daca raurirea divina vi l-a dezvelit pe Cale atunci nu puteti decat sa multumiti si sa lasati valsul cu el sa se faca in timp divin atat cat meritati iubind fiecare nucleu de lumina care se dezvaluie in trialog cu el pe cerul interior.

Se poate intampla ca lucrarea energetica sa fie mai importanta decat cea informationala de aceea va invit sa simtiti in preascultare si postascultare ce s-a asezat in triunghiul cu varful sus?!… Ce luminita s-a activat pe strada voastra?!….

Cu asteptari, conditionari, sindromul printesei ranite, batand din picior si cerand atunci pe loc, judecand…. orice ghid-canal-metacononsilier se va dezactiva de pe bulevardul vostru divin lasand viata sa va ofere indrumare in chipul provocarilor ei.

In stiinta initiatica relatia maestru-discipol este una sacra si ea urmeaza chipul Sfintei Trinitati care devine Ghidul, discipolul fiind omul obisnuit, omul frumos, omul de talent, geniul, liderul social si spiritual, maestrul-inteleptul-deschizatorul de porti. Dupa cum observati aici este o coloana a nelimitarii noastre. Cand chipul trinitar s-a activat si discipolul a trecut de constiinta formei si a continutului intalnindu-se cu esenta, maestrul se retrage bucurandu-se pentru Omul cu O mare care si-a desfacut aripile dezvelindu-si forta, maretia, unicitatea pe Cale in cupa sufletului radiind minunate daruri.