Dintr-o lumina alba ca un nor frumos radiant veneau pe axele timpului Tesatorii… Cavalerii pe cai cu aripi, purtând Viurile Aproape descalecand in Ochii Recunoasterii tesand Etape, atingând Sferele cu Unitati de Sens, Imbratisand.

Erau plini de bucurie si graiul lor era doar Asezare. Trecerile ii recunoasteau ca Cei care asezau Puntile iar Salturile ii numeau simplu Cavalerii Unimii.

Atunci când se activau in tropotul rescrierii la intalnirea anotimpurilor si la orice masa aflata la Rascruce, oamenii numeau venirea lor Echinoctiu sau Solstitiu sau simplu Trecere.

Aveau in spatele cailor înscrisurile in acele cristale cuvantatoare, in fata boltile de flori, poarta sarutului, salba cu bucurii, coronitele devenirii in dreapta erau Virtutile, energii care se deschideau portile in cupa unor Timpuri iar in stanga erau Valurile. Covoarele pe care calcau erau ale nelimitarii deasupra lor fiind varfurile de munti insasi Recunoasterea de Sine in Taina Unimii.

Cavalerii vorbeau arareori Cuvântul lor fiind Tesere, Forta in Destin, Dezvelire.

Atunci când colbul mintii cuprindea picioarele cailor si ei nu puteau descaleca in taramurile vietii, luau valurile si le puneau deasupra nodurilor pana când in aceste tesaturi luminice, nodurile se desfaceau ca niste sfori speriate dand drumul talcului si plecând departe, lasand Bucuria sa Irumpa si Pasul sa cuvante.

Valurile erau tesute de multe Maici: Isis, Maria Magdalena, Maria, Veronica, Teodora, Rita ….toate asezand in ele roua treziei.

Doar când ceata era mare sau colbul navalea in ochiul timpului, valurile erau folosite in Trecere pentru Activare.

Si când nodurile se limpezeau si Centrul reaparea, Triunghiul incepea sa straluceasca dand voie Virtutilor sa irumpa pe raze atingând Taramurile, luminand.

Cavalerii lucrau fiecare Trecere pornind de la ceea ce a fost scris pana la ceea ce e de dorit sa cuvante.

Uneori se opreau langa Pietrele mari purtând Timpurile in Pantec le deschideau si urmareau pe hartile ceresti Cuvantarile.

Când s-au intors acum pe 18 sept 2015  in ochiul nelimitarii, am simtit din nou chemarea lor in Unime. Coloana s-a activat si erau erau stransi in jurul ei, Tesand pe aripa timpului aceasta Trecere.

Iubiti, cultivati pacea, cerneti.

Apoi Coloana s-a reflectat in toata Tara in fiecare colt si prin fiecare domnitor  parca atingând fiecare chip intr-un fel ceresc dandu-i o tusa pe care n-o stia, luminandu-l. Fiti in Lucrare. Impreuna-Una.

Cavalerii au desfacut 9 arhive si le-au asezat pe Coloana sa fie spre dezvelire, tesere si salt la momentul potrivit.

Acum vegheati, Timpul e Aici. Imparatia suntem Toti.

In templul Unimii …Cavalerii s-au asezat sub forma de stea râurind cu lumina alba lichida peste peretii unde Ramania se dezvelea …un taram auriu, al cavalerilor treziei, al Unimii.

La final o sfera a imbracat-o in totalitate…Tu fiica sa mergi ca un Soare si sa aduci Pace, Bucurie si Leac acestei Lumi. Sa  stralucesti in Tot si Toate.

Apoi o masa minunata o coborat si cavalerii s-au asezat ciocnind Cupa Unimii. Tarile asteptau Cuvântarea care venea de la Ramania prin Cavaleri catre Ele. Fiecare primea cate ceva si il duceau la Centru ca pentru a nu-l uita in Marturisire.

Când Masa s-a inchis deasupra ei s-a deschis o poarta ca o bolta. Sunteti toate surori, toate claditoare in Unime.

Apoi s-au activat aripile si  o gura cosmica a glasuit:

Triunghiul pe care l-ai vazut este acest Echinoctiu iar Masa este Rodirea lui…. Reamintire, Dezvelire, Unime.

Va astept maine pe 22 sept ora 19 00 sa asezam la Centru, povestea acestei Treceri.

Unde? Sperantei nr 28, et 6, ambele apartamente, interfon 12c

Despre atelier gasiti mai multe pe frecventaom.