Sf Ioan a scris Cartea Apocalipsei, capitolul final al Noului Testament, intr-o pestera din varful unui deal din Dodecanes.

Stapanind peste casele albe, dealurile pustii si golfurile de un albastru intens al micii insule Patmos din Marea Egee, manastirea fortareata veche de un mileniu a Sf Ioan Divinul este unul din cele mai importante locuri sfinte ale lumii crestin ortodoxe orientale. Cu toate acestea sub zidurile negre, imense de piatra ale manastirii, se gaseste un loc mai mic si chiar mai sacru, Pestera Apocalipsei. Se crede ca Sf Ioan a locuit aici dupa ce a fost exilat in insula de catre imparatul Domitian in anul 95 d H. Deasupra intrarii se gaseste un mozaic colorat infatisandu-l pe Sf Ioan dictand viziunile primite de la Hristos, discipolului sau, Prochoros. In pestera se gasesc fresce si icoane minunate unele datand chiar din secolul xiii. Peretii si tavanele sunt innegrite de funinginea lumanarilor  si pline de sute de placute din argint pe care credinciosii greci din sat le daruiesc pentru a obtine mijlocirea sfantului.

Ghizii va vor arata bolovanul pe care Prochoros se pare ca l-a folosit ca masa de scris, piatra roasa pe care Sf Ioan a folosit-o ca perna…. si crapatura din stanca prin care ar fi auzit vocea lui Dumnezeu. Pestera este adeseori plina de pelerini si de turisti fiind un loc de rugaciune pentru satenii din Chora, timp de secole.
……………….

In linia chemarilor acestui an, 2017 am descoperit acest drum de lumina facut de cavalerii Unimii unind mai multe locuri printre care Rodos (in viul treziei) apoi Patmos( insula unde glasul lui Ioan poate fi auzit la masa dezvelirii) si apoi Ramania.

Daca in voi in centrul vostru au aparut tasniri, intrebari, cautari va invit sa facem aceasta calatorie impreuna, data de plecare fiind 27 iunie. Cazarea va fi in Rodos urmand ca o zi sa stam in Patmos. Povestea( hotelul de 4 stele, avionul si 2 mese pe zi) vor fi 790 eur. Pe mail pentru cei doritori voi trimite mai multe informatii.

Adresa de mail pe care imi puteti scrie este frecventaom@gmail.com