Misiunile noastre traduc crucea care suntem in aceasta manieră: pe  verticală sunt lucrările de lumină, faptele înălțătoare, ideile marețe, pasiunile  frumoase, sentimentele radiante, virtuțile care ne unesc cu Cerurile, pe  orizontală sunt eforturile pe care le depunem ca să devenim niste specialiști  buni, valorile lumești, deprinderile specifice. Atunci când împletim o atitudine  înălțătoare (verticala crucii) cu competențe frumoase (orizontala ei) spargem  coaja de ou și devenim oameni cu O mare, sfere frumoase emitente, sori  christici cu radianța lor proprie, cruci divine în acțiune.  

Când plecam de aici și ne întâlnim cu Sfatul Înțeleptilor, Domnii  Destinelor, ne prezentăm de obicei ca falși dumnezei sau nimicuri. Evaluările  cerești ne invită să răsfoim cartea vieții și să ne dăm seama că ne-am atașat  prea mult de orizontala lumească și că nu am dat grai verticalei cerești. Și da,  e important în această etapă de salt pentru umanitate să ne recunoaștem  măreția, zveltețea, radianta…. deschiderile cerești cu Smerenie, Iubire,  Recunoștiință. Suntem cocreatori, fii de Dumnezeu, oameni radianți. Cu toții  avem această misiune de a sparge coaja de ou și de a dezveli propriul dar, povestea unică.

Înainte de a pleca din viața dintre vieți ne mai întâlnim încă o dată cu  Sfatul Înțelepților, repetăm alegerile ce țin de Cale, facem anumite legăminte,  ne revedem talanții și felul în care îi vom înmulți, ne asumăm că ne vom onora  legămintele cu Cerul. Misiunea este musculatura formată din fapte pe care o  așezam pe scheletul numit Contract spiritual.  

Intrand în lumesc uităm de misiunea care este înscrisă în verticala  noastră cerească dar și în orizontala vieții și deodată la o răscruce de drumuri,  păcăliți de o patimă sau de tentația de a face bani oricum… apare o  dezarhivare a Contractului spiritual prin revelație sau vis sau intuiție sau  chemare.  

Îmi amintesc că eram în Germania pe vârsta valului (adica a schimbarii)  undeva între 27 si 28 de ani și primeam o ofertă de job și o cerere în căsătorie.  Știam de ce mă întorsesem aici… fusesem o tânăra poloneză împușcată în  timpul celui de-al doilea razboi mondial venită să-și închida datoriile cu foștii  călăi. Acum mă ocupam de schimbare și dezvoltare într-o firma din România,  însă prin intermediul training-urilor ajunsesem în Germania pentru a-mi rafina  cunoașterea. Era iarnă și postul, rugăciunea, meditația îmi activaseră, Clarul.  Îmi pusesem de mai multe ori întrebarea: care este misiunea mea aici? Într-o  seara… ascultandu-i pe prietenii mei nemți și americani care locuiau în Koln  am simțit că mă cheamă țara mea, bătrânii mei, povestea mea, toate rădăcinele  mele și mai ales contractul meu făcut cu Ramania. Și o jelanie… mi-a cuprins  inima… și până când n-am plecat din Germania …nu m-am liniștit. Am refuzat  ambele oferte și m-am întors în țărișoara mea iubind… lifturile mirositoare,  străzile zdrențăroase, sărăcia radiantă, patronii amortiți… totul. În mine un  clopoțel… bătea… Cei care pleacă pentru bani în alte țări… sunt dezertori,  trădători în legile divine. Și tot ceea ce faci e să-ți amâni temele de viață… să le  muți pe contractul vieții viitoare.  

Și m-am întors aici țesând din firele acestei țări și darurile primite în  viața aceasta precum și în alte vieți… un mic covoraș intitulat Frecvența Om.  Undeva în 2016 din nou într-un post mare când templul cuplului se  prăbușea, m-am întâlnit cu urmatorul legământ: să urc relația pe care o aveam  la Ceruri, să o scald în lumină, să o reconstruiesc cu ajutorul triughiurilor  divine, să dau grai în altarul celest, valsului sferelor în cuplu. Venind de la  Denii într-o zi de joi în săptămâna mare a Paștelui am cerut treimii care ne  însoțește, graiului divin, îngerilor călăuzitori, să-mi dezvăluie ce înseamnă înălțare în cuplu. Și așa mi-a apărut o cruce frumoasă, lângă ea două spirale  de diferite culori care se jucau, spiralele au devenit sfere care se contopeau,  apoi se retrăgeau și după mai multe fuziuni deasupra crucii a apărut Cununa  Căsătoriei. Și am înțeles că există o Cale a Căsătoriei și o Mareție a Ei și că sunt provocări în care nu trebuie să abandonăm drumul, ci doar e de dorit să apărăm cuplul și să-l hrănim cu noi pasiuni, noi bucurii, noi dezveliri, unind  Cerul și Pământul.  

Uitandu-ma în propria mandală numerologică am descoperit cifra 3, în  centrul ei fiind și cele 3 legăminte făcute în fața Înțelepților: să dezvălui  unicitatea țării mele, să dau grai triunghiurilor divine și geometriei sacre, să susțin omul dar și cuplul în urcarea lor pe muntele christic.  

Pe fiecare raza a vietii care se desface din Crucea care suntem ……avem o misiune de facut: pe raza copiilor, pe raza parintilor, pe raza profesiei, pe raza sotului etc. Seara dupa micuta instrospectie facuta in centrul vostru si dupa rugaciune…intrebati-va sufletul cat v-ati facut din misiune? Si daca simtiti ca se strange rugati-va pentru oras, tara, planeta si apoi pentru voi. Veti simti bucurie, caldura, imensitate.