Triunghiul cu varful in sus este format din idei-sentimente-fapte inaltatoare. El este chipul treimic care ne invita pe Spirala Inaltarii, la Trialog, la Bucurie Divina, la Dezvelirea Contractelor spirituale, revelandu-ne Valsul Unimii. Triunghiul cu vaful in sus este Individualitatea noastra din centrul careia tasneste Calea, Darul, propria Radianta. Acest triunghi ne uneste cu Cerul dezvelindu-ne Muntele care suntem. De aici ne-au vorbit geniile-maestrii si sfintii. Forta aceasta treimica discreta graieste prin chemari, doruri, salturi de intelegere, daruri care ne ghideaza, sustinandu-ne  in opera de Prefacer.e El este liftul ceresc sau mana divina care ne scoate din moartea comfortului, ne dezvaluie povestea noastra, ne conduce pe Cale. Constiinta christica i-am putea spune sau constiinta triunica, Trei in Unu, Sinele divin. Regasirea echilibrului triunic adica activarea energiei tata, mama, copil din noi ne  dezvaluie Intregimea care suntem, acea Plinatate ce traieste  valsul cu sferele ceresti dar si cu sferele-oameni, pe care le putem atrage cand construim in flow, ne bucuram de lucrari frumoase cu chip celest, suntem deschisi sa cunoastem Cerul prin experiente inaltatoare. 

Triunghiul cu varful in jos este format din minte-inima-corp, alcatuieste personalitatea, coaja noastra, este galagios si greu de multumit, ne inlantuie adeseori prin dorinte, asteptari, proiectii si ne ofera iluzia ca acest eu terestru, sinele inferior ne va mantui. De aici din miezul lui tasnesc buclele mentale, emotionale, existentiale cele care ne fac atat de mult sa suferim. Aici decidem sub bagheta implusurilor sau sub norul dorintelor. De aici apar casatoriile interesate sau relatiile bazate pe control, consum de droguri, patimi. El este un bun servitor cand stapanul e triunghiul cu varful in sus si un prost comandant cand ia carma si conduce nava vietii noastre pe ape pline de frustrari-atasamente-iluzii.

Cand apare impacarea Triunghiurilor?

Ce inseamna casatoria in Sine?

Cum putem face valsul sferelor?

Renunatrea la control sau faca-se Voia Ta da grai acestei imbratisari, fuziuni, casatorii a triunghiurilor, cel cu varful in jos devenind insasi peretii Graalului in care Ambrozia Divina coboara. Sigur nu este usor sa predai cheile controlului, sa nu te mai atasezi de anumite rezultate, de sotia tacuta pe care ti-o doresti sau de angajatii care vrei sa te aplaude la orice colt insa merita sa practicam constient renuntarea la voia proprie-smerenia-primirea a Ceea ce Este asa Cum este lasand Intelepciunea divina sa cuvante prin noi.

Daca ar fi sa asezam cuplul pe aceasta harta am observa ca desi contractele lor spirituale ii cheama, jocul dintre ei  adeseori se face in triunghiul cu varful in jos, in tarana dorintelor, in tipetele asteptarilor, in dialogul surzilor.  Si oare de ce…..pornim cu reamintire, dezvelire, sincronizare, vals al sferelor si sfarsim in desertul nemultumirii, supararii, neacceptarii?

Dragostea plamadeala triunghiului cu varful in jos este cea care ne inlantuie, ne joace feste, ne chinuie, ne stinge lumina, ne adapa din izvoarele iluziilor daruindu-ne senzatii fizice, agitatii, nelinisti. Si deodata Soarele interior  a disparut mancat de un ocean de neliniste-gelozie-posesie.Aici  in Triunghiul cu Varful in Jos se pierd cele mai multe cupluri. Nu au realizat in ei impacarea Triunghiurilor si fara ea iubirea christica nu apare. Din vremea indragostelii e de dorit sa invatam sa lasam capatul relatiei noastre Sus( adica in Ceruri), sa nu mai vrem sa avem dreptate, sa nu mai cautam sa controlam, sa nu mai pretindem, sa nu mai tragem firele pentru folosul propriu, ci doar sa ne unim cu varful Triunghiului: Faca Se Voia Ta Doamne!!!! De acolo valsul nostru capata radianta, frumusete, bucuria dezvelirii, un nou anotimp revelandu-si chipul. 

Ce ar fi sa intram intr-o poveste cu toate becurile interioare aprinse, luminand fiecare pas, constientizand talcuirea fiecarei provocari, unind Cerul si Pamantul prin ceea ce gandim, spunem, facem?

Cui pe cui nu se scoate. Degeaba incercati indragosteli dupa indragosteli cautand Marea Iubire din triunghiuri ale neincrederii-neiubirii-supararii sau din nevoia de a fi salvat-atasament fata de mama-dependenta fata de droguri. Cresteti lumina interioara( cu post-spovedanie-impartasnie sau cu meditatie-contemplatie-rugaciune) si farul dumnezeiesc va dezveli langa voi, Omul potrivit.

Atunci cand cultivam constient ganduri-sentimente-fapte inaltatoare, ne indumnezeim  pasirea, avem aripi la proiectele noastre,  totul capata sens si bucurie chiar cand ne intalnim cu toate formele interioare de relief in cuplul vostru si cu toate anotimpurile intr-o singura zi. O unica voce!!! Impacarea aceasta presupune ca dorurile sa ia locul anumitor dorinte, chemarile sa fie urmate, darurile sa graiasca, iubirea sa straluceasca, triunghiurile de virtuti sa cuvante prin fapte, evenimentele din viata noastra capatand o frumoasa talcuire. In valsul acesta celest-lumesc apare casatoria in Sine, a Eului Superior cu Eul inferior, Impacare si Iubire prin care Triunghiul cu varful in Sus coboara in Graal dezvelind Patria Celesta, Calea, Adevarul, Viata.