Sunt multe provocari peste care credem ca nu putem trece: tradarea, hotia, minciuna, infidelitatea insa orice ar veni in viata noastra este doar pentru a ne dezveli puterea interioara, stralucirea, maretia Omului cu O mare. Cand spunem a trece nu inseamna ca cedam din valorile noastre, sa incepem sa baltim cu cei care incalca legea divina, sa ne murdarim acceptand o nestralucire sau sa aplaudam faptele cu f mic.

Aceasta capacitate de a trece este formata dintr-un triunghi trezitor altul la fiecare fiinta umana, trei nuclee de lumina care va sustin sa dezlegati un nod existential si sa va mutati pe un alt etaj de intelegere, transformand suferinta in aur spiritual.

E posibil sa aveti nevoie de intelepciune-discernamant-iubire, caldura-generozitate-iertare, acceptare-bucurie-rabdare, pace-deschidere-unime, avant-zbor-creativitate, incredere-frumusete-sinceritate unul sau toate, activate in diferite momente ale trecerii ca un culoar sau trei chei care va conduc sa deslusiti un mister incredibil despre voi insiva.

Cand un eveniment da buzna in viata voastra incalcand o valoare sau o credinta la care tineati foarte mult, intrebati-va ce parte din voi a atras aceasta experienta, cum puteti atinge diamantul acestei situatii si cum poate deveni el varf de triunghi pentru voi?

A trece inseamna a lasa durerea sa plece insotindu-va cu unitatile de Sens pe care ni le dezvaluie povestea, a ne rotunji, a intelege, a face valsul vietii mai amplu, mai frumos, mai stralucitor.

Nu trebuie sa spunem te-am iertat insa abia astept sa-ti reprosez ceea ce ai facut sau am acceptat stransa de situatie sa ramanem impreuna insa ma voi razbuna la momentul potrivit.

Contractele noastre sufletesti ne dezvaluie teme de viata ale caror daruri si varfuri de munte nu le putem vedea daca nu trecem prin experiente, provocari, situatii complexe. Putem ramane blocati in criza din 2008 sau in divortul din 1999 sau putem alege sa trecem prin toate furtunile vietii activand soarele christic interior.

Daca credem ca am scapat de o tradare, tradand si noi ….am reusit doar sa ne pacalim. Raspunzand pe legea veche dinte pentru dinte, experinta se va repeta pana cand vom activa triunghiul corespunzator dand glas, varfului de munte ale acelei teme.

Intrebati-va in fiecare situatie dureroasa, ce parti din voi, raspund?! Aroganta-dispretul-rigiditatea, neacceptarea-nerabdarea-neiubirea, neincrederea-retragerea-fuga, agresivitatea-mi se cuvine-razbunarea? Acestea sunt modalitatile vechi, batatorite, care nu va ajuta sa absolviti tema si clasa vietii.

Deschideti-va catre un triunghi de lumina si lasati-va calauzit de el. Ce tasniri se aseaza pe harta voastra? Ce valori noi coboara in copacul interior? Ce dezveliri apar? Ce intelegeri va boltesc?

Desenati pe orizontala, valorile pe care simtiti sa le aparati, credintele, filosofia de viata, paradigma iar pe verticala, vitutile la care tineti de care v-ati legat in diferite ipostaze si pe care le traiti prin gand, spusa, fapta.

Ce triunghi luminator imbraca aceasta cruce?

Ce va aduce el la centru?

Care este insight-ul revelator si transformator care devine insasi cercul luminator al pasirii voastre?