Acest anotimp al intelepciunii, pastorit de arhanghelul Gabriei este nu doar o invitatie la a ne aseaza in jurul bradului si a reflecta asupra darurilor anului care a trecut dar si o deschidere in Unime catre anul urmator si felul in care vom umple crengile urmatorului brad, crescand falnicia, maretia, frumusetea lui si a noastra.

Beteala anilor nu se rupe ea este legata prin fire invizibile, punand in hora teme, adanciri, salturi de intelegere.

Privind trena aceastei ierni vom simti chemarea mosilor si stramosilor nostri de a intra altfel in acest an si in ciclul urmator 2017-2026 mai puternici, mai constienti, mai plini de curaj.

Ceva din insasi marele brad interior se desteapta, ajutandu-ne sa ne punem mari intrebari legate de viata, de steaua calauzitoare a tarii noastre si ce ne spune ea, de bratele care pana acum au sustinut sisteme si oameni ce parca nu mai corespund luminitelor care stralucesc in bradul ramanesc, de sferele-virtuti care vor sa se aseze in el, de triunghiurile luminatoare care ne sprijina in a ne marturisi frumusetea, maretia, bucuria, increderea, blandetea, intelepciunea.

Si da anumite globuri imbatranite vor parasi bradul cel falnic, viu, curajos facand loc din aproape in aproape si pe scena politica, omului trinitar, omului indumnezeit.

Greu de crezut insa aceasta este voia Sfintei Trinitati sa dam glas intregului brad interior si insasi stelutei lui luminatoare.

Sunt pasi grei de facut in exteriorul nostru, in strada, printre fulgi, inhatati de frig, parca neascultati de guvern, insa in valsul ceresc sunt pasi luminatori care ne dezvaluie noul brad si maretia lui in sfarsit vizibila pentru noi toti. E bradul Unimii plin cu globuri-virtuti, imbracat cu atributele divinului feminin, bradul care anunta schimbarea nu facuta cu pumnii sau cu impuscaturi ca in 1989 ci cu iubire, intelegere, iertare.

Atunci cand ne marturisim verticalitatea in chip unimic nu putem avea pe scena politica, doar orizontale.

Si daca toti romanii percep si simt voia Sfinteti Trinitati atunci credeti in aceasta schimbare si ea va deveni realitate. Fiti brazi frumosi, falnici, curajosi si muntele intreg va va raspunde.