Pentru cine se pregateste pentru a face o calatorie initiatica, va invit sa cititi cartea lui Shirley MacLaine intitulata, Camino. Acest drum al reamintirii va aseaza in centrul vostru dezvelindu-va radacinile uitate precum si florile cu care puteti saluta zorii noii lumi.

Triunghiul constituie trinitatea care inseamna echilibrul dintre minte, trup, spirit sau intre Dumnezeu, Dumnezeita si Copil. El reprezinta calea inapoi catre Dumnezeu. Fiecare spirala reprezinta echilibrul dintre Yin si Yang, masculin si feminin in minte, trup si spirit. Energiile se pliaza in interior asupra siesi-catre centrul trinitatii care e Dumnezeu.

…..

In primul Paradis pe Pamant primii oameni au trait o stare de perfectiune adica fiecare suflet era atat femeie cat si barbat. Ele au creat o forma fizica in care sa experimenteze simultan atat femininul cat si masculinul, androginul. Fiecare fiinta umana traia intr-o stare perfecta de androgin. Acea epoca e cunoscuta ca fiind Lemuria. Mitologic vorbind este si gradina Raiului, Edenul. Starea lor spirituala de a fi reflecta o forma fizica perfect echilibrata. Energia fiecarui individ se plia asupra-si asa cum indica simbolul cu fata catre centrul trinitatii. Civilizatia lemuriana s-a mentinut multi eoni. Apoi pe masura ce formele sufletului au devenit mai aventuroase in dorinta de a experimenta cat mai mult o stare catre exterior s-a luat o hotare: sa separe Yin-ul de Yang, masculinul de feminin….Din coasta lui Adam s-a nascut Eva. Ea a marcat finalul civilizatiei lemuriene si inceputul civilizatiei atlante. Aceasta este legatura pe care ati cautat-o. Constientizand acest lucru in oameni s-a nascut: teama de izolare, de singuratate si o mai mare separare de echilibrul perfect al sufletului ce reflecta Zeitatea.

…….

Inima mea a inceput sa se extinda si mai mult. Eram constienta ca primesc ajutor pentru a ma relaxa. Apoi am inceput sa vad o fuziune de culori nu prin minte. Culorile inotau si se unduiau in interiorul si in jurul canalelor inimii mele ca niste raulete pe o panza larga si lichida in forma de inima. La inceput culorile erau predominant verde, violet, albastru. Apoi au inceput sa se modeleze in obiecte solide in tonuri mai inchise de galben, portocaliu si rosu.

Culorile au luat incet forma unor obiecte miscatoare pana cand am inteles in minte ca vad o panoplie miscatoare de copaci, flori si plante. Erau pomi fructiferi ce se aplecau in adierea unui vant usor insirati de-a lungul unei curti bine ingrijite si a unor gradini multicolore. Fantani cu apa albastra se ridicau pana la cer iar lumina soarelui era difuza din cauza cetii. In imediata apropriere a curtilor erau structuri piramidale unele din piatra altele de cristal. Sirul de piramide era impodobit de mozaicuri iar in jurul acestora erau hieroglife.

Intreaga viata vegetala parea sa vibreze la un loc cu oamenii. Incepeam sa ma simt mangaiata de armonia Lemuriei. Lemuria era o adevarata gradina a raiului. Am inteles brusc descrierea simbolica a Edenului din Biblie: pace desavarsita, frumusete desavarsita, armonie desavarsita. Pentru noi dobandirea cunoasterii insemna armonizare spirituala. Si imbogatirea cunoasterii e privita cu un profund respect….de aceea am construit Temple de Instruire. Ele sunt considerate Universitati. Avem si ceea ce voi ati numi ceremonii religioase. Ele servesc pentru a ne exprima adoratia fata de zeitate dar si ca sa raspandim cunoasterea printre noi.

Am intrat intr-o sala de meditatie. Erau mai multi cursanti care levitau la aprox un metru de pamant. Camera avea o tenta albastra cetoasa. M-am uitat indeaproape si am vazut ca de-a lungul coloanei vertebrale chakrele lor luminoase ….vibrau.

Camino, fragment din cartea actritei Shirley MacLaine