De multe ori ii privim pe cei din jur, cu ceata inimii si praful mintii, vazandu-le asa zisele, defecte. Si totusi multi dintre fratii nostri fara maini sau fara picioare sau fara vedere au pictat sau au scris sau au amprentat memoria umanitatii cu idei, sentimente, fapte inaltatoare.

Desi calitatile sunt primite pe merite si radiaza de dincolo de cuvinte daca nu sunt indreptate spre un ideal maret pot genera separari, conflicte, razboaie. Stim cu totii ca Hitler a avut un IQ mare si de altfel intre 120 si 180 multi lideri au alunecat sau chiar au cazut pe spirala descendenta urmand o ambitie sau o filosofie desarta sau un scop meschin.

Nu calitatea in sine ne mantuie ci scopul, varful triunghiului. Cum pot sluji cu aceasta calitate/ talant….umanitatea?Cum pot transforma aceasta calitate…in dar pentru noi toti? Cum pot fructifica acest talent?

Si daca avem un defect…..suntem fara maini….sau nu vedem. ….cum pot transforma aceasta provocare in oportunitate de dezvoltare? Care este sensul acestei incercari?

Sunt sfinti cu un IQ de 105 care au primit darul clarvederii, oameni fara maiini care au pictat, lideri mici de statura care inaltat un popor, mame fara carte care si-au ridicat copiii devenind…. maestrii s.a. Idealul poate transforma defectul in talant si calitatea in roada.

Ganditi-va cand va priviti….calitatile, talentele, darurile: De ce v-au fost date? Cum v-ar putea ajuta frumusetea sa va mantuiti? Dar sensibilitatea?

Va invit sa va uitati cu ochi divini la urmatorul triunghi: foc sexual-foc astral varful fiind Focul Celest. Daca asezam in centrul lui, frumusetea ca dar si ea face triunghi doar cu focul sexual si focul astral…s-ar putea sa fie o pacoste, indragostindu-va tot timpul fara sa iubiti sau fiind tratate de barbati ….doar ca bombe sexi. Atunci cand va acordati frumusetea la focul celest……frumusetea voastra imblanzeste focul astral si focul sexual, transformand dragostea fizica in iubire cereasca, casatorie in Dumnezeu, soare christic.

La fel putem aseza in centrul acestui triunghi si uratenia. Acordata la focul astral si focul sexual, ea poate naste relatii disonante, copiii-monstri, fapte intunecate. Cand ea este conectata la focul celest chiar si cel mai urat chip sau cel mai mic suflet…..se dilata dezvelind Maretia lui Dumnezeu, Radianta Unica, Puterea de a Fi.

Tot ceea ce conteaza…este varful triunghiului. In slujba cui asez calitatile sau defectele primite? Cum le pot transforma in daruri pentru noi toti?