Omul este o Cruce de lumina formata din tot ceea ce tine de A FI, credinte potentatoare-trezitoare, virtuti traite, deschideri de Sens, cautari, patrunderi si orizontala lumeasca formata din  valsul cu MATERIA,  forme-gand inaltatoare care intra in plan dar si lumisme, dorinte, pofte, socoteli.

Aceasta Cruce se dezvaluie in Triunghiul descris de Sfera-Mama, Sfera-Tata, Sfera-Copil. Ea primeste unitati de Sens de la aceste Sfere si fuzioneaza cu ele in Taina Recunoasterii de Sine.

Când in sfasit Omul incepe sa impartaseasca din Darurile Sale, se activeaza Sfera care este si pasirea ei in valsul cu alte Sfere.

Si in Unime, Graalul interior emite dezvelind Calea.

Nu poti gasi Calea când inca esti bantuit de teribilisme, sa demonstrezi, sa pari, sa strangi.

Trecând prin bucle existentiale, acceptând strazi inguste, dezlegând noduri de intelegere din aproape in aproape dupa multe slefuiri in multe intrupari, Calea ni se dezvaluie cu Toate Rodirile ei.

Cautati Centrul, Esenta, insasi Miezul. Acesta este primul Pas pe care e de dorit sa-l faceti apoi intrati in Triunghiurile Unimii hranind Teritoriile Vietii si insasi Verticala Cereasca. Când batand, Potile de Lumina vi s-au deschis, cereti indrumare pentru Cale pastrand Iubirea, Detasarea, Elanul.

Calea nu coboara in maracinii dorintelor, Calea nu ne imbratiseaza in hatisul ambitiilor, Calea nu este vizibila când stam inca in mlastina supararilor pe Destin,Viata, Dumnezeu.

Cine poate lumina Calea daca nu Trinitatea interioara dezvelita in Noi?

Va astept maine la un atelier dedicat Valsul Sferelor, Caii si Unimii.