Cand eram mica copacii, albinele si cerul ma chemau in lumea scrisului apoi mai tarziu plimbarile pe malul marii, contemplatiile si cartile inspiratoare si mergand pe firele aurite ale destinului am observat ca triunghiurile de lumina s-au activat unul cate unul descriind un drum al scrierilor si rescrierilor in care chemarile erau din ce in ce mai puternice iar flow-ul un vals minunat. In jurul varstei de 18 ani postul, spovedania si impartasania mi-a deschis portile scrisului apoi curatenia, smerenia si bucuria apoi predarea, pacea, recunostiinta si tot asa Triunghiurile s-au activat mosind initieri, conversatii aurite de Sens, ateliere, calatorii, articole talcuitoare.

In chip christic noi venim ca niste scantei divine insotite de o forta trinitara, un triunghi format din sfere ceresti care ne sustine toata viata intarindu-se prin lucrarile noastre de lumina sau slabind prin greseli, pacate, patimi. Si da acest Triunghi-radacina ne poate ajuta sa ne vedem in pomul christic, darurile, bucuriile intregitoare, luminitele chemandu-ne pe Cale, intru Adevar, pe Spirala Inaltarii.

Scrisul are diferite chipuri tasnind atat din triunghiuri limitative cat si din triunghiuri trezitoare, ascensionale, ale Unimii. Exista scriitori celebri care din suparare pe Dumnezeu- furie pe viata-neaceptare sau din neiubire-neiertare-manie sau din neliniste-depresie-frica au dat nastere la carti vandute fabulos dar care au generat la randul lor spirale descendente in viata adolescentilor si adultilor, boli grave, suicid.

Nietzsche faimosul filosof a primit de la Domnii Destinelor (  Sfatul Inteleptilor)dupa ce a plecat de langa noi… o pedeapsa mai mare ca a oricarui criminal neamaivand voie sa se intrupeze pe aceasta planeta. Ca el multi altii coborand Omul in valea neincrederii, neiubirii, supararii pe Tot si Toate si-au pierdut darul scrisului, au cazut spiritual, n-au mai primit dreptul de a se intoarce aici.

Scrisul este un cos de gunoi in care ne aruncam frustrarile sau o roba a darurilor cu care ii atingem pe toti?

Exista etape in care ne eliberam neasezatele prin scris vorbind despre dureri, tipete, nelinisti, griji, neiubiri insa nimeni nu ne invita sa le si publicam sau daca o facem unde ii conducem pe ceilalti ….in triunghiul cu varful in jos spre neiubire-neacceptare-revolta sau orgoliu-furie-agresivitate sau neliniste-refuz-razvratire sau in triunghiul cu varful in sus spre iubire cereasca-blandete-recunostiinta sau bucurie-predare-Unime sau intelepciune-clar-discernamant? Ce varf le revelam celorlalti?

Ne aflam intr-o viata de bacalaureat cu multe examene dar si daruri, cu porti frumoase care ni se deschid in interior, cu multe forte trinitare care ne sustin de dincolo de val, cu bucurii incredibile care ne calauzesc, cu intelegeri minunate care vin catre noi. Cu ce triunghiuri de virtuti alegem sa ne rescriem, pasii?

E foarte simplu sa accesati calea Triunghiului. Puteti incepe cu ceea ce va cheama sa spunem recunostiinta, bucuria, blandetea si onorand primul triunghi veti descoperi si alte forte trinitare care vor aparea pe Cale deschizandu-va portile vizibile si invizibile exact ca in povesti. Si da aceleasi triunghiuri de lumina vor fi calauzele voastre in regresii, in somnul constient, in visul initiatic, in calatoriile spirituale, in scris dar si cand veti trece Dincolo la capatul valsului cu Triunghiurile asteptandu-va Maica sau Mihail sau Isus.