Cerul era impanzit de praf iar dunele de nisip imi acoperau privirea….lasand doar auriul sa-mi atinga sufletul, suav, bland si intrucatva coplesitor. Calatoream parca`de multa vreme si corpul desi deprins cu absenta apei parea usor obosit. Am coborat de pe camila …..urmand linia de lumina cea din Graime stiuta.

Un cort mic s-a deschis si trei prezente mi-au rouat vederea. Aici e ceaiul vostru…am auzit vocea Unei si parca timpul s-a ascuns si spatiul s-a largit deoodata aducand la suprafata multa Reamintire tesuta cu fir de aur.

Una…. am exclamat cu entuziasm?!…. Una era inalta cu ochii verzi, parul negru si tenul alb, avea in jur de 22 de ani si parea ca locuieste aici in desert dintotdeauna.
Parintii ei imi pareau mai cunoscuti pamanteste dar cereste ea imi era familiara, apropiata, adanc stiuta.

Aici, frate. Am zambit si m-am apropiat de chipul meu…..cavaleresc, acel chip cu care goneam peste timpuri sau il imblanzeam simplu intre aripi.

Ne-am atins fruntile…apoi ne-am privit simtind in ochiul limpede, Steaua.

Una a adus un toiag si a deschis nisipul …..facand-o sa o asculte.

Suntem pe bratul trei al Stelei marturisitoare. Trecerea continua. Oamenii vad adevaratul rasarit insa nu stiu sa apuna. Bratul 4 le va da aceasta intelegere.

Steaua a stralucit intr-un fel anume fiind si in mine si in ea, Una.

Familiile de lumina sunt aici viind cu Toate. Conlucram in timpul noptii insa ziua, nisipul evenimentelor acopera rodirea.

Bratul 4 descrie acest Timp. Usile s-au deschis. Crucea straluceste.

Una a desenat Triunghul, Crucea, Sfera si pe Spirala a asezat stelele mergand toate catre un varf unde se afla Steaua marturistoare.

De aici din bratul patru coborau unitati aurii ca niste potiuni divine care atingeau Oamenii oriunde s-ar fi aflat pe Spirala.

Cerul cuvanta si voi glasuiti. Asezati aceasta daltuire in Tot si toate.

Apoi Una a atins si celelalte brate ale Stelutei si alte unitati argintate, roz, mov, lavanda, bleo s-au dus pe spirala hranind Omul.

Parintii ei s-au apropiat atunci si-au unit mainile cu ea, au spus intr-o glasuire nepamanteana o mantra activand in aceasta configuratie Pomul, Pomul Unimii.

Crucea si-a revelat parca toate bratele din toate timpurile devenind ramuri, triunghiul a ramas aurit imbratisand Pomul dar fiind si prezent in crengutele lui ca triunghiuri mici, de diferite culori iar sferele au devenit rodiri-globuri, una singura imbratisand totul.

Pe Spirala unitatile ceresti coborau din Steaua marturistoare continuand sa vina….atingand Oamenii, scuturandu-i de noroiul sau doar praful experientelor.

Una mi-a aratat un cerc care era atins de bratul patru dar si de celelalte si pe care se afla globul RaMaNia. Aici sunt cei mai multi Graitori. Au invins Timpul si s-au intrupat Aici.

Si fiecare slujeste pe cercul lui ducand unitatile divinitorii catre Oamenii. Insa acum cercurile se vor intersecta din ce in ce mai mult pana cand veti simti cu Totii toata Spirala, Sfera cea mare, insasi Triunghiul.

Unimea e aici.

Pomul a stralucit de 12 ori si ceva ca o marturisire intregitoare s-a asezat in mine.

Una iti multumesc pentru aceasta graime. Imi esti atat de aproape!!!

Apoi nisipul si-a ascuns chipul, Una a zambit stiut, cald, frumos dandu-mi toiagul …….parintii ei m-au imbratisat iar eu am pornit limpezita …pe acelasi fir in Graime, continunad Drumul.