Prima data cand am ajuns la Fatima intreg sufletul meu era coplesit de dureri, strigate, suparari. Si m-am asezat in genunchi si lacrimile au tasnit urmand covorul divin pana la altar . Si fiecare pas era suferinta si inaintarea era grea insa deodata s-a activat o tasnire de raze in interiorul meu si norii au plecat si un imens buchet de luminescente avea sa-mi dezvaluie Graalul divin, Cupa Unimii, Soarele Christic. La finalul drumului, cu genunchii rosii aveam sa simt doar bucurie, recunostiinta, iubire.

Asa m-am intors de la Fatima, cu ochii limpeziti fara sa stiu ce minuni aveau sa vina. Si cand am pasit in tara telefoanele au inceput sa sune si ceea ce parea imposibil, s-a intrupat si un proces coplesitor a fost castigat, alaturi de sotul meu fiind si vocea apararii. Acel soare interior pe care l-am simtit atunci cu cele 12 raze si-a dezvelit puterile si in alte momente mai putin radiante facand ca intregul context sa straluceasca, sa capete talc, sens, frumusete. Am mers la 10 ani distanta la Fatima pentru a multimi si am pasit din nou pe covor facandu-mi iertarile fata de Tot si Toate. Si inaintand am simtit cum se activeaza in acea poarta interioara a iertarii, Soarele divin, salutand fiecare ungher al fiintei mele. Si acele raze ale iubirii, blandetii, intelepciunii s-au asezat in viata mea tesand cu unduirea lor aurie, fiecare pas.

Va invit sa descoperim impreuna cateva locuri pline de bucurie, minune, talc dand glas in noi…buchetului de raze divine. Va propun sa calatorim impreuna la Fatima.

Ziua 1. Bucuresti – Lisabona
Ne luam zborul. Ne bucuram de covorul de nori pufosi si de soarele bland salutand in noi doua tari prietene, RaMaNia si Portugalia.
Ziua 2. Lisabona – Fátima
Mic dejun. Imbratisam Lisabona vizitand cartierul si turnul Belém, catedrala si cartierul Alfama. Plecam la Fatima simtind inca de la primii pasi, binecuvantarile acestui loc atins de aripi. Numele orasului ce era odata doar un mic satuc, provine din numele arab Fatima. Asa cum este notat in lucrarea „Cronica de Cister” a unui calugar din secolul 16 numit Bernardo de Brito, orasul a fost numit initial dupa numele unei printese berbere care dupa capturarea sa de catre fortele crestine, a fost convertita la catolicism si botezata, inainte de a se marita cu Contele de Ourem in anul 1158. Fatima ca loc este recunoscut pentru sanctuarul sau numit Basilica Doamnei Noastre de Rosary, construit pentru a comemora evenimentele din 1917 cand 3 copii de tarani au sustinut ca au vazut Fecioara din Fatima.
Ziua 3. Coimbra – Guimarães – Braga
Mic dejun. Plecare spre Coimbra si tur de oras. Deplasare spre Guimarães, celebru pentru străzile înguste si palatul Ducilor de Bragança. Cazare la hotel în Braga.
Ziua 4. Timp liber pentru dezvelire, trialog sau excursia in Porto
Dupa micul dejun putem face optional o croazieră pe râul Duro si o degustare de vinuri într-o crama traditională. Cazare la hotel în Braga.
Ziua 5. Santiago de Compostela & Ponte de Lima
Mic dejun. Plecare către granita cu Spania pentru a saluta si imbratisa unul dintre principalele locuri de pelerinaj din lumea crestină, Santiago de Compostela, orasul fiind considerat locul de odihna a celui mai in varsta dintre apostoli, Iacob, fratele Sfantului Apostol Ioan. Traditia populara considera ca „Compostela” provine din cuvintele latine „campus stellae” insemnand „campuri de stele” ducand mai departe la traducerea intregului nume „Santiago de Compostela” prin „Sfantul Ioan din campul cu stele”. Acest nume se trage din credinta conform careia moastele Sfantului Ioan au fost aduse in Spania din Orientul Mijlociu. Aceste moaste ar fi fost ingropate in locul in care un pastor ar fi zarit o stea, iar mai apoi a ridicat o biserica deasupra lor. Mai tarziu, mica bisericuta a ajuns sa fie inlocuita cu actuala Catedrala din Santiago de Compostela. In interiorul catedralei se afla o Capela a Relicvelor in care se pastreaza si un crucifix din aur datat din anul 874. Acesta se pare ca ar contine o bucatica din Sfanta Cruce.

La întoarcere vom vizita Ponte de Lima. Cazare la hotel în Braga.

Ziua 6. Aveiro – Nazaré – Óbidos
Mic dejun. Plecam la Aveiro, oras străbătut de numeroase canale, denumit si „Venetia Portugaliei”. Vom vizita fortăreata medievală Óbidos. Cazare în Lisabona.
Ziua 7. Sintra, Cabo da Roca & Estoril*
Mic dejun. Timp liber la dispozitie sau excursie optională la Sintra, Cabo Da Roca, cel mai vestic punct al Europei si Estoril. Cazare in Lisabona.

Ziua 8. Lisabona – Bucuresti
Mic dejun si transfer la aeroportul din Lisabona pentru check-in si îmbarcare cu destinatia Bucuresti Otopeni.

Servicii incluse: bilet de avion Bucuresti – Lisabona – Bucuresti, bagaj de cala si bagaj de mana, cazare 7 nopti cu Mic Dejun, in hoteluri de 3*, transport cu autocar modern pe tot parcursul circuitului, asistenta turistica in limba romana, taxe de aeroport, trialoguri, contemplatii

Servicii neincluse în pret: asigurare medicală si storno, intrări la obiectivele turistice, excursie la Porto, inclusiv croazieră pe Duro si degustare de vinuri: 59 Euro/ persoană, excursie la Sintra, Cabo da Roca si Estoril: 49 Euro/ persoană, supliment demipensiune (7 cine): 109 Euro/ persoană

Pret: 930 eur, avans 30 la suta avans pana la data de 18 fevr.

Inscrieri pe: frecventaom@gmail.com

Cand este plecarea? 12 august 2023

Fie ca Bucuria, Pacea, Intelepciunea sa va deschida Portile si Soarele Divin sa va fie Calauza!!!!