Drum de lumina

Viu christic si gradina,

In ochiul trezit.

Am pasit pe un drum de piatra, cararea serpuind printre munti mici, radianti pana la o pestera mica, usor ascunca sub arbori falnici. Am intrat in ea…urmand o licarire purpurie si l-am descoperit pe Mos Ilie alaturi de multi alti batrani, in jurul unui foc mare. Si parca nu era foc ci o dantuire vie in care vedeam toate geometriile cuvantatoare. Si ele curgeau generand niste povesti vii aurite de sens. Si priveam fara cuvinte…aducandu-mi aminte, rauri de imagini venind din spate…..caci in alte vremuri fusesem aici cu acesti falnici adancitori. Si am inceput sa plang lacrimi curgand si devenind parca…..Intelegeri. Si Mos Ilie s-a apropriat si mi-a zis cu dragoste…ai ales sa cobori, sa spargi zidurile mintii, sa inmoi inimile, sa limpezesti sufletele, sa trezesti. Si-mi arata imaginea cea mai puternica in focul acela revelator…care tot imi revenea din anii copilariei…cu trusa de limpezit suflete, trecand dealurile si muntii cu marea in spate ca un ghid discret, aducand lumina fratilor mei cu ajutorul fortelor triunice zburand Impreuna spre varful Adevar. Si aceasta imagine vie era misiunea mea. M-am uitat in ochii lui Mos Ilie si intr-unul am vazut o hora de daruri si in celalalt Soarele. Si mi-a spus…si vei ridica valurile pentru ca fiecare sa-si primeasca darul si cu ajutorul lui sa straluceasca ca un mic soare. Am vrut sa intreb ceva…insa Mos Ilie…mi a aratat in foc ….chipul apostolului Andrei din el desfacandu-se 12 raze. Una singura micuta si mov dar zburdalnica as zice mi-a atins sufletul….dezvelindu-mi o Dobroge vie, frumoasa radianta, cu vii graitoare, cu holde radiante, cu ploi hranitoare, cu pesteri si manastiri frumoase si multi oameni in hore vii, bucurandu-se de Toate. Au fost si tu stii…. ….insa s-au stins si doar prin voi cu sufletele frematatoare, aceste locuri vor participa din nou la aceea hora-spirala ce uneste Cerul si Pamantul. Asa coboara Imparatia….aducand Soarele oriunde v-ati duce. Si cum sa o facem? Cu simplitatea plina de recunostiinta, cu smerenia graitoare, cu bucuria hristica, cu caldura adancitoare. Toate in Una!!! Si Apostolul mi-a aratat cum de jur imprejurul aceluiasi foc erau cercuri de sfere graitoare, suflete ale Unimii care isi aflau aici misiunile si apoi coborau si cei ce erau chemati sa onoreze Dobrogea, spirite batrane, care fusesera si ele in acest loc …. primisera spunea Mos Ilie ceva special: initieri ale soarelui, ale focului si ale pamantului, reamintiri din timpuri stravechi, chemari, triunghiuri de alunite, regresii spontane sau dezarhivari in lumina constientei de Sine, bucurii hristice, invocatii. Va veti recunoaste…….si imi arata in ochii lui…intr-o parte Soarele si in alta Darurile si spuse…unite prin Simtire.

Dobrogea este un pamant intelept spuse Mos Ilie, un arc de lumina. Aici prin cele 33 de conuri graitoare si locuri….. apostolul Andrei a daltuit un chip nou…… puterea, cuvantul, radianta lui…limpezind sufletele oamenilor, bucurandu-le, aducandu-le Acasa. Toate-Una!!! Si multe dintre aceste locuri desi antene ceresti sunt uitate, ignorate, lasate sa piara !!! In foc mi-a aparut de 12 ori chipul de lumina al Dobrogei in centru fiind triada formata din Apostolul Andrei-Sf Casian si Maria Magdalena. Si de fiecare data in miezul acestui triunghi alte imagini ale Dobrogei Sacre apareau cu pesteri vii sau minuni ocrotitoare sau Sfinti daltuind prin noi….timpul nou.

Dobrogea va cheama spuse Mos Ilie: sa faceti cercuri de lumina de jur imprejurul Techirghiolului si sa va rugati pentru acest aur negru pe care nu l-ati iubit si nici pretuit, sa puneti graiul vostru de lumina in cupa fiecarei manastiri, sa aprindeti lumanari in locurile care va cheama, sa intrati in comuniune cu Totul-Una!!!! Veniti sa asezati in pamantul sacru al Dobrogei…samanta voastra de lumina, darul vostru udat cu lacrimi, recunostiinta vie …..si veti simti BIneCuvantarile Dobrogei!!!!

M-am asezat langa foc uitandu-ma la geometriile vii alaturi de acei intelepti care practicau invocatia!!!!Cuvintele rourau devenind izvoare divine care curgeau prin toti, aceste fulare de lumina dantuind in jurul focului. Pentru o clipa ca un buchet am vazut 8 locuri binecuvantate din tara, Dobrogea fiind unul dintre ele!!!! Si oamenii veneau ca niste hore colorate unind Cerul de Pamant, aducand cu recunostiinta, bucuria, pacea lor….Imparatia, Viul Divin, Cuvantul Hristic!!!!

Treime de lumina,

Coboara in gradina,

Unind prin Om….Cerul de Pamant,

Bucurie, pace, frumusete aducand

In Dobrogea vie!!!!