Cum a venit aceasta chemare numita Uganda, Florina?

Colegi si prieteni de-ai mei mergeau de doi ani in Uganda, in fiecare an alta echipa. Nu simtisem nici o chemare, pana cand, la sfarsit de 2014, am simtit ca ma ia pe sus, ca totul se aseza de la sine, fara ca eu sa cer. Era vocea interioara cea care imi spunea ca oamenii simpli si frumosi ai Ugandei ma cheama sa-mi ofere darurile lor, nu varful de 5000 m care atata ego-ul.  

Ce a activat ea in teritoriile sufletului?

Pentru mine calatoria in Uganda a activat multe. In primul rand a fost testul credintei mele. Ma simteam pe calea mea de ceva timp, insa e usor sa fii pe cale cand esti inconjurat de oameni spirituali. De data asta, am fost inconjurata numai de barbati majoritatea peste 50 ani, carora niciodata nu le-au lipsit banii si asta i-a facut sa se simte superiori celoralti. Ca sa pot sa-mi fac lucrarea mea de lumina, cu ei alaturi, am inceput sa le povestesc pe graiul lor simtamintele mele. Unii au inteles iertarea fata de Tatal in sine care era reprezentat si de munte, altii s-au incapatanat si au primit lectii greoaie pe varf (al Fiului) – cazand in coarda, insa totul s-a luminat cand am reusit sa-l ridicam cu Sfanta Treime. Cand a cazut in coarda – el fiind in spatele meu, m-am aruncat pe orizontala ca sa-l pot tine, eu o mana de om pe un barbat robust si am zis parca inconstient – Tata, eu cred in Tine! Am ajuns pe varf, insa nu era bucuria acolo, ci in poieni, rauri si povestile ghizilor nostri locali si serpasilor nostri. 

Big John, pastor la ei in comunitate, avea 65 ani si vorbea cu copacii si ii imbratisa la fel ca pe oameni. Mi-a spus multe povesti cu talc, mi-a insuflat simplitatea vietii si mi-a oferit o noua perspectiva asupra modului nostru de a trai. 

Ce daruri s-au intors pe aripile timpului?

In timp s-au asezat alte daruri si constientizari, faptul ca noi, asa zisi oameni civilizati credem ca-i salvam pe oamenii simpli oferindu-le un trai mai bun, insa in esenta lui, omul nu are nevoie de asta, ci de a sta aproape de natura, de oameni si sa se bucure de toate astea. 

Cum vezi corespondenta infoenergetica dintre Romania si aceea zona a planetei?

Muntii sunt la fel peste tot – porti catre cer care coboara energia cerului catre oameni. Unind muntii pentru mine a insemnat unirea oamenilor in Impreuna – Una, la nivel de suflet, indiferent de natie, culoare, educatie. 

Ce ai vrea sa asezi in coroana de daruri a tarii noastre din multele insight-uri si bucurii pe care le-ai trait acolo?

Am creat punti de legatura intre Uganda si Romania –  Romania sa primeasca simplitatea si bucuria, iar Uganda credinta si pace.