Emotia este e energie care da buzna in teritoriile sufletului mototolind ritmurile stiute. Ea nu este pozitiva sau negativa, ea misca din nevazut catre vizibil temele noastre de viata invitandu-ne sa reflectam asupra unui divort, demisii, duel emotional.

Orice provocare, experienta, intrare a noului in viata noastra vine cu un buchet de emotii.

Incercati sa luati aceasta energie si sa o transformati intr-un sentiment inaltator fata de Om, Tara, Planeta.

Emotia nu e rea sau daunatoare ci ceea ce atasam noi cu mintea ca eticheta, doare, mistuie, opareste.

Atunci cand intram in triunghiul temelor si ne harnicim, emotia ne dezvaluie darul care a venit printr-o anumita experienta si tot ea ne ajuta sa facem saltul pe muntele intelegerii privind de pe varf drumurile batute ale vietii.

In triunghiul cu varful in jos emotiile sunt mititele, primare cum ar spune psihologia, sunt nedezvoltate. Emanatiile inimii( servitoarea casei) sunt fosnitoare insa fara inaltime, forta, putere de a misca muntele. Sentimentele care se desteapta insa in suflet sunt pline de rodire la varf adeseori transformandu-se in vituti, viuri ceresti, patrunderi in vers divin, mari intelegeri.

Cand facem trecerea de la triunghiul cu varful in jos unde personalitatea( masca ranjeste) la triunghiul cu varful in sus unde individualitatea ne imbratiseaza si ne zambeste vom simti cum flow-ul emotional are din ce in ce mai multa rotunjime, blandete, caldura. In trialog ( eu-tu sursa), viul sentimentelor ceresti ne calauzeste spre varful de munte pe cand in dialog ( ca de la masca la masca) emotia misca apele insa miscarea este pe orizantala sau sub forma de bucla neavand forta verticalei divine.

Cand oamenii raman legati de masca ascultand de mintea care vrea scena, aplauze, premii sau de inima care vrea indragosteli, entuziasme pitice, euforii, ghidusii, evenimente sau de corpul care vrea vanzoleala si agitatie, emotiile noastre nu cresc, raman retezate creend valuri mici care nu ating muntele.

Cu siguranta ati intalnit barbati sau femei care se indragostesc des dar nu iubesc, se entuziasmeaza repede insa nu construiesc cu pasiune, daruire si jertfa, se agita pentru orice insa nu transmit in legatura cu nimic, relatie sau proiect, un sentiment inaltator.

Buclele emotionale sunt emanatia triunghiului cu varful in jos insa ele pot deveni vectori de forta pentru darul vostru in masura in care ati reusit sa transformati micutele tresariri ale inimii in buchete de sentimente care va lumineaza drumul, calea, povestea.