Imi plac retragerile pe care de obicei le desenez in jurul manastirilor mele de suflet. Acum ma aflu la Bistrita locul in care imi rescriu pasii alaturi de munte, copaci, soare si mai ales de Sfantul Grigore Decapolitul.

Am pornit joi la drum fara sa ma uit daca am sau nu vreo masina insa chemarea era mai puternica decat toate aceste lucruri asa ca m-am lasat dusa de bucuria de a ma intoarce in locuri vechi si noi unde sufletu-mi se limpezeste, ochiul radiaza, bucuria creste.

Am adormit in masina de Valcea astfel ca plutind si neinpamantata am coborat mai devreme in Pitesti insa am reusit cumva sa mai prind o alta masina si insailand mai multe vehicule sa ajung pe inserat la Costesti.

Am pasit pe drum cu toata dragostea parca stransa asemeni unui covor desfand-o degraba sa asez in el toate florile care mi se spovedeau frumoase, calduroase, radiante pe drum.

Si ma rugam sa nu se opreasca nici o masina sa ma lase sa zburd printre copaci, sa ma bucur de tapsane, sa ma opresc pe bancute pana cand voi ajunge la Sfantul cu toata aceasta bucurie ce-mi colora sufletul, ochiul, pasul.

Si asa a fost, fiecare metru de covor…de frumusete m-a facut sa ma simt atat de implinita.

Am patruns in biserica si parca eram Acasa cu Tatal cel drag…imbratisandu-si fiica,

Seara a curs calduros si adancitor alaturi de o maica ce se vindecase aici de epilepsie si de o mama ce doar isi ingropase fiul. Printre rugaciuni, simteam lucrarea Sfantului, firul lui aurit asezandu-se si in mine, insasi Glasul.

A doua zi dupa slujbe m-am apropiat de izvor, de viul ierbii, de munte. Intuiam ca mica mea poveste se rescria si ma bucuram de calda primire, de toate tasnirile, de marele freamat.

Sfantul este viu si vorba lui simpla si frumoasa….Daca sufletul va este sfasiat sau o boala grava s-a cuibarit in voi, incercati sa ajungeti aici la Bistrita de Valcea ( pe drumul spre Horezu) Veti simti ajutorul, sustinerea, minunile lui cum coboara in trena vieti voastre rescriind drumul, bucurand pasii, luminand Totul….

Undeva plutind peste lacrima, intre rugaciune si scris…mainile Sfantului imi erau aproape, calduroase, pline de talc, frumoase.