Adeseori confundam Binele cel Mai inalt cu un job bine platit, 3 case, 7 pamanturi, placeri nelimitate, calatorii multe pline de distractii. Binele cel mai Inalt este aurul celest pe care il extragem din toate experientele de viata, intelepciunea-clarul-discernamantul cu care privim Totul de la varful triunghiului sau de pe varful muntelui interior.

Poate nu avem nimic, nici case, nici masini si descoperim in marea suferinta ca avem darul blandetii sau talantul rabdarii sau calitatea de a ne bucura neconditionat.

Binele cel mai Inalt este varful de munte pe care il atingem in fiecare etapa sau in fiecare anotimp interior, saltul de intelegere prin care ne unim cu Cerul.

Si la fiecare om este un alt Bine, adica un alt varf de munte de atins in acord cu Legea Divina.

Vizualizati acest triunghi corect-gresit-Binele cel Mai Inalt, Binele fiind varful.

Mintea duala cauta sa explice lucrurile mergand pe axa alb-negru, corect-gresit etc. La nivelul constiintei multidimesionale, Binele cel mai Inalt este Constiinta Triunica, Dumnezeu care ne graieste chiar daca ne aflam in mijlocul unei pierderi uriase de bani sau daca am fost parasiti sau daca toata lumea din jurul nostru si-a pierdut job-ul.

Pentru un om zgarcit binele cel mai inalt poate fi Generozitatea pentru un om risipitor ,,,,binele cel mai inalt poate fi Dreapta Masura pentru o victima, Binele cel Mai Inalt poate fi Omul Triunic, Echilibrat si Radiant pentru un om fara incredere in sine, Binele cel Mai Inalt poate fi Credinta Vie, pentru un om aspru Binele cel mai Inalt poate fi Blandetea.

Insa toti acest talanti cu care se urca muntele interior nu pot fi extrasi decat din suferinte, din experiente dureroase, din provocari pline de talc.

Cand cineva va cere bani….intrebati-va Care este Binele Cel Mai Inalt al acelui Om?

Daca dati bani unui bautor sau unui om care fumeaza sau unui om care se drogheaza sau chiar unui om care face credite peste credite fiind slab de inger nu ati facut decat sa hraniti niste demoni nu sa activati BInele Cel Mai Inalt. Invatati-l pe acel om sa caute Calea si propriul Talant si va putea gasi singur Binele cel Mai Inalt care poate fi Pacea Interioara, Bucuria interioara etc

Daca ne luam rolul de salvatori fiind slabi de inger si vom incerca sa ajutam un bautor-victima sa se faca bine s-ar putea sa preluam din defectele bautorului sau sa ajungem la judecata-deznadejde-suparare….. cazand astfel….mai degraba decat sa descoperim……. Binele Cel Mai Inalt.

Doar cultivand lumina ajunge la acest Bine, Chipul Celest ce straluceste, dincolo de toti norii pierderilor, suferintelor, durerilor.