Fiecare clipa, fiecare gand, fiecare gest si fiecare intentie are martorii sai nevazuti.

Cu fiecare clipa traita noi inaintam in afirmarea liberului nostru arbitru si in constructia sau distructia fiintei noastre de lumina. Fie ca suntem singuri cu gandurile noastre, fie ca suntem impreuna cu prietenii nostri undeva, fie ca suntem la serviciu, fiecare clipa isi are audienta sa nevazuta. Dincolo de ghizii nostri spirituali, exista o pleiada intreaga de entitati, extensii ale marilor virtuti afirmate de noi, ale calitatilor noastre, ale misiunii noastre, ale relatiilor noastre karmice…

Daca am pune atentia noastra pe un anumit moment de „singuratate”, am putea vedea cu surprindere ca dincolo de anumite stari frumoase sunt anumite entitati luminoase atrase prin manifestarea vointei divine sau ca dincolo de anumite sentimente de joasa vibratie se afla entitati din straturile grosiere ale creatiei. In functie de alegerile noastre de a manifesta anumite influente subtile, atragem alte si alte entitati, care ne pot ghida pasii catre varful spiralei elevarii sau catre baza acesteia.

Sa luam ca exemplu momentele in care meditam sau ne rugam. Activam fie o intentie a ingerului pazitor, fie a sinelui nostru divin. Fiecare gand, emotie, traire, intentie isi are atat sustinatorii ei invizibili, cat si observatorii sai neutri. Este util sa constientizam ca dupa un gand negativ ce apare in zona atentiei noastre, avem posibilitatea de a alege sa intram in rezonanta cu stratul vibrational din care acesta a pornit sau, dimpotriva, sa punem atentia noastra pe ce este in cel mai inalt nivel la care avem acces.

Ciclul gand-intentie-atentie-manifestare-raspuns se repeta la nesfarsit in viata noastra, toate avand atat observatori, cat si influentatori din planurile nevazute. In cazul in care nu vezi, nu auzi, dar simti sau intuiesti prezentele subtile, nu este nevoie sa decelezi, ci doar sa schimbi intentia pentru a te ridica vibrational. Pur si simplu folosesti un algoritm care sa iti seteze o noua intentie: Accesez acum frecventa linistii, a armoniei, a detasarii. Fie ca in aceasta clipa sa manifest vointa divina a celor mai benefice entitati prezente in aceasta intersectie de spatiu-timp. Astfel, intram in rezonanta cu entitatile ce guverneaza linistea, armonia, sau ce alte frecvente simtiti voi ca fiind necesare, acestea atragand dupa ele altele si altele, asemenea lor.

O astfel de perspectiva invalideaza conceptul de „ma simt singur” pentru ca, acolo unde ne plimbam gandurile si atentia, acolo este sinele nostru adevarat.

In monism, singuratatea nu exista. Doar unitatea exista.