Alegem inconstient roluri limitative de victima sau calau de printesa nerabdatoare sau d-nul nemultumit de nelinistit sau impietrit distant fara sa privim la varful muntelui la asumarea de Sine. Aceste chipuri plangacioase sau reci pe care ni le activam din hainuta veche a suferintei parasesc casuta interioara atunci cand intram in asumare de Sine activand varful triunghiului. Imi asum ca joc rolul victimei pentru a atrage atentia sau imi asum ca joc rolul calaului pentru a fi mai puternic decat tata si aleg….sa exprim omul frumos, radiant, bland care nu are nevoie de roluri pentru a controla scena.

Imi asum si aleg…..De aici incepe invatarea divina care se activeaza in centrul triunghiului calauzindu-va in procesul de observare, constientizare, integrare, transmutare, transfigurare.

Luati-va un minut dimineata, la pranz si seara pentru a va observa comportamentele repetitive. Ce roluri limitative tipa, ce sabotori psi ne dau de furca? Ce ne dezvaluie provocarile despre noi? Ce ne reveleaza ceilalti despre rolurile pe care le jucam?

Un caracter frumos este sustinut de un suflet radiant la fel un caracter intunecat este sustinut de un suflet uscat ca o stafida sau mic sau vandut sau pierdut.

Luciferizarea caracterului presupune sa adoptati fara discernamant un triunghi limitativ format din urmatoarele patimi, trasaturi, excese ca zgarcenie-meschinarie-minciuna sau rapacitate-ipocrizie-rautate sau din roluri limitative care ascund neinvatate, frici, atasamente in timp ce christicizarea caracterului va invita sa va dezbracati de ele si sa adoptati trei virtuti ca blandetea-iubirea-rabdarea sau intelepciunea-integritatea-dedicarea luminand sufletul, atitudinea, chipul vietii.

Prin asumarea de sine va eliberati de roluri limitative, frici, atasamente, greseli, pacate, neinvatate sustinand digestia cereasca si invatarea divina.

Practicand triunghiul iertarii, asumarea de Sine va cobora ca o sfera luminoasa, reveland chipul christic, fiul de Dumnezeu, intoarcerea Acasa.