Atunci cand intram in jocul cosmic tesand cu firele experientei dar si cu cele ceresti, Trialoguri( eu-tu-sursa) descoperim izvoare pline de Sens, flori graitoare, intelepciuni ce trec prin noi si care isi lasa savoarea in solul interior. De pilda stand de vorba cu sotul meu am gasit o multime de buruieni in gradina cuplurilor ce ar trebui smulse la timp pentru a nu distruge gradina iubirii. Desi am povestit despre ele dezvelindu-le cu ajutorul triunghiurilor cu varful in jos ( chipurile noastre cazute) simt nevoia sa le aduc din nou pe scena dandu-le de data aceasta o imbracaminte amuzanta:

Buruienile care pot ucide viata in cuplu sunt:

orgolita( boala cauzata de mandrie, vanitate, orgoliu). Ea sta la baza celor mai multe certuri in cuplu. Prin intrarea in rezonante malefice, orgoliul creste, relatia luciferinzandu-se. Ca reper avem orgoliul lui Isus care este minus 100 Lucifer fiind la plus 100. Ca oameni nu trebuie sa depasim plus 20. In certuri daca orgoliul creste la mai mult de 20 ganditi-va ca mai sunt si alte entitati negative care graiesc prin voi. Ce ati vrea sa salvati intr-o incaierare, dreptatea voastra sau iubirea? Nu trebuie sa masurati cu ansa ci contemplati cu sufletul o situatie in care ati pierdut pe cineva drag datorita orgoliului.Cand aceasta buruiana a ocupat toata gradina e foarte usor sa te simti singur in cuplu sau sa lasi in spate multe povesti.

demonstratita( nevoia excesiva de a demonstra/de a arata ca esti grozav si ca le stii pe toate). Atasament fata de anumite puncte de vedere, realizari exterioare, scena

scuzemita( nevoia de a te scuza, conduita evitarii, vinovatie, refuz, frica de asumare, fuga, nesiguranta, neincredere)

minciunita( anticreatie pe care se nasc amantlacurile, distantarile, separarile). O boala grava prin care sufletul se murdareste, se intineaza, se usuca

impietrita( acumulam pacate pe suflet care ne impietresc, ne fac reci, distanti, severi). Nu mai stim sa ne zemuim prin bucurii mici, in cuplu.

figurita( cei care raman agatati si chiar dependenti de limbajul formelor, prea multe figuri, sufletele nu-si graiesc)

scenarita( sunt acele bucle mentale si emotionale care creeaza gelozii, suparari, lupte ce nu si au sensul). Prin scenaritele mentale si emotionale ne indepartam de Sensul vietii de Varful nostru de Munte de Marile Chemari.

robotita( cei care sunt dependenti de tehnologie sau stalagmizati in anumite obiceiuri ce ii fac sa nu mai traiasca ci doar sa repete rece si sec anumite lucruri pe care cred ca le stiu).

controlita( nevoia de a-l controla pe celalalt uitandu-te pe mobilul lui, in laptop, in agenda)

reprosita( boala nemultumirii, a judecatilor reci, a criticismului).Cel care reproseaza fura adeseori lumina de la celalalt. Asa se contureaza axa victima-calau si tot asa apar bolile legate de tiroida. Prin acest jaf energetic muntele potential al cuplului se prabuseste.

nelinistita( frica funciara, anxietate, agitatie fara explicatie). O constiinta incarcata genereaza aceasta nelinistita( fie ca partnerii joaca la doua capete si minciunita genereaza nelinistita, fie ca pierderea pacii interioare a aparut ca urmare a unor, greseli, pacate, patimi nespovedite la timp)

baltita( cand nu vrem sa evoluam si baltim in aceleasi emotii)

Adeseori aceste buruieni se tin de mana invadand teritoriile cuplului. De pilda orgolita face casa cu impietrita si demonstratita sau scenarita se impleste cu scuzemita si figurita. Ca sa nu cadeti in aceste triunghiuri cu varful in jos care va pot ucide elanurile, zborurile, bucuriile in cuplu, invatati ca la fiecare 40 de zile sa va spovediti si macar de trei ori pe saptamana sa impartasiti in cuplu constientizarile cu care va gradinariti interiorul, ridicarile de val care apar( adica dezveliriile) bucuriile care va anima, varfurile de munti pe care le-ati urcat.

Buruiunile cu care va luptati si pe care le-ati smuls sau nu din gradina cuplului sunt si in fiecare dintre noi. Si daca ceva miroase neplacut in relatie, e important sa va uitati de unde vine mirosul?!!! Ce buruiana a prins radacini? Care este cauza pentru care nu mai cresc bucurii in gradina cuplului? Mai intai faceti o curatenie serioasa in gradina interioara ..apoi mergeti si discutati cu partenerul.

Si cand alegeti sa va redecorati gradina nu uitati urmatoarele flori de suflet: inocentia, transparentia, bucurantia, smerentia etc