Exista o lume a armoniei, o lume vesnica de unde a iesit multitudinea infinita a formelor, a culorilor, a sunetelor, a parfumurilor iar eu am patruns in aceasta lume. Cerul mi-a acordat in trecut permisiunea de a gusta din aceasta armonie: am fost smuls din corp si am ascultat armonia sferelor. Nu am mai trait niciodata asemenea senzatii de o asemenea bogatie, de o asemenea intensitate. Aceasta nu se poate compara cu nimic. Este ceva de nedescris aproape imposibil de suportat, atat de mult traiesti senzatia de inaltare, de dilatare in spatiu.  Era atat de frumos, de divin incat mi-a fost frica. M-am temut de aceasta splendoare, fiindca imi simteam intreaga fiinta dilatandu-se pana la dizolvare si disparitie in spatiu. In acel moment am intrerupt intregul extaz si am revenit pe Pamant. Acum regret ca am facut-o ….pentru cateva secunde, am trait, am vazut, am ascultat cum vibrat cu intreg Universul. Pietrele, arborii, muntii, marile stelele, cantau intr-o armonie atat de mareata, de sublima, incat puteai spune ca nu se compara cu nimic din planul fizic. Mi-a fost frica pentru ca totul era atat de puternic incat daca ar fi durat cateva secunde, eu as fi murit, transformandu-ma in pulbere. Cerul m-a pus sa experimentez astfel pentru a-mi forma o idee despre ceea ce reprezinta armonia celesta.

Pitagora, Platon si multi alti folosofi au vorbit despre aceasta armonie dar eu ma intreb cati dintre ei au putut sa o traiasca cu adevarat. Amintirea acestei experiente imi umple acum sufletul ca si cum ar fi suficienta ca sa mentina, sa sustina si sa alimenteze intreaga mea viata spirituala. Da, sa descoperi cum a fost construit Universul, cum vibreaza in armonie prin vointa aceastei Inteligente Cosmice care a dat un sunet, o voce, fiecarui lucru, fiecarei fiinte.

 

In fata acestei armonii, intelegi cum traieste Universul, cum vibreaza, care este structura sa, destinatia sa. Multi isi inchipuie ca trebuie sa citeasca, sa studieze, pentru a afla adevarul. Nu, adevarul se gaseste in lumea de sus nu in lumea de jos. Eu m-am dedublat multi ani pentru a contempla aceasta constructie, aceasta organizare care este cosmosul. Iar de atunci ea a ramas pentru mine un criteriu, o mostra, un model pentru a intelege si a evalua fiecare lucru.

 

Sursa: Omraam Aivanhov