Mergeam pe un drum alb-argintiu ……urmand un fir aurit de lumina. Pasind spalam cu lacrimi o trena a faptelor….fiecare miscare, eliberand ceva din trecutul meu. Am intrat intr-un templu inalt unde se afla un cerc de entitati de lumina cu aripi, platose, sabii, in centrul carora se afla Arh Mihail. M-am asezat in genunchi ca vechii cavaleri si mi-am auzit ghidul pe AraN spunand: aceasta este initierea sabiilor de lumina apoi vine marea initiere a Crucii, Pocalul Darurilor si Aripile de Lumina. Veti primi? Abia atunci am vazut mai multi cavaleri pe 12 raze venind din toate departarile in timpul noptii pentru a sluji, a primi initieri si daruri, a-si activa chipul de lumina. Aveau mantii de diferite culori cu geometrii radiante, scuturi …insa nu aveau sabii. De ce avem nevoie de sabiile de lumina? Sunt pentru a taia vechi legaturi nebenefice, pacte intunecate, juraminte. Veti dezlega drumuri, veti dezveli supralumi taind valuri intunecate. Un cantec frumos ca o spirala luminica a atins Totul cele 12 raze, cercul de arhangheli si pe Mihail. Am simtit ca dispar toate poverile, greutatile, densitatile. O limpezime frumoasa m-a atins. Mi-am privit chipul de cavaler. Aveam picioarele desculte, parul aramiu, usor lung si pielea alb-matasoasa. Si nu aveam varsta. Parea ca Din-Tot-Dea-Una eram acolo….Descalecatorii, Cavalerii Graalului, Preotii Unimii, triada vie. AraN mi-a citit gandul si mi-a zis. E partea pe care o iubesti cel mai mult…..sa deschizi portile, sa tesi etapele, sa participi la marile schimbari. Pentru o clipa mai multe valuri s-au ridicat….si timpurile mi-au aparut ca niste tesaturi vii…apoi deodata in fata noastra ….s-au conturat doua covoare…unul vechi ponosit ……si unul nou ce asteapta fire vii de lumina…iar intre ele erau lupte, lupte mari intre Arhistrategia de lumina si Intuneric. Si luptele erau pe multe straturi atingand acest Acum, zguduind Templul Vietii. De jur imprejurul acestor lupte, arhanghelii foloseau sabiile lor, sferele lor de lumina, scuturile, razele-laser, spiralele tesand, dezlegand, oprind valurile intunecate, emitand iubire. In aceste lupte intrau adeseori cavalerii sustinand Trecerea.

De ce Acum? V-ati pregatit pentru acest Acum…a raspuns AraN. E o trecere insotita de o mare examinare colectiva, o pregatire pentru un timp nou, o lupta insotita de dezvelire. Timpul nou isi pregateste Intrarea.

Pamant nou…am spus….si o tesatura vie, atinsa de multe raze, daruri, bucurii pe care paseau oamenii noi s-a dezvelit ochiului, umplandu-mi Sufletul.

Acum …..primeste Sabia.

Mai multe cercuri s-au activat de jur imprejurul Cavalerilor( de altfel multi, foarte multi) si Mihail a daruit sabia de lumina insotind initierea de o mantra. Sabia cu varful in al treilea ochi s-a activat prin 9 cruci apoi s-a asezat in mana dreapta, in stanga si a ramas apoi deasupra capului.

De ce deasupra? Ea nu va insoteste in Toate. O veti activa la timpul potrivit, cand chemarea lui Mihail o veti auzi, simti, veti sti ca e timpul sa o onorati. Portile sunt deschise….si balaurii sunt Aici. Si aceste sabii le puteti incarca cu rugaciuni, posturi, invocatii, bucurii ceresti, fapte inaltatoare. Priviti Cerul……Toate sabiile se incarcau din Soare apoi reveneau deasupra Capului. Si cand erau invocate…….se aprindeau si se asezau intr-una din maini. Si mainile erau traversate de aceeasi lumina ascultand mintea divina conectata la suflet.

Apoi am vazut o Cruce….imensa inconjurata de o spirala aurie. Pentru cateva clipe am simtit-o in toti centrii vibrand intens apoi am perceput o pace frumoasa, o bucurie si o unime. Sabiile erau asezate sub forma de cerc in jurul ei iar cavalerii in genunchi …….purtand in suflet o invocatie care curgea ca o lumina vie. Juramant?

Nu este juramant …este doar o impletite de coduri de lumina, o forta a unimii care va sustine in momente grele, in rataciri, cand uitati. In timpul noptii cei care ….stiu ca te-ai pierdut, fratii tai intru lumina, revin cu aceasta invocatie pentru a-ti reaminti drumul, jertfa, darul. Ceva dureros extrem de dureros…m-a strapuns…Am spus deodata…a treisprecea oprire pe drumul Golgotei. O pagina vie s-a activat…cu cel ce fusesem acolo, usor ascuns si totusi vizibil….atins de lacrima, coplesit, rapus de tristete. Priveam crucea….coplesit de propria-mi neputinta, strapuns de sabia tristetii, unit in Sens cu el, si totusi atat de suferind.

AraN…de ce n-am reusit atunci? AraN a zambit…si mi-a spus…

Ati implinit timpul ….Acum va reintoarceti cu totii dand glas celei de-a doua veniri. Crucea s-a activat din nou, s-a asezat in fiecare centru, apoi a devenit Una si Coloana….deschizand mai multe Drumuri ca niste Carari de Lumina. Veti sti urmand Crucea.

Apoi am simtit ….cum mi se deschide inima….si lacrimi in curg…intr-un pocal micut care crestea ….crestea devenind din ce in ce mai mare. Jertfa, lacrima, bucurie. AraN mi-a deschis ……o pagina cu toti cavalerii Graalului…luminand Departarile. Inainte de varf, energia Graalului va anima pasii. Indrazniti sa simtiti puterea culmilor, bucuria unui nou rasarit, frumusetea Christului. Pentru o clipa….trei file s-au dezvelit, una recenta….o evaluare colectiva si buchete de suflete cercetate de Conciliu, o alta langa El si o alta tesand etapele intre ele dupa multe dezlegari, curatari, limpeziri.

Apoi am simtit……..Aripile de Lumina…..micute, trasparente, pline de geometrii. Eram Cruce si aripile…..se incarcau cu lumina din ea……..iar deasupra putem sa vad Istoria vie, cu paginile in care Cavalerii luptau, dezlegau, activau Darurile. Un glas bland si niste ochi minunati am simtit coborand in Centru. Am perceput Camasa lui…..si versul divin virand:

Invoc lumina ta, Doamne

Iubirea ta,

Caldura ta,

Intelepciunea ta,

Blandetea ta,

Smerenia ta,

Coloana sa fie.

Cu ochi ceresti,

Din albastrul pur ne privesti,

Intarindu-ne, dezlegandu-ne, inaltandu-ne,

In gand te chemam,

Cu iubire imbracam,

Camasa ta.