Eram in fata unei coli din lumina lichida bleo. Ghidul Aran imi desena niste Porti.
Pe aici vom iesi cu navele de Supraveghere, pe aici cu Sferele, pe aici cu Zburatorii.
Ma uitam clipocind si zambeam. Aran era bland, rabdator, atat de fin in plutire. Fusesem mult timp impreuna. Continua sa vina la fiecare evaluare alaturi de Intelepti si sa intre in orice lectie cu mai multe clase de lumina. Acum eram singuri pregatind conexiunea cu Azur.
De ce trebuie sa fim acolo? Intalnirea a fost stabilita. Sustinatorii Geei si cativa membri din consiliul galactic vor fi in Piramida. Culoarul e deschis. In prima poarta cheama Aparatorii, la a doua Preotesele iar la a treia Fii si Fiicele.
Apoi mi-a aratat niste valuri care parca ecranau Geea, opreau planul . Ce este acesta? Ceata voastra, aburul, indepartarea.
Lucrati cu lumina. Nu opriti pasii. Triunghiurile va ajuta.

Geea trebuie sa faca Trecerea. Azur si alte planete o ajuta. Culoarul e deschis.
Apoi a desenat un Cerc si inauntru un pistil trinitar. Fii Cerului sunt Cercul si aici Familia Divina. Ati coborat Cercul umplandu-l cu Pamant si devenind si Fii Pamantului acum va intoarceti Acasa regasind Forta, Maretia, Bucuria.
Cercul se ridica. Urmati-l. Nu ramaneti in Urma. Noi toti va ajutam.
Azur va este alaturi.
Apoi Aram a desenat niste forme geometrice necobarate pe Geea si spuse. ….Activeaza-le pentru a sustine desarhivarea. Da-le drumul. Uneste-le cu Totul.
Geometriile se asezau pe trei raze, incarcandu-le cu sfere fiecare continand alceva si totusi- Impreuna.
Ce frumoase sunt…. Cand pregatirea e completa? Acum spuse Aram stralucind. Acesta e Timpul. Continuati Desarhivarea, Onorati Darurile, Iubiti.
Aram a activat deodata trei triunghiuri de lumina ……deschizand cu ele trei drumuri. Pasirea va este cunoscuta. Invatati sa va intalniti in Ceruri si sa va amintiti. Planetele-surori, familiile de lumina, va sustin.
Apoi mi-a aratat-o pe Azur in centrul ei fiind un cristal imens alb bleo. M-am apropiat de el si cand eram aproape…. o poarta s-a deschis…
Trei entitati frumoase inalte m-au invitat inauntru….O masa sub forma de romb m-a intampinat si pe ea trei inscriptii geometrice: Simbolul unimii, o Ramura imbracata de un cerc de lumina si un Izvor intr-un triunghi alb.
Azur va primeste……Deschideti Portile.