O intregime intalneste o alta intregime si valsul lor dezvaluie bucuria cereasca, intelepciunea divina, bunatatea cosmica( un triunghi), clar, discernamant, voia divina( alt triunghi), frumusete, compasiune, recunostiinta( alt triunghi). Si coloana nelimitarii poate continua fiecare triunghi echilateral fiind in Unime, O SFERA. Si acest cuplu( treime in Unime) atrage si alte treimi cu care se construieste coloana nelimitarii valsul acesta al sferelor dezvelind nunta Cerului cu Pamantul, a Eului ceresc cu Eul terestru, a individualitatii cu personalitatea. 

Cu totii am stat in primavara cuplului atinsi de indragosteala-tumult sexual-bucurii lumesti in vara cuplului hraniti de caldura-iubire-blandete, in toamna cuplului atinsi de roade-clar-intelepciune si posibil si in iarna vietii traind darurile, marile ei salturi de intelegere, adancimile ei.  Si am putut simti aceste anotimpuri, indiferent de varsta, poate in aceeasi zi pe toate. Al cincilea anotimp este timpul christic, anotimpul divin . O frecventa in care corpul de slava al cuplului, corpul invierii, corpul de lumina graieste. Veti simti multa dezvelire, adevar, putere divina, creatii inaltatoare, straluciri dumnezeiesti. Veti spune ca nu este posibil….criza care isi scoate coltii si multe evenimentele planetare par sa ne mute in iarna fricii interioare….insa acolo unde razele soarele christic se activeaza in noi …..acolo unde verticala cereasca intalneste orizontala lumeasca usile coliviei se deschid reveland chipul divin al vietii insasi. Lumea nu mai este atat de solida in regulile, in patratele, in dreptunghiurile ei, patria Graalului tasnind prin noi cu ajutorul intuitiei, bucuriei,  revelatiei, deschiderilor de Sens, frumusetii, credintei, alinierii la Voia Divina.

Valsul sferelor in cuplu sau cu pasiunile sau cu oamenii frumosi intr-o calatorie spirituala ne arata ca taramurile pacii, iubirii, frumusetii exista. Conectati-va la acest al cincilea anotimp, la Ierusalimul interior, la Constinta Christica, la Versul divin care se tese prin noi, la spirala de lumini care indumnezeieste chipul nostru, chipul vietii.

Ca sa simtim acest nou anotimp trebuie sa fi facut o mare curatenie in noi si postul Pastelui ne invita la aceasta eliberare de vechi. Fara ea Triadele Divine formate din atribute ceresti nu pot dezveli patria Graalului. Acest anotimp se traieste in tacere, cu bucurie multa interioara si talc. Prin el si cu el izvoarele divine devin fluvii care hranesc noua viata mai plina de seva, de reamintire, de trezie, de putere christica, de forta, de stralucire. 

In acest an de vibratie 7(2 cu 2 si cu 3) putem calatori mai lesne dincolo de val, reamintirile sunt foarte puternice si se intorc ca si daruri, dezvelirea devine conectie, valsul sferelor il putem face in toate momentele de Prezenta, graiul Domnului ne ghideaza intr-un mod minunat, triunghiurile divine ne deschid portile cunoasterii si recunoasterii, chemarile devin realitati, Varful Muntelui Christic se dezvaluie prin toate Provocarile. Anul acesta urmand Voia Domnului vom face valsul cu sfera-adevar, colturile interioare, rotunjindu-se in lumina revelatiei, a integrarilor, a iluminarilor. Anotimpul divin ne prezinta omul cununat cu Cerul, cuplul indumnezeit, valsurile cu bucuriile vietii, calatoriile sprituale prin care Cerul saruta Pamantul, patria interioara a Unimii.