In spatele fiecărui anotimp fizic se afla un chip de lumina păstorit de Arh Rafael pentru primavara învierii, Arh Uriel pentru vara coacerii de calități și daruri, Arh Mihail pentru toamna roadelor, Arh Gabriel pentru iarna înțelepciunii și la aceste vârfuri de munte nu se poate ajunge decât după o ascensiune interioară de la agitația senzorială la iubire de la eu vreau acum la gradinaritul interior cu ajutorul virtuților de la realizările exterioare la roadele interioare de la cunostiinte la înțelepciune. 

Anotimpurile interioare sunt octave luminice în care pășim, cu vatra inimii încălzită de Soarele Divin.

Adeseori cădem în lumesc experimentând spirala descendenta a primăverii pline de aventuri, minciuni, senzații, neliniști sau a verii care ne alimentează elanurile trupului sau a toamnei in care am vrea sa culegem celebritate sau a iernii…..în care defilam cu premii dar pustiite, desertificati. 

Legea oglindirii ne invita sa pășim în propriul anotimp inundat de bucurie sau doar de plăceri futile de coacere sau de seceta de roade sau de micuțe realizări exterioare de informații sau de cunoașterii transformate prin experiență…în înțelepciune. 

Căutați în voi propriul anotimp. Cum arata el? Ce miros are? În ce culori vine? 

Poate anotimpul vostru are miros de violete, este plin de verde și auriu și indigo și este animat de trei mari pasiuni care va conduc pe trei vârfuri de munți. 

Și căutați-i chipul în voi, nu în exterior, inviorand teritoriile interioare cu întrebări, bucurii, frumuseți. 

Exista dincolo chiar și de anotimpul unic în care ne aflam un anotimp divin care le păstorește pe toate si aici cu ajutorul iubirii divine putem vedea chiar și calitatile unui criminal sau al unui trădător, chipul lui de lumina dezvelit în Unime!!!! Și in acest anotimp…..florile bucuriei, frumuseții, blândeții, smereniei, căldurii ne surad în ferestri, dezvelind corpul budhic, grădina Maicii, acolo unde toate sufletele cântă în marea simfonie cosmica. 

Și acest anotimp tresare doar în inimile limpezite, în ochii spiritualizați, în cupele adâncite de Sens!!!!