Triunghiul cu varful in sus este acea treime formata din idei-sentimente-fapte inaltatoare( cauzal-budhic-atmic) chipul triunic care ne invita pe Spirala Inaltarii la dezvelirea Contractelor spirituale( corpul cauzal) la bucurie-iubire-rabdare( corpul budhic) la jertfe( copul atmic) revelandu-ne Valsul Unimii. Triunghiul cu vaful in sus este Individualitatea din centrul careia tasneste Calea, Darul, propria Radianta si Unicitate. Este Soarele Divin si in acelasi timp Muntele christic. De aici ne-au vorbit geniile luminoase-maestrii si sfintii. Triunghiul acesta discret si fara tipat ne trimite chemari, doruri, limpeziri, ne sustine in opera de prefacere, ne scoate din moartea comfortului, ne dezvaluie povestea noastra, ne indruma pe Cale.

Constiinta christica i-am putea spune sau constiinta trinitara Trei in Unu, Sinele divin.

Triunghiul cu varful in jos este format din minte-inima-corp, alcatuieste personalitatea, coaja noastra, este galagios si greu de multumit, ne inlantuie adeseori prin dorinte, asteptari, proiectii si ne ofera iluzia ca aceasta constiinta terestra, sinele inferior ne va mantui. De aici din miezul lui tasnesc buclele mentale, emotionale, existentiale cele care ne fac atat de mult sa suferim. El este un bun servitor cand stapanul e triunghiul cu varful in sus si un prost comandant cand ia carma si conduce nava vietii noastre pe ape pline de frustrari-atasamente-iluzii.

Cand apare impacarea Triunghiurilor?

Ce inseamna casatoria in Sine?

Cum putem face valsul sferelor?

Predarea sau faca-se Voia Ta creeaza aceasta imbratisare, fuziune, casatorie a triunghiurilor cel cu varful in jos devenind insasi peretii Graalului in care Ambrozia Divina coboara. Sigur nu este usor sa predai cheile controlului, sa nu te mai atasezi de anumite rezultate, de sotia tacuta pe care ti-o doresti sau de angajatii care vrei sa te aplaude la orice colt insa merita sa practicam renuntarea ( in timpul posturilor dar si in dialogurile in care personalitatea tipa)-smerenia- Faca Se Voia Ta Doamne lasand Intelepciunea sa cuvante prin noi.

Daca ar fi sa asezam cuplul pe aceasta harta am observa ca desi contractele lor spirituale  ii cheama, jocul lumesc adeseori se face in triunghiul cu varful in jos, in tarana dorintelor, in tipetele asteptarilor, in dansul agitatiei, nemultumirilor, neacceptarilor.

Dragostea plamadeala triunghiului cu varful in jos este cea care ne inlantuie, ne joace feste, ne chinuie, ne stinge lumina.  Si deodata Soarele a disparut mancat de un ocean de neliniste-gelozie-posesie. Cumva aici se pierd cele mai multe cupluri. Nu au realizat in ei impacarea Triunghiurilor si fara ea iubirea christica nu apare. Adica e de dorit….din vremea indragostelii sa invatam sa mai lasam capatul relatiei noastre jos, sa nu mai vrem sa avem dreptate, sa nu mai cautam sa controlam, sa nu mai pretindem, sa nu mai tragem firele ci doar sa ne unim cu varful Triunghiului. De acolo valsul nostru capata radianta, frumusete, bucuria dezvelirii.

Si ar fi minunat sa intram intr-o poveste cu toate becurile interioare aprinse, luminand fiecare pas, constientizand talcuirea fiecarei provocari. Si cand prapastia ne mananca mergem in casa de pe stanca( ce ape care nu o mananca moliile) adica in Triunghiul cu varful in Sus si vorbim prin post-spovedanie-impartasanie sau prin iubire-blandete-caldura cu Muntele Divin.

……..

La intersectia dintre triunghiul cu varful in sus si cel cu varful in jos, din chiar aceasta impacare a Sinelui Inferior cu Sinele Superior se activeaza al treilea triunghi, Omul triunic, inteleptul inocent, Adultul echilibrat care in timpul noptii este conectat la corpul cauzal( de unde i se dezvaluie ideile inaltatoare dar si cauzele care stau in spatele unor blocaje, aresturi, boli), in timpul zilei isi face temele de viata oricat de grele ar fi cu iubire, blandete, rabdare, recunostiinta) fara se vaicari si nici din rolul calaului si tot el este cel care in fapta unind Cerul cu Pamantul, renunta la voia lui proprie, lucrand in Unime.

Fiul risipitor, se intoarce Acasa dupa ce a stat in triunghiul cu varful in jos, inmultind placerile, colectionand senzatii, alergand dupa iluzii. Chipul nou pe care il imbraca( al treilea triunghi cu varful in sus) ii permite sa cunoasca Noul Cer si Noul Pamant, dezvelind Imparatia, Vocea Unimii, Iubirea de Tot si Toate. Aceasta treime in actiune, mama-tata-copil se reveleaza din ce in ce mai mult in aceste vremuri, fiica si fiu, plini de talanti care sunt pusi in slujba orasului, tarii, planetei, Oamenilor.

In triunghiul cu varful in sus gasim, Credinta, in cel cu varful in jos Increderea lumeasca iar in alt Treilea triunghi se afla Faca Se Voia Ta.

Va invit pe 22 iunie, la ora 18 30 la un atelier dedicat Increderii in Sine. Mai multe gasiti pe www.frecventaom.ro