O intregime intalneste o alta intregime si valsul lor aduce bucurie, intelepciune, caldura( un triunghi), clar, discernamnat, inatelepciune( alt triunghi), frumusete, compasiune, recunostiinta( alt triunghi). Si coloana nelimitarii poate continua fiecare triunghi echilateral fiind in Unime, O SFERA. Si acest cuplu, o treime atrage si alte treimi care contribuie la aceasta coloana a nelimitarii valsul acesta al sferelor dezvelind nunta Cerului cu Pamantul, a Eului ceresc cu Eul terestru, a individualitatii cu personalitatea. 

Cu totii am stat in primavara cuplului atinsi de indragosteala-tumult sexual-bucurii lumesti in vara cuplului hraniti de caldura-iubire-blandete, in toamna cuplului atinsi de roade-clar-intelepciune si posibil si in iarna vietii traind darurile, marile ei salturi de intelegere, adancimile ei.  Si am putut simti aceste anotimpuri, indiferent de varsta, poate in aceeasi zi pe toate. Al cincilea anotimp este timpul christic, anotimpul divin . Este cel in care intram acum ca oameni, cuplu, tara. Un timp in care corpul de slava al cuplului, corpul invierii, corpul de lumina graieste. Veti simti multa dezvelire, adevar, putere divina, creatii inaltatoare, straluciri dumnezeiesti. Veti spune ca nu este posibil. Suntem inca intr-un arest colectiv generat de multe facturi individuale, de cuplu, colective. Asa e…..doar ca razele soarele christic activate de noi acolo unde verticala cereasca intalneste orizontala lumeasca deschid din ce in ce mai mult usile coliviei dezvelind chipul divin al acestei vieti. Lumea nu mai este atat de solida in regulile, in patratele, in dreptunghiurile ei, patria Graalului tasnind prin noi cu ajutorul intuitiei, bucuriei,  revelatiei, deschiderilor de Sens, frumusetii, credintei, alinierii la Voia Divina.

Valsul sferelor a creat un salem, un taram al pacii, al iubirii, al frumusetii. Pasim intr-o lume alb-argintie-bleo, un taram creat de maestrii inaltati, care se suprapune peste viata noastra, inspirand toate deciziile. Conectati-va la acest al cincilea anotimp, la Ierusalimul interior, la Constinta Christica, la Versul divin care se tese prin noi, la spirala de lumini care indumnezeieste chipul cuplului, chipul vietii. O noua radianta generata de a doua venire, ne aureste pasii. Mai multe raze s-au desfacut in noi ca sorii care isi dau mana, valseaza. E un salt de constiinta care s-a facut, un salt pregatit de mult timp. 

Ca sa simtim acest nou anotimp trebuie sa fi facut o mare curatenie in noi, o activare de calitati, ceresti, o deschidere a Graalului interior. Acest anotimp se traieste in tacere, cu bucurie multa interioara si talc. Prin el si cu el izvoarele divine devin fluvii care hranesc noua viata mai plina de seva, de reamintire, de trezie, de putere chrstica, de forta, de stralucire. 

Putem calatori mai lesne dincolo de val, amintirile se intorc ca daruri, dezvelirea devine conectie, valsul sferelor il putem face in toate momentele de Prezenta, graiul Domnului ne ghideaza intr-un mod minunat, triunghiurile divine ne deschid portile, chemarile devin realitati, totul se reaseaza intr-o rochie noua, frumoasa, radianta urmand varful conului pana la baza. Oamenii traiesc centrat si cuplurile in Adevar. Al cincilea anotimp ne prezinta omul cununat cu Cerul si Pamantul, cuplul indumnezeit, cununile vietii.