Adeseori ne comparam cu ceilalti uitandu-ne la masina, casa, sotia pe care o au neintelegand ca exista un drept divin al fiecaruia si ca nu putem decat sa ne bucuram pentru celalalt, invidia, gelozia, supararea nefacand decat sa ne indeparteze de talantii nostri, de propria voce, de marea radianta.

Chiar daca suntem frumoase sau avem un talent nu inseamna ca am venit cu nota 10 pe toate razele vietii. Si pentru ca am aterizat cu totii pe o planeta a consecintelor…cel mai important lucru este sa ne eliberam de datorii si sa ne facem temele de viata ( agreate prin contractele spirituale din viata dintre vieti) pentru a deveni oameni-sori care stralucesc prin darurile lor.

In acord cu legea meritelor fiecare om primeste tot ceea ce merita la timpul potrivit si plata si rasplata astfel ca putem vedea zilnic roada intrupata a gandurilor, emotiilor, faptelor noastre.

Insa uitam usor de ceea ce poate reprezinta un varf de munte sau o bucurie sau o realizare si agatati in fudulul eu merit…ne uitam la raza vietii unde avem deocamdata nota 5 si ne simtim nedreptatiti ca nu avem cel mai tare serviciu sau cea mai grozava casa. O mica nemultumire care sa ne aduca in centru, in miez sa ne faca mai smeriti ne face chiar bine insa daca devenim Doamna Vesnic Nemultumita care pe le la toate colturile isi plange viata, neintelegand ca toate provocarile isi au rostul lor e posibil sa pierdem si alte daruri nu doar minunile lui Acum caci acolo unde avem o nota mica…acolo se ascunde Marele Dar.

Ceea ce reprezinta talent sau realizare poate avea in spate multe vieti de eforturi sau o copilarie plina de jertfe iar ceea ce nu vine sau nu se aseaza reprezinta o nelucrata, o nerezolvata sau poate o corijenta pentru care e de dorit sa depunem mai multe eforturi si in Cer dar si pe Pamant….pentru a trece examenul si a primi darul.

Nu exista nedreptate in Ceruri de aceea va invit sa intampinati provocarile vietii astfel:

Primesc ce este asa cum este

Si nu va mai prindeti, agatati, catarati pe Eu merit pentru ca meritele nu vin din vorbe si nici din nemultumiri si nici din operatii estetice ….ci doar din stradania zilnica prin care unim Cerul cu Pamantul in Sfant Numele Tau.

Si cand ne-am incarcat cardul divin cu merite, acea realizare va aparea la timpul potrivit, in contextul potrivit, cu oamenii potriviti pentru Binele Cel Mai Inalt al Tuturor.