De multe ori vechile povesti se intorc insa nu in rasarit cu aripile deschise ci in apus, casatoriti sau casatorite, prinsi in noduri karmice, rascoliti de provocari, refuzand sa invete. Si nu vin pentru ca au cernut divinul din lucruri si vor sa va arate zborul lor ci pentru ca sunt inpotomoliti si au nevoie de cateva potiuni cu lumina  ca niste guri de aer nu pentru a lua cu asalt cerurile ci pentru a va prinde si pe voi in noroiul in care sunt ei de multe vreme.

Si aceste victime cu chip de calau va impresoara cu povestile lor garnisite cu lacrimi si falsuri si va tintuiesc intr-un dureros amantlac in care ei vor sa ramana si sa-i mai ia si pe altii, tipandu si supararea si alegand in continuare sa ramana cu ea, aparand noroiul, dand premii lipsei de vointa.

Chiar si atunci cand Cerurile se deschid si Gratia le vorbeste in clarul sufletului, ei aleg in continuare convenientele, cele 5 vile, masinile si cele trei amante spunand fiecareia cat de trist este si cat de nefericit, cum nu se poate elibera de tot acest belsug terestru si toata zornaiala lumeasca.

Si daca ei au alest acest drum nu va lasati tarate in mlastina dorintelor lor. Chiar daca il recunoasteti si ceva din fibra voastra vibreaza cu ceea ce a fost poate in aceasta viata, poate in alte vieti, nu creeati si alte noduri cu el alaturi, calcand familia divina si tainele in picioare ci alegeti armonia, frumusetea, valsul cu Gratia oricat ar parea de dureros.

Uneori aceste agatamente karmice va pot tine captive si nefericite o viata intreaga. Hranindu-va cu iluzia ca veti fi vreodata alaturi de el si in Unime, ceea ce primiti sunt doar resturi de la masa bucatarului, povesti inventate, promisiuni, iluzii. In realitatea, un om innodat in multe povesti nu poate da libertate, bucurie, frumusete nici unei relatii.

Inainte sa imbratisezi un om limpezeste-ti sufletul, lumineaza-ti spiritul. Onoreaza Omul care Esti si apoi Familia Divina iti va raspunde.