Urmand drumul incasilor cu spirala intrebarilor activata ma tot gandeam la cuvintele pe care oamenii le arunca foarte usor necunoscand jocul cosmic. Din diferite roluri limitative de victima-distant-calau sau tata punitiv-mama infantila-copil razvratit sau bunica manipulatoare-tata superficial-mama impietrita spunem Acesta este adevarul…Eu il detin, ceilalti sunt defecti.

Si totusi unde este adevarul? Il putem cunoaste daca ne identificam cu un rol, cu o profesie, cu o patima, dependenta, suparare, cu un egoism? Cand si cum se ridica valul? Cand suntem pregatiti pentru adevar?

Triunghiul cu varful in sus este format din idei-sentimente-fapte inaltatoare. El este chipul trinitar care ne invita pe Spirala Inaltarii, la Trialog, la Bucurie Divina, la Dezvelirea Contractelor de Suflet, la Adevar, Cale, Viata intru Hristos la Valsul Unimii. Triunghiul cu varful in sus este Individualitatea noastra din centrul careia tasneste darul, propria poveste, unicitatea, radianta. Acest triunghi ne uneste cu Cerul aratandu-ne Muntele care suntem. De aici ne-au vorbit geniile-maestrii si sfintii. Triunghiul acesta discret si fara tipat ne trimite chemari, doruri, limpeziri, ne sustine in opera de transformare, transmutare, transfigurare, ne scoate din moartea comfortului, ne dezvaluie drumul nostru trecand prin alte vieti pana la realizarea potentialului pe care il avem, ne ajuta sa ne facem temele de viata, sa cultivam darul individual si de cuplu, sa urcam muntele schimbarii cu chipul stralucind.

Constiinta christica i-am putea spune sau constiinta trinitara Trei in Unu, Sinele divin.

Triunghiul cu varful in jos este format din minte-inima-corp, alcatuieste personalitatea, coaja noastra, este galagios si greu de multumit, ne inlantuie adeseori prin dorinte, asteptari, proiectii si ne ofera iluzia ca aceasta constiinta terestra, sinele inferior ne va mantui. De aici din miezul lui tasnesc buclele mentale, emotionale, existentiale cele care ne fac atat de mult sa suferim. De aici apar si subpersonalitatile noastre: printesa, razvratitul, piticul morocanos, nedreptatitul, victima. El este un bun servitor cand stapanul e triunghiul cu varful in sus si un prost comandant cand ia carma si conduce nava vietii noastre pe ape pline de frustrari-atasamente-iluzii.

Suntem in iubire si in adevar cand construim castele de nisip cu amantul si nu cu sotul? sau suntem in adevar traind pe cale si intru Hristos tradandu-ne toti prietenii si mintind la tot pasul? Suntem in adevar daca cautam mental argumente pentru cum ne-am parasit parintii la batranete? Suntem in adevar cand cerem unui foarte bun prieten mai multi bani decat unui om obsnuit doar pentru ca stim ca este potent financiar?

Cine face acest joc? Personalitatea, triunghiul cu varful in jos.

Cum ne putem da seama ca gandim lumeste si ca gresim in legile divine?

Lasand postul-spovedania-impartasania sa ne ghideze sau reiki-ul- iubirea neconditionata-rugandu-ne sau cultivand virtutile sau limpezindu-va langa o apa curgatoare si privind Cerul sau plantand triunghiul iertarii. Nu va grabiti sa judecati considerand ca dreptatea si adevarul sunt doar in gradina voastra. Cand suntem prinsi de emotie, adevarul nu se dezvaluie. El se arata in triunghiuri descrise de iubire-iertare-blandete sau de intelepciune-liniste-bucurie divina sau de smerenie-caldura-recunostiinta, in gradini de lumina, in viuri ceresti.

Cand apare intrarea in pace( impacarea Triunghiurilor)?

Ce inseamna casatoria in Sine?

Cum putem face valsul sferelor?

Cand cunoastem adevarul, calea, viata intru Hristos?

Predarea noastra sau faca-se Voia Ta genereaza aceea imbratisare a Triunghiurilor cel cu varful in jos devenind insasi peretii Graalului in care Ambrozia Divina coboara. Sigur nu este usor sa predai cheile controlului, sa nu te mai atasezi de anumite rezultate, de sotia tacuta pe care ti-o doresti sau de angajatii care vrei sa te aplaude la orice colt insa merita sa practicam renuntarea-smerenia- acceptarea a aceea ce este asa cum este sau iubirea-intelepciunea-blandetea sau caldura-pacea-recunostiinta pentru a trai pe Cale, intru Hristos si in Adevar dezvelind marea casatorie in Unime cu Unul-Una.

Daca ar fi sa asezam cuplul pe aceasta harta am observa ca desi contractele lor de suflet ii cheama, jocul adeseori se face in triunghiul cu varful in jos, in tarana dorintelor, in tipetele asteptarilor. Si oare de ce…..pornim cu reamintire, dezvelire, sincronizare, vals al sferelor si sfarsim in desertul nemultumirii, supararii, neacceptarii?

Dragostea plamadeala triunghiului cu varful in jos este cea care ne inlantuie, ne joace feste, ne chinuie, ne stinge lumina.  Si deodata Soarele a disparut mancat de un ocean de neliniste-gelozie-posesie. Cumva aici se pierd cele mai multe cupluri. Nu au realizat in ei impacarea Triunghiurilor si fara ea iubirea christica nu apare. Adica e de dorit….din vremea indragostelii sa invatam sa mai lasam capatul relatiei noastre jos, sa nu mai vrem sa avem dreptate, sa nu mai cautam sa controlam, sa nu mai pretindem, sa nu mai tragem firele, sa nu mai credem ca doar la noi e adevarul ci doar sa ne unim cu varful Triunghiului. De acolo valsul nostru capata radianta, frumusete, bucuria dezvelirii.

Si ar fi minunat sa intram intr-o poveste cu toate becurile interioare aprinse, luminand fiecare pas, constientizand talcuirea fiecarei provocari.

Cui pe cui nu se scoate. Degeaba incercati indragosteli dupa indragosteli cautand pe orizontala senzatii fizice. Ridicati lumina interioara si farul dumnezeiesc va va arata, Adevarul si apoi Omul potrivit.

Atunci cand cultivati, idei-sentimente-fapte inaltatoare va luminati, va christicizati pasirea si fara sa va dati seama, cheile controlului va scapa. Muntele se activeaza si el cheama in vals, insasi prapastia( triunghiul cu varful in jos) fara de care, puterea care sunteti nu se poate dezveli. Impacarea aceasta presupune ca dorurile sa ia locul anumitor dorinte, chemarile sa fie urmate, darurile sa graiasca, iubirea sa straluceasca, totul sa capete o frumoasa talcuire. In valsul acesta celest apare casatoria in Sine, adica a Sinelui Superior cu Sinele inferior, impacarea si iubirea prin care Triunghiul cu varful in Sus coboara in Graal dezvelind Patria Celesta, Calea, Adevarul, Viata.