Am descoperit acest acatist dupa ce am primit in chip nemijlocit initierea Crinului Alb. Si a iesit din pamantul interior ca o lumina micuta, alba, radianta invaluindu-mi intregul suflet. Si cand am vazut chipul Maicii in aceasta icoana ca o Fiica Radiind am stiut ca acest crin de lumina spre ea ma conducea deschizand portile gradinii interioare catre Pace, Armonie, Puritate si alte flori-virtuti ce compun gradina Maicii!!!!

Va invit sa citim acest acatist timp de 40 de zile pentru tara noastra, una din gradinile Maicii. Fie ca iubirea, frumusetea, bucuria sa coboare in toate sufletele si draga RaMaNie sa straluceasca ca o gradina a darurilor!!!!

…..

O, Preasfântă Fecioară Maria, bucurie și refugiu pentru toți creștinii, cinstindu-ți icoana ta Preacurată, îți cântăm un cântec de laudă si îți infatisam nevoile, tristețea și lacrimile noastre. Dar, o, grabnica mijlocitoare a noastra, tu ești aproape de toate durerile noastre pământești, acceptă-le in rugăciunile suspinului nostru, ajută-ne și salvează-ne de necazuri, ca fără încetare și cu tandrețe noi sa te chemam: Bucură-te, Maica Domnului, Floare nepieritoare!

Icos 1

Ca binecuvântare a lui Dumnezeu și ca un dar ceresc mult așteptat, care a fost cerut de la Dumnezeu prin rugăciune neîncetată, ai fost trimisa, Maica Domnului, părintilor tăi drepti și bucurosi Ioachim și Ana. Tu, Preasfanta aleasa de Dumnezeu, ai părăsit sânul părintesc și, ca o lampă de credință nestinsă, ca o cădelniță cu tămâie, în smerenie, ai apărut în pragul casei Domnului și puterea Celui Preaînalt s-a pogorat asupra ta intrand în Sfânta Sfintelor și deschizand cerul cel mai adânc. O, Milostivă Născătoare de Dumnezeu! Deschide și inimile noastre și ridica rugăciunea noastră către Fiul tău și Dumnezeu, astfel încât să te strigam pe tine așa:

Bucură-te, puritate de neatins și frumusețe de nespus;

Bucură-te, înălțare în smerenie;

Bucură-te, ca ne iubești fara masura;

Bucură-te, vas ales de Dumnezeu;

Bucură-te, mijlocitoarea noastra harnica;

Bucură-te, Maica Domnului, Floare nepieritoare!

Condacul 2

O, Preasfântă Fecioară Maria, pacatosii si tinerii sunt înclinați spre pacate, inima noastră este coplesita de viața noastră, suntem împovărați cu somnul păcătos. Dar Tu, o, floare nepieritoare, spală-ne cu roua dimineții, încălzește-ne cu soarele iubirii și al îndurării. Ridică-ne, Stapana, din praful pământului, la Domnul nostru Iisus Hristos, ca să-i aducem această smerită rugăciune a noastră și să strigăm către El: Aliluia!

Icos 2

Arhanghelul Gavriil a fost trimis de Dumnezeu în orașul Galileei Nazaret aducandu-ti tie, Preasfântă Fecioară, glasul lui Dumnezeu, glasuind: “Bucura-te, cea plina de Har, Domnul este tine!” Ai primit har de la Dumnezeu, iar noi, nevrednicii, văzând o asemenea măreție, în smerenia inimii noastre strigăm:

Bucură-te, ajutatoare;

Bucură-te, căci ai găsit har de la Dumnezeu prin înălțatul Înger;

Bucură-te, că ai conceput un Fiu, care a moștenit tronul tatălui său David;

Bucură-te, că ai aprins Lumina în întunericul inimilor;

Bucură-te, că fericirea ușii veșnice ni se deschide;

Bucură-te, Maica Domnului, Floare nepieritoare!

Condacul 3

În tristețe ne răzvrătim, în vanitate și in întristarea vieții noastre ne petrecem zilele. Dar tu, o, Binecuvântată, luminează-ne sufletele cu Evanghelia Fiului tau, umple-ne inimile cu smerenie. Plecându-ne capul, spunem: “Iată, robul Domnului, fie noua după voia Ta!” O, floare nepieritoare, cea ce L-ai nascut pe Domnul, Ii vom cânta Lui pentru totdeauna: Aliluia.

Icos 3

În zilele acelea , sculându-se Maria, s-a dus în grabă la munte, într-un oraş al lui Iuda, şi a intrat în casa lui Zaharia, şi s-a închinat Elisabetei. Iar când a auzit Elisabeta închinăciunea Mariei, a săltat pruncul în pântecele ei; şi Elisabeta s-a umplut de Duhul Sfânt şi a strigat cu glas mare şi a zis: “Binecuvântată eşti tu între femei şi binecuvântat este rodul pântecelui Tău!” O, Preasfântă Fecioară! Cauta-ne și pe noi, cei slabi și bolnavi, și ridica-ne din suspine ca fumul din cădelniță, pana la tronul Celui Preaînalt, astfel încât din plinătatea inimii milostive să iti cântam:

Bucură-te, că Domnul a privit spre smerenia robilor Săi;

Bucură-te, căci aduci bucurie familiilor care ti se inchina;

Bucură-te, că pe cel Mare l-ai nascut in tacere;

Bucură-te, Izvorul vieții și al nemuririi;

Bucură-te, Maica Domnului, Floare nepieritoare!

Condacul 4

O, Floare nepieritoare! O, frumusețe parfumată! Vizitează-ne în umilul nostru locas pământesc, roagă-te Fiului tău să ne mântuiască de orice nenorocire și durere, mânie și suspin, să ne trimită pacea în inimile noastre; sa ne dea ceea ce avem nevoie și sa ne acopere cu inepuizabila Lui milă. Iar noi, care ne rugam pentru mijlocirea Ta atotputernică, Il mărim pe Domnul nostru și strigăm către El: Aliluia!

Icos 4

Îngerul Domnului a rostit cuvantul de la Dumnezeu: Hristos Domnul s-a născut în iesle în cetatea lui David, Bethleem. O, Preacurată Mamă, care ai născut pe Fiul Tău Mantuitorul, primeste de la noi aceste cantari:

Bucură-te, Fecioară Născătoare de Dumnezeu, căci prin Tine credinciosii primesc Lumina rațiunii duhovnicesti;

Bucură-te, Stea, care ne arată calea în întuneric;

Bucură-te, zorii zilei tainice;

Bucură-te, reînvierea sufletelor noastre;

Bucură-te, ca esti un refugiu rapid si ajutor credincios;

Bucură-te, Crinul Raiului;

Bucură-te, fecioară înțeleaptă;

Bucură-te, porumbel binecuvantat, o, milostivă;

Bucură-te, Maica Domnului, Floare nepieritoare!

Condacul 5

Iată, Împăratul lumii vine, Iată jertfa suprema este împlinita; Îngerii cântă în ceruri: Slavă lui Dumnezeu în cele mai înalte! Mântuitorul lumii se naște, Hristos vine, marele mister divin. Dumnezeu s-a arătat în trup și noi, nevrednici de El, după ce am lăsat deoparte toată grija vieții, pe Maica lui Dumnezeu o slăvim cu bucurie, si ne închinăm Ție, Dumnezeul nostru, cantandu-ti: Aliluia!

Icos 5

Sfântul Simeon a venit la biserică și l-a primit pe Pruncul lui Iisus in brate și l-a binecuvântat pe Dumnezeu Cuvântul: “Acum slobozește pe robul Tău, Stăpâne, după cuvântul Tău, în pace! Și o, Maică Maria, prin sufletul tău va trece sabie ca să descopere gândurile multor inimi”. Dar noi, care suntem mântuiți de tine, strigăm:

Bucură-te, Binecuvântata, vindecand durerea in mare bucurie;

Bucură-te, dragoste și tandrețe, comoara veșnică a mamei.;

Bucură-te, Maica Dumnezeului nostru, care ai îndurat cea mai mare bucurie și cea mai mare întristare pentru Fiul tau;

Bucură-te, Regina lumii;

Bucură-te, ca esti speranță și mângâiere pentru cei care plâng;

Bucură-te, Maica Domnului, Floare nepieritoare!

Condacul 6

O, Maica Maria! Marea vieții se ridică cu furtună și mânie, nesfârșitele adâncuri împrăștiate sunt gata să ne înghită: inima ne tremură, bucuria noastră se întunecă; te rugam îmblanzeste valurile rebele ale patimilor păcătoase; indeparteaza de noi de toate necazurile și pericolele; invata-ne cum să păstrăm neprihănirea ta veșnică. Și la sfârșitul vieții noastre, da-ne sfarsit liniștit și încurajează-ne pe noi ca pe Simeon, preotul lui Dumnezeu, ca să strigăm: “Acum liberează pe robul Tău, Stăpâne, după cuvântul Tău, în pace!” Ajută-ne, o floare însuflețită! Nu ne părăsi și mântuiește pe cei care Îl cheamă pe Dumnezeu: Aliluia.

Icos 6

Domnul Iisus Hristos a crescut și a devenit puternic în duh și în har și tu, Mamă a Lui, cu dragoste ai pus în inima Ta toate cuvintele rostite de Fiul tau. Te-ai bucurat, impreuna cu prietenii, rudele si cunoscutii tai in ziua sărbătorii intrarii Sale in Ierusalim, si apoi ai fost indurerata și întristata pentru El, pentru ca L-au rastignit, dar apoi Li s-a aratat ucenicilor Lui, inviat. O, dulceața noastră cea mai pură! O, cea mai dulce inimă, încălzind întreaga lume cu dragoste! Auzi-ne plângându-ti aceasta:

Bucură-te, că ai crescut în iubirea Fiului Divin;

Bucură-te, inima cea mai dulce, încălzind sufletele noastre reci cu dragoste;

Bucură-te, conducatoarea inimilor părintești înțelepte;

Bucură-te, zis nesurpat;

Bucură-te, daruindu-ne sanatate si ajutor in nevoi;

Bucură-te, pazitoarea fecioriei;

Bucură-te, ca ne arăți calea cea cinstită și dreaptă;

Bucură-te, înmuierea inimilor rele;

Bucură-te, tandrețea cea bună;

Bucură-te, Maica Domnului, Floare nepieritoare!

Condacul 7

“Fiule, de ce ne-ai făcut aceasta? Iată tatăl tău şi eu te căutăm îngrijoraţi” așa il intrebai pe Fiul tău Iisus, văzându-L așezat în templu în mijlocul preotilor înșelători și superstițioși ai evreilor. O, coboară, Maică Atotputernică, și în nevoile noastre: roagă-te pentru ele Fiului Tău și Dumnezeului nostru, ca Lumina adevărului lui Dumnezeu să ni se dezvăluie; acoperă-ne cu acoperamantul tau parfumat; fiilor și fiicelor noastre le luminează mintea, întăreste-le puterea trupului și a sufletului; păstreaza-i în iubirea de Dumnezeu, în ascultarea față de părinti și în curăția sufletelor, adu-i la slava lui Dumnezeu, spre fericirea părinților lor. O iubire luminoasă, de nestins, unge-i cu untdelemnul milei Tale, încălzește-i cu duioșia ochilor Tăi, imbraca-i cu veșmântul Maternității tale. O, Floare nepieritoare! Cu o credință puternică, o speranță de nezdruncinat și o mare caldura a inimii, căzând la picioarele tale, strigăm la Dumnezeu neîncetat: Aliluia.

Icos 7

Fa rugaciuni, Maica Domnului, pentru o generație adulteră și păcătoasă! După gloria ta la căsătoria din Cana, Fiul tău din Galileea și Dumnezeul nostrua  început minunile Sale printr-un semn și tranformat apa in vin. Cere, o, Născătoare de Dumnezeu, și acum Fiului Tău, să facă minuni asupra noastră, ca să ne transforme zilele îndurerate, întorcându-ne pacatele la mărturisire și lacrimi, spre bucuria renașterii sufletului nostru, în fericirea curată a Sfântului Duh, in Sfanta Treime. Izgoneste tot ce este rău și necurat din inima noastră. O, puritate de neatins și milostenie nemasurata! Înclină-ți urechea spre rugăciunea noastră și dă-ne puterea de a te chema:

Bucură-te, lumină strălucitoare a iubirii și a iertării;

Bucură-te, vas al fericirii divine veșnice;

Bucură-te, caci nu renunatam înaintea Domnului la rugăciune;

Bucură-te, ca în curând ne vei ridica la tronul lui Dumnezeu;

Bucură-te, că prin glasul tău Fiul Tău face minuni, dând bucurie omului;

Bucură-te, Maica Domnului, Floare nepieritoare!

Condacul 8

Iubire nu este, adevărul a dispărut, minciuna și dușmănia, furia și ura sunt adancite în inima omului. Un frate dusmaneste alt frate, copi pe părinți și părinții pe copii. O, Dumnezeule Milostiv! Cine intineaza graul Tau cu pacatele? Mânia Ta este dreaptă, toporul este deja la rădăcină, dar iată că Mama Ta, cel mai harnic mijlocitor al lumii, cade la Tine. O, cea mai mare Iubire și cea mai parfumată inimă! Îndepărteaza de la noi mânia lui Dumnezeu, pentru că păcatele noastre s-au indreptat în mod drept împotriva noastră. Întărește-i pe cei care ne iubesc, astfel încât nici persecuția, nici timpurile grele nu să-i zguduie; dă-le rațiune celor care ne urăsc și ne fac rău; iartă-i pe dușmanii noștri, care nu știu ce fac, înmoaie-le inima mânioasă și luminează-le întunericul cu lumina iubirii lui Hristos, transformă răul și ura lor în rușine și pocăință. O, Floare nepieritoare! Vasele noastre sunt goale, nu avem untdelemn pentru fapte bune, iar luminile credinței noastre se sting de furtuna vieții. Miluiește-ne, umple-ne inimile cu veselia bucuriilor curate, reînnoiește-ne duhovnicește, si noi cu buze pline de recunostinta ii cântăm lui Dumnezeu neîncetat cu tandrețe: Aliluia.

Icos 8

Hristos Dumnezeu dadea vindecare celor bolnavi, înviere celor morti, umplând întreaga lume cu dragoste!  Dar iată, L-au rastignit pe Cruce printre răufăcători, iar tu, mamă plină de compasiune, ai ramas langa Crucea Fiului Tău, si sabia ti-a trecut prin inima. Dar noi, cinstind durerea inimii Maicii Domnului, strigăm din adâncul sufletului nostru către tine si zicem:

Bucură-te, cea mai dulce Fecioară Maria, căci întristarea Ta a fost spre bucurie, iar această bucurie nimeni nu ți-o va lua;

Bucură-te, cunoscând cel mai mare chin, vazand sângele Fiului Tău curgând pe Cruce, umilit, răstignit, scuipat;

Bucură-te, că tu esti Regina lumii și stai de-a dreapta tronului Fiului Tău și al lui Dumnezeu, Domnul nostru Iisus Hristos;

Bucură-te, că în durerea inimii tale ai spălat întristarea lumii întregi și păcatele tuturor oamenilor le-ai spălat cu lacrimi;

Bucură-te, ca Fiul Tău a inviat după ce a călcat în picioare moartea, iar Lumina învierii Sale va străluci pentru totdeauna;

Bucură-te, Maica Domnului, chipul ceresc al curăției și bunătății;

Bucură-te, Maica Domnului, Floare nepieritoare!

Condacul 9

Dumnezeu iubește lumea atât de mult încât ne-a dat pe singurul Său Fiu unic-născut, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci sa aiba viața veșnică. Dar toți oamenii nerecunoscători și răi Il rastignesc din nou pe cruce. Dar strigam: “O, Doamne, miluiește-ne pe noi păcătoșii!” Pentru păcatele noastre, suferim chinuri cumplite. O, Mama milostiva, nu iti întoarce fața de la noi, rupe legăturile pacatelor noastre, curățeste-ne inimile de patimile și dorințele cele rele, astfel încât sa vedem Lumina lumii si a rugaciunii, pe Domnul nostru Iisus Hristos, în împărăția Sa! Prin rugăciunile tale, O Născătoare de Dumnezeu, îndreaptă-ne picioarele pentru ca sa îndeplinim poruncile Domnului, spală-ne de păcat, fa-ne mai buni, ridica-ne la lumina strălucitoare iar noi Il chemam pe Dumnezeu: Aliluia.

Icos 9

“Tată, în mâna Ta îmi dau duhul meu!” a rostit Fiul tau pe Cruce. O, Preacurată Mamă! Auzi cum pământul tremură de durere, mormintele se deschid, morții se ridică și vălul bisericii este rupt? Dacă am văzut cum întunericul mare a îmbrățișat pământul și oamenii cu frica tremura impreuna cu fiarele, sa strigam: Adevărat, acesta este Fiul lui Dumnezeu! Chibzium la acest lucru și la adevărul Fiului Tău, Fiul lui Dumnezeu, mărturisind, si strigand tie:

Bucură-te, Maica Domnului, pentru toate rugaciunile pe care le-ai implinit deja;

Bucură-te, Preacurată Fecioară, răsărind cu o lumină aurie, ca o zi de neuitat;

Bucură-te, lumină fierbinte a nopții;

Bucură-te, sanctuarul marelui mister;

Bucură-te, izvorul adapator al lipsei noastre de minte;

Bucură-te, dătătoare de binecuvântări divine;

Bucură-te, Maica Domnului, Floare nepieritoare!

Condacul 10

Lăsați toata firea să tacă si să stea cu frică și îngrozire și să nu gândească în sine nimic pământesc. Pentru păcatele lumii s-a oferit o jertfă mare: iată că Iosif cel vrednic il infasoara pe Mântuitorul lumii într-un giulgiu curat, si Il aseaza in mormânt. Dar El cu sufletul Său se coboara în iad, pentru a zdrobi puterea iadului și pentru a ne elibera din chinul veșnic; Mantuitorul a inviat și va fi proslăvit și s-a ridicat la Cer in gloria lui Dumnezeu cel veșnic. Să lăsăm deoparte tot ce este pământesc și deșert și cu inima curată sa cadem la tronul Împăratului Gloriei, strigând continuu: Sfânt, Sfânt, Sfânt, Domnul Savaot! O, Mama mântuirii noastre! Fă-ne și pe noi părtași la lumina Învierii Fiului Tău și la binecuvântarea veșnică, așa că Îl strigam pe Dumnezeu: Aliluia.

Icos 10

In ziua de sâmbătă, mironositele au venit la mormant cu uleiuri aromate, si au vazut cum piatra a fost rostogolită de pe mormant și nu l-au gasit pe Domnului Iisus. Dar îngerul a stralucit către ele cu o glorie sclipitoare: “Nu vă temeți și nu căutați pe Cel viu printre cei morți. Hristos a înviat, așa cum a spus!” De aceea iti cantam tie acestea:

Bucură-te, Preasfântă Fecioară Maria;

Bucură-te, ca Fiul Tău a Înviat dupa trei zile din mormânt;

Bucură-te, că tot pământul se bucură și toți Îngerii cântă în ceruri: Hristos a Înviat din morți, după ce a călcat moartea în picioare;

Bucură-te, Dătătoare vieții nesfârșite veșnice;

Bucură-te, că dragostea Ta și rugăciunile Tale ne elibereaza de întunericul veșnic;

Bucură-te, că prin Tine ne vei înălța intr-o zi strălucitoare de sărbătoare;

Bucură-te, căci ne aduci o zi luminoasă, cand ne vom îmbrățișa, vom ierta întreaga suflare, și ne vom bucura pentru totdeauna;

Bucură-te, Maica Domnului, Floare nepieritoare!

Condacul 11

O, Ierusalime, Ierusalime, care nu i-ai ascultat pe profeți! Atrocitatea ta gravă a fost iertată de Domnul și soarele de neuitat al dreptății a răsărit peste lume. Curățeste-ne sufletele, Fecioară Marie! Curățeste-ne sentimentele, ca să-L vedem pe Hristos inviat din mormânt; imbracă-ne în haine de nunta, ca să putem intra cu bucurie în Raiul împodobit al lui Hristos, cântând Celui Înviat: Aliluia.

Icos 11

Când a venit timpul pentru plecarea la Dumnezeul tău, Maica Domnului, ai fost intampinata de Îngerul Domnului, Gabriel, cu o lumină strălucitoare, dandu-ți crinul strălucitor, nemuritor, din Rai, si facand voia Domnului ai mers liniștita la Divanul Fiului tău. O, rugăciunea noastră de neinvins! O, floare neumbrita, lumina cerului! Trimite-ne și noua, Milostiva, o plecare liniștită și nedureroasă din aceasta viata de plâns, suspin și durere, așa că strigăm către Tine:

Bucură-te, înălțata în Rai de Fiul Tău, Regina Cerurilor;

Bucură-te, ajutor rapid și mijlocirea noastră credincioasa înaintea Lui;

Bucură-te, Fecioară Preacinstita, pentru că Numele Tău împodobește și încântă din generație în generație;

Bucură-te, odihna noastră sigură și liniștită în furtunile vieții;

Bucură-te, ca invingi orice obstacol;

Bucură-te, Maica Domnului, Floare nepieritoare!

Condacul 12

Oh, ceasul noastru intârzie! Inima tremură când ne gândim la el! Cum ii vom lăsa pe părinții noștri apropiați și iubiți? Cum vor merge noi cei nespălați din mijlocul întunericului și a morții la o viață nouă? Cum vom apărea la Judecata de Apoi a Creatorului Dumnezeu? O, Mângâietoare noastra! Buna noastra ajutatoare! Ajuta-ne, când aceasta clipa va veni, pune-ti mâna ta iubitoare de Mama pe fruntea noastra, astfel încât suferințele noastre să dispară și sufletul nostru sa renasca, adu pace in tristetea separării noastre de această lume și lăsa lumina marii neprihăniri să vină peste noi. O, Preacurată Mamă! În tine sperăm, la tine ne rugăm și strigăm către Dumnezeu: Aliluia!

Icos 12

O, suflete al meu! Ridică-te, de ce dormi? Sfarsitul se apropie! De ce ești plin de păcate? De ce nu te pocaiesti? Doamnul este cu noi, de ce iti pierzi speranța? Ce raspuns vei da când va veni El, marele Judecător, pentru a judeca pământul? De la un capăt la altul al pământului va sunat trâmbita Arhanghelului, iar morții se vor ridica și toate neamurile se vor aduna. Și iată, Fiul Omului va veni în alai cu puterea Sa, în toată slava Sa. Unde vor fi faptele noastre bune? Unde va fi mila? Unde va fi dragostea? Păcatul nostru e asa de mult ca a închis cerul. O, Atotmilostiva Maică a lui Dumnezeu! În această zi îngrozitoare, apare-ne și fii un sprijin pentru noi înaintea Fiului Tău. Sperăm în tine; nu ne lăsa pe noi păcătoșii. Fii-ne protecție și forță, iar noi cu credință caldă și speranță neîndoielnică cădem în fața Preacuratei Tale icoane și cu lacrimi te chemam asa:

Bucură-te, lumină, luminând întunericul nostru;

Bucură-te, ca mijlocesti pentru noi la Judecata cumplită a lui Hristos;

Bucură-te, ca acoperi întreaga lume de necazuri cu acoperamantul Tău;

Bucură-te, că ești pacea, Mama Unică a tututot copiilor adoptati;

Bucură-te, că ți-a fost dat har de nedescris să te rogi pentru noi;

Bucură-te, ca pregătești bucuria veșnică pentru toți cei care sunt credincioși in dragostea Ta;

Bucură-te, ca parfumul tau ne pătrunde pe noi păcătoșii pentru totdeauna;

Bucură-te, Maica Domnului, Floare nepieritoare!

Condacul 13

O, Floare nepieritoare! O, ceea ce ai nascut Cuvântul cel Sfânt! Primește acest dar din rugaciunea noastra, si        apara-ne de la orice fel de nenorocire pe noi toți. Încălzeste-ne cu dragostea ta de Mama, bucura-ne cu bucurie veșnică. Mântuiește-ne de chinul veșnic prin rugăciune neincetata către Fiul Tău și dă-ne Împărăția cerească, Regină, celor ce iti strigă tie: Aliluia. (Acest condac se spune de 3 ori)

Icos 1

Ca binecuvântare a lui Dumnezeu și ca un dar ceresc mult așteptat, care a fost cerut de la Dumnezeu prin rugăciune neîncetată, ai fost trimisa, Maica Domnului, părintilor tăi drepti și bucurosi Ioachim și Ana. Tu, Preasfanta aleasa de Dumnezeu, ai părăsit sânul părintesc și, ca o lampă de credință nestinsă, ca o cădelniță cu tămâie, în smerenie, ai apărut în pragul casei Domnului și puterea Celui Preaînalt s-a pogorat asupra ta intrand în Sfânta Sfintelor și deschizand cerul cel mai adânc. O, Milostivă Născătoare de Dumnezeu! Deschide și inimile noastre și ridica rugăciunea noastră către Fiul tău și Dumnezeu, astfel încât să te strigam pe tine așa:

Bucură-te, puritate de neatins și frumusețe de nespus;

Bucură-te, înălțare în smerenie;

Bucură-te, ca ne iubești fara masura;

Bucură-te, vas ales de Dumnezeu;

Bucură-te, mijlocitoarea noastra harnica;

Bucură-te, Maica Domnului, Floare nepieritoare!

Condacul 1

O, Preasfântă Fecioară Maria, bucurie și refugiu pentru toți creștinii, cinstindu-ți icoana ta Preacurată, îți cântăm un cântec de laudă si îți infatisam nevoile, tristețea și lacrimile noastre. Dar, o, grabnica mijlocitoare a noastra, tu ești aproape de toate durerile noastre pământești, acceptă-le in rugăciunile suspinului nostru, ajută-ne și salvează-ne de necazuri, ca fără încetare și cu tandrețe noi sa te chemam: Bucură-te, Maica Domnului, Floare nepieritoare!

Rugăciune

O, Preasfântă și Preacurată Mama Fecioară, credem că esti ajutor si refugiu pentru păcătoși! Protejeaza-i pe toți cei care aleargă spre tine în necazuri; când auzi gemetele noastre, înclina-ti urechea spre rugăciunea noastră. Doamna și Maică a Dumnezeului nostru, nu-i disprețui pe cei care cer ajutorul Tău și nu ne respinge pe noi păcătoșii, dă-ne rațiune și învață-ne, nu te îndepărta de noi, rugatorii Tăi, pentru suspinul nostru. Fiindu-ne mamă și stapana, ne încredințăm îndurarii tale celei milostive. Adu-ne pe noi păcătoșii la o viață liniștită și senină, pentru a ne putea ispasi păcatele. O, Maica Maria, binecuvântarea și mijlocitoarea noastra rapida, acoperă-ne cu mijlocirea Ta, protejează-ne de dușmanii vizibili și invizibili, înmoaie inimile oamenilor răi care se ridică împotriva noastră. O, Maica Domnului Creatorul nostru! Tu ești rădăcina credintei și culoarea nepătrunsă a purității și integrității, trimite ajutor celor slabi și copleșiți de patimile trupești și celor cu inimi rătăcitoare. Luminează-ne sufletele, astfel încât să vedem căile neprihănirii lui Dumnezeu. Prin harul Fiului Tău, intareste voința noastră slabă în păzirea poruncilor Lui, astfel încât să fim eliberați de orice nenorocire, întristare, neliniste, anxietate, patimire și să fim miluiti prin mijlocirea Ta fiindu-i recunoscatori Lui pentru totdeauna. Amin.