In cuplu apar adeseori momente de desincronizare, teste sau provocari inainte de a pasi intr-o noua etapa. Ele nu vin intamplator ci sunt chemate de noi, atrase de parti din interiorul nostru care nu s-au intors Acasa. Poate ne spunem ….eu nu pot trece peste tradare, mi-e frica sa ma gandesc si uite asa tandrul maestru numit viata ne pune in fata a ceea ce credem ca este imposibil de acceptat pentru a ne activa trei forte ale destinului, a renaste-a trece-a vesniciza.

Dati glas unui triunghi de virtuti sa spunem rabdarea-blandetea-intelepciunea si veti simti cum puteti depasi chiar si momente ce par a fi greu de de digerat, greu de rotunjit in noi, greu de transformat in aur spiritual.

A trece inseamna a accepta, a ierta, a intelege de ce ti-a fost dat un anumit test, de ce te-ai intalnit cu o anumita provocare.

In fiecare seara murim si in fiecare dimineata, renastem. De ce nu am putea renaste si in cuplul nostru, cu mai multa forta, iubire, avant?

Ca sa ne transformam intr-o fantana arteziana plina de daruri e important sa daltuim in verticala cuplului multe virtuti. Puterile orizontalei lumesti ne sustin in materializare insa nu dau glas renasterii-trecerilor-vesnicizarii.
Daca ne cantonam in a creste case sau a cumpara masini pentru cuplul nostru nu vom avea energie pentru renastere-trecere-vesnicizare ci doar motive de fudulie sau simple povesti despre comfort.

Cand intram intr-un cuplu avem o zestre spirituala creata chiar de noi in mai multe vieti. Si intr-un anumit moment lada cu monezi de aur s-a ispravit si doar harnicia noastra ( harnicie de la har) ne poate duce pe verticala crucii pana la cheile spiritului cu care putem deschide din nou comorile materiei, intru catva altfel, mai constienti, mai daltuitori, mai plini de viata divina.

Multe cupluri se plang dupa 2-3 ani ca lucrurile nu se mai intampla de la sine si ele chiar nu mai vin asa de usor pentru ca zestrea spirituala a fost folosita, epuizata semn ca verticala cereasca e de dorit sa fie activata, insasi colona nelimitarii…. pentru a sustine Implinirea in cuplu.

De multe ori in indragosteala si in freamatul constructiei, atentia noastra se duce catre casa, masini, cariera mai putin sau deloc …directionam energia catre pasiuni, comune, preocupari spirituale comune, calatorii initiatice, ateliere conective, initieri in Impreuna-Una. Daltuind doar in triunghiul cu varful in jos ( trinitatea inferioara) cum sa raspunda triunghiul cu varful in sus ( trinitatea superioara)?

Puterea de a renaste- cea de a trece-si cea de a vesniciza tin de inteligenta spirituala si sufleteasca a cuplului.

Obisnuiesc sa intreb cuplurile: cum desenati seara de seara minutul vostru relational, ce pasiuni comune aveti, ce va anima in Impreuna-Una?Si unele au raspunsuri….cele mai multe, nu.

Vizualizati o cruce…pe orizontala ei asezand preocuparile zilnice in care sunteti Impreuna( gatit, spalat copiii, mers la cumparaturi etc)Desenati verticala si asezati tot ceea ce tine de a fi ( pasiuni comune, calatorii spirituale, meditatii, ateliere conective, trialoguri, initieri, retrageri etc).

Care este mai puternica, mai bine daltuita, mai radianta?

Acolo unde v-ati pus atentia, prezenta, energia de acolo pot veni sau nu puterile cuplului vostru.

Cand dau buzna furtunile, intrebati-va ce ati daltuit in verticala cuplului vostru? Ce triunghi va saluta? Ce triunghi va sustine? Ce triunghiuri de virtuti sunt vii ca niste faruri luminand bulevardul divin al cuplului?

Si ori de cate ori puteti…. aflati ce triunghi al iubirii il anima pe celalalt in aceasta etapa?! Cum va simtiti sa intrati in pielea iubitului vostru si sa va suprapuneti cu harta lui sufletesca, sa cresteti puterea de a renaste- de a trece-de a vesniciza?