De multe ori aud aceste raspunsuri: Mi-e greu sa-l iert, Nu pot, Mai bine mor decat sa-l iert sau L-am iertat dupa care vin toate evenimentele cu incarcatura lor de suparari, regrete, resentimente. Am iertat dar n-am uitat….

Trinitatea inferioara, triunghiul cu varful in jos, eul terestru nu stie sa ierte. Mintea isi argumenteaza nedreptatea facuta gasind scuze sau acuze, inima nu poate da iertarea pentru ca este suparata iar corpul fizic se chirceste cand aude de iertare. Doar din triunghiul cu varful in sus poate cobora Sfera Iertarii acea energie care te aduce Acasa, amintidu-ti cel mai inalt scop pentru care ai venit aici si anume Indumnezeirea, misiunea ta, rolul triunghiurilor divine, valsul cu viata. Sfera iertarii e o sfera treimica formata din mai multe triunghiuri: acceptare-iubire-intelegere, primire-bucurie-blandete, pace-bucurie-trecere, rabdare-intelegere-intelepciune, bunatate-primire-unime.

Nu poti cu mintea sa traiesti iertarea poti insa sa o cunosti la nivelul trinitatii superioare a corpurilor cauzal-budhic-atmic prin fuziune, contopire, recunoastere de Sine.

Iertarea nu trece prin intelect. Aceasta sfera treimica te imbraca in energia ei alb-argintie dezvaluindu-ti Intregimea care esti.

Pentru a ne intalni cu ea e important sa alegem sa iertam. E primul pas. Apoi sa ne asumam gandurile, emotiile , faptele cu care i-am ranit pe ceilalti. Cum? Contemplati aceste fapte, activati triunghiul iertarii( Ma iert si ma dezleg, Rog Sfanta Treime sa ma ierte si sa ma dezlege, Sunt Una cu Iertarea), extrageti din greselile si pacatele voastre, unitati de intelepciune.

Urmatorul pas si insasi varful triunghiului este Integrarea.

Aveti deci un triunghi: Alegere, Asumare, Integrare iar in centru Sfera triunica a iertarii.

Desenati o linie a vietii cu toate evenimentele prin care ati trecut. Aplicati acest model. Ce vi se dezvaluie in centru, in miez, in Unime?