Noul Ierusalim este o reflectare a ordinii cosmice si sta in sarcina noastra sa facem aceasta ordine sa coboare.

Noul Ierusalim este simbolul unei lucrari spirituale pe care fiecare fiinta trebuie sa o faca in ea insasi. Cand fiecare dintre noi o va face Noul Ierusalim va cobora in corpul colectiv al omenirii. Zi si noapte spirite luminoase sunt ocupate sa lucreze asupra oamenilor ca sa le inlocuiasca particulele intunecate care nu vibreaza in armonie cu Cerurile prin alte particule mai pure, mai luminoase. Exista mii de noi Ierusalimi care se pregatesc sa formeze impreuna acest Nou Ierusalim unde toti vor trai in pace si fraternitate.

Noul Ierusalim este inainte de toate. Omul insusi. Apoi el reprezinta o societate ideala. Si in sfarsit reprezinta adevarata Biserica Universala a Domnului, Biserica Spiritului si a Adevarului, Biserica Marilor Initiati. Nimeni nu va putea impiedica acum venirea acestei Biserici.

Noul Ierusalim este omul perfect, o viata sociala perfecta este aceea imparatie de pace, ordine si dreptate unde domneste Melchisedec, regele Salemului. Dar aceasta imparatie exista si a existat dintotdeauna, Datorita ei dea lungul mileniilor s-a mentinut o traditie adevarata fiindca din acest centru initiatic au venit toti marii maestrii adevarati ai lumii.

Sursa: Omraam Aivanhov