Atunci cand privim capul Tatalui imbracat in Triunghi si spunem Parinte, Cuvinte, Duhule, Treime in Unime, Coboara in mine, Pacea ta, Intelepciunea ta, Vindecarea ta… aducem forta Triunica in viata noastra, dezvelind Inteleptul din noi ( Mama, Tatal si Copilul), Puterea vie a Triunghiului, Forta innaripata care deschide Portile Imparatiei. Desi tindem spre a exprima fiul rebel sau poate tatal riguros si/ sau mama perfectionista, Triadele de lumina activate prin Cuvant ne dezvaluie Chipul de Lumina dar si forta Treimii in viata de zi cu zi caci nu trebuie doar sa ne uitam la Triunghi cum este pictat in sfanta biserica ci sa-l si aducem in viata noastra clipa de clipa….pentru a deveni si noi o forta triunica in actiune un curajos-bland-jucaus sau un ferm-iubitor-creativ sau un rezistent-smerit-bucuros. Aceste Treimi dezvelite in noi ne conduc catre Cerurile Bucuriei unde vom gasi in centrul Triunghiului, Soarele Christic. 

Desi omul are 1-3 trasaturi cardinale, 10-15 principale si mii si mii de trasaturi secundare doar cand isi reaminteste Scopul pentru care este aici si anume Indumnezeirea prin Alegeri Constiente poate ajunge la Caracterul Divin descris de o triada-locomotiva dupa care se aliniaza trasaturile secundare, acest Triunghi de forta, Luminand Drumul, Caracterul Omului, Povestea lui. Adeseori auziti aceste expresii…a avut un talent minunat in pictura insa era un caracter rautacios, meschin, ipocrit sau avea multi bani insa era un caracter groaznic. 

Cand suntem doar varsati in exterior si fara Directie, Firea, Subpersonalitatile, Vechile Chipuri incep sa traga de haturile carutei …si ne trezim uneori prea tarziu in prapastie sau pe langa drum ….. nestiind ce parti din noi ne-au dus la Alunecare sau la Cadere. Prin Om se poate exprima Demonul, Ingerul, Un bunic cazut, Un Fifi Suparacios( o subpersonalitate), Unul sau mai multi copiii avortati( in exorcizari poti vedea acest lucru), frati dintr-o familie de lumina, un maestru, un sfant, un serafim, o triada de lumina etc. Intrebarea este…si daca am modelat/un caracter rautacios, ipocrit, meschin….cine este la carma? 

Atunci cand dam glas chipul triunic din noi se dezvaluie in fiecare etapa triunghiuri de calitati si de virtuti care devin locomotive pentru caracterul nostru luminandu-ne Pasii, Povestea, Unicitatea. 

Indrazniti sa activati Fortele Triunice Cuvantatoare pentru a va christiciza Caracterul si a va indumnezei Drumul.

Invoc lumina ta Doamne, 

Iubirea, blandetea, intelepciunea,

Pacea, smerenia, iertarea

Coloana de lumina sa fie 

Si pentru mine/noi si pentru draga Ramanie

Cu ochi ceresti din albastrul pur ne privesti, 

Intarindu-ne, inteleptindu ne, inaltandu-ne,

In suflet si spirit te chemam, 

Cu toata iubirea imbracam, 

Camasa ta!!!

sau

Doamne Isuse Hristoase miluieste pe mine Omul, pe Fratii mei, Tot Locul!