Am intrat pe Camino Inca Trail pe 20 iunie si am iesit din trena orasului de cristal pe 23 iunie la pranz, activand Trecerea/ Solstitiul intr-o triada de flori, copaci si inaltimi graitoare care ne-au insorit joaca cu varfurile, despletind in toti, Soarele Interior. 

Prima zi a fost colorata de joaca, entuziam, uimire….drumul spiralat fiind presarat cu temple batrane, flori incredibile, copaci imbratisatori, sate andine. Si peste toate venea zumzaiala placuta a celor 8 copiii care ne insoteau cu varste cuprinse intre 2 ani si 4 luni si 17 ani. Si aerul era infrunzit de povesti, intrebari, mirari, cautari care tasneau la fiecare oprire….la final hora inaltimilor dezvelind un oras inca viu prin templele lui in care se retrageau preotii, preotesele si regii pentru a-si primi…pe parcursul a catorva zile Inspiratia intorcandu-se apoi in capitala incasa Cosco nu Cusco( dupa spanioli) pentru a cobora in materie…..Varfurile Revelate. Pe vremuri acest Camino de 55 de km se facea cu post negru, noi l-am facut cu 33 de porteri care ne-au sustinut gustativ si fizic…..fiecare zi avand insa o triada calauzitoare cu care s-au deschis portile Muntelui Sacru, ziua de 20 iunie fiind a Bucuriei, Iubirii, Recunostiintei a doua, 21 iunie fiind a Curajului, Intelepciunii, Puterii de Sine a treia, 22 iunie a fost a Credintei, Smereniei, Intelepciunii iar a patra 23 iunie a stralucit in triada Armoniei, Radiantei, Frumusetii. Desi nu aveam o pregatire speciala in a lua cu asalt muntii nici eu nici cei 22 de fosnitori cu care am facut acest drum spiritual pana la orasul copiiilor soarelui, Machu Picchu…am simtit cu totiii Chemarea de a ne explora radacinile incase si asa s-a desenat pe parcursul a 9 luni o calatorie plina de Varfuri, Bucurie si Iubire. Trebuie sa va spun ca in prima zi soarele a fost doar in interiorul nostru insa incepand cu 21 iunie( a doua pasire) buchete de raze ne-au invadat sufletele si fotografiile si veti vedea cateva imagini cu sori-cruci sau sori-flori sau sori-curcubee….sori pe care nu i-am mai vazut niciunde, aceste chipuri raspunzand parca la toate Invocatiile, Rugaciunile si Meditatiile facute de noi pe Munte. Si desigur am onorat Trecerea cu o ceremonie minunata folosind triadele de frunze de coca la 4215 m exact pe 21 iunie, trena acestei meditatii conective aurindu-ne pasii si in urmatoarele zile. Desi ziua a doua te invita sa stai doar in verticala interioara si este foarte intens tot drumul pentru ca urci in continuu, am simtit cu totii ca ne-am depasit multe limite, am eliberat multe rezistente si tipete, drumul fiind presarat cu eliberari, dezlegari, descoperiri de Sine. Si cand ajungi la 4215…..te simti Intregit, Puternic, Verticalizat….

muntele dezvelindu-ti puterea Triunghiului interior in care Infloresti ca Om precum si Crucea cu Aripi care descrie Fiinta de Lumina.  

A treia zi a fost o cea mai lunga, 16 km insa plina de soare, flori si cascade de revelatii care presarau drumul……pentru ca peste tot vedeai chipuri de incasi, condori care te innaripau si povesti care se asezau in tine din….timpuri indepartate….toate chemate parca de goarna interioara pentru a ne insori….Pasii. Si jungla blanda si zumzaita pe care uneori o parcurgeai doar tu cu tine…..te punea fata in fata cu Singuratatea dar si cu animalele interioare activandu-ti Varfuri de munti de care nu erau constient. Si asa iti descopereai mai intai Subpersonalitatile apoi in lumina Revelatiei….Credinta vie se transforma in Incredere in Sine, Putere de Sine, Curaj….toate conducandu-te la Muntele Interior pe care straluceste Soarele Divin. Si desi credeai ca te vei pierde poate….Drumul era luminat, incalzit si inspirat de ghizi spirituali care s-au dezvelit in meditatii dar si prin fotografii…. sfere verzi, mov, aurii care au aparut in toate zilele in filmarile si fotografiile facute si care ne-au indrumat pasii pentru a aseza intr-un vals minunat …..Cerul cu Pamantul. 

Ziua a patra( 23 iunie) s-a deschis cu o meditatie in Templul celor 7 ferestre, dand glas in noi celor 7 raze dar si Frumusetii Radiante, Puterii Radiante, Aripilor de Lumina. A fost minunat in rasarit sa partipam la hora muntilor…..apropriindu-ne cu recunostiinta, smerenie si intelepciune de …..orasul luminii, Machu Picchu dar si de templul interior, Templul Soarelui.