In trecerea de la o stare de constiinta la alta sau de la etapa la alta ne scufundam adeseori in apele tulburi ale inimii, in ceata fricilor, supararilor, disperarii. Putem numi aceasta plapuma a emotiilor disonante, noaptea grea a sufletului. Acesti nori care pot veni din alte vieti dar pot fi si consecintele unor alegeri pitice ce apartin acestei intrupari, ne incarca cerul interior, declansand furtuni interioare si chiar somatizari dureroase. Ne spunem deseori in aceste ploi suferinde ….. am sufletul sfasiat sau indurerat sau sunt coplesita.

Acesti balauri emotionali care ne intuneca sufletul pot fi eliberati prin spovedanie, impartasanie, plimbari pe malul marii, drumetii montane, invocatii, rugaciuni, contemplatii, triunghiul iertarii, pasiuni inaltatoare.

In marile suferinte insa se ascund si marile daruri si salturi de intelegere. Priviti cu blandete, detasare, intelepciune….Norul. Care este rostul lui/ darul lui? Ce ne dezvaluie el? Care este binecuvantarea deghizata a acestei Treceri?

Scrieti, plimbati-va, vorbiti cu oameni limpezi si luminosi, aduceti in interiorul vostru mici buchete de bucurii cu care sa activati Soarele Christic.

Nu inseamna ca Dumnezeu v-a parasit sau ca ati fost uitat ci doar sunt nori multi pe Cerul interior si nu puteti percepe raza divina.

In astfel de momente …….incarcati cardul divin cu lucrari ceresti( Sfinte Liturghii, Posturi, Spovedanii, Impartasanii dese, Rugaciuni). E posibil sa va spuneti ca sufletul vostru impietrit nu percepe nimic, nu se linisteste nicicum…asta pentru ca sunt multe straturi de reziduri care il acopera. Pe masura ce va limpeziti in apele iertarii dupa impartasanii repetate aceste pietroaie se miscoreaza si izvoarele divine incep sa curga hranind florile interioare.

Greselile, pacatele, patimile repetate ne impietresc generand aceasta plapuma grea pusa pe suflet. Doar dupa ce scuturam covorul …..sufletul poate din nou sa zburde dezvelindu-si petalele de lumina.

Universul nu e nedrept si nici Dumnezeu. Totul e corect, perfect si toate sunt consecintele faptelor noastre din Acum sau de Altadata.

Daca ne-am pierdut bucatile de suflet drogandu-ne sau band sau barfind sau facand pacte intunecate sau avand multe amante e foarte posibil sa ne intalnim cu aceasta noapte grea sau plapuma intunecata a sufletului care poate capata eticheta de depresie, deznadejde, disperare etc. Stim cu totii ca dupa noapte vine ziua….deci nu putem decat sa ne straduim un pic pentru a vedea din nou soarele interior.

Cardul divin pe care il incarcam azi( dand glas lucrarilor ceresti) si datorita caruia putem cere daruri inaltatoare pentru Acum ca bucuria sau intelepciunea sau blandetea sau clarul devine pasaportul de lumina cu care trecem de la o vama la alta pe lumea cealalta cand va veni Timpul.

Nu va pripiti in decizii cand apare aceasta noapte grea a sufletului…gata divortam…sau gata plec imi dau demisia sau nu ma mai intereseaza…imi iau viata.

Staruind in rugaciune cu toata fiinta, veti simti soarele interior care isi desface razele dincolo de toti Norii.

Noapte grea a sufletului este declansata de contiinta noastra incarcata care ne arata prin suferinta unde am gresit, consecintele pacatelor noastre, balaurii-nori pe care i-am atras prin ganduri intunecate, emotii intunecate, fapte intunecate.

Lucrari triunice prin care va puteti scutura de aceasta perdea grea:

  1. Spovedanie-rugaciune-impartasanie
  2. Contemplatie-meditatie-plimbari
  3. Scris-pasiuni inaltatoare-stat in natura
  4. Triunghiul iertarii-geometrie sacra-recunostiinta