Atunci cand ascultam doi oameni casatoriti sau doar intr-o relatie dupa gesturi, mimica, expresie vom deslusi lesne cine este in rolul victimei si cine a imbracat rolul calaului. Adeseori cea care este lovita fizic, victima……pare ca are toate argumentele lumii sa il dea in judecata pe sot, sa plece cu toata casa, sa fie eroina intregii povesti. Insa cand privesti dincolo de randuri……vezi omul care toaca, judeca, pune etichete, vesnic nemultumit si critic care si-a indepartat sotul prin cotcodaceala, suparare, generalizari negative. Si poate nu v-ati gandit…insa aceasta opareala prin cuvinte si aceasta judecata de foc reprezinta un atac energetic. Si unii barbati se duc si beau, altii isi lovesc partenera, altii pleaca de acasa constant. Se duc sa se aeriseasca dupa atata…fierbinteala generata de etichetele negative.

Daca ati asculta doar victima ati face si un soclu pentru ea pentru ca lesne v-ti prinde in hora argumentatiilor. Insa mirosul victimei atrage calaul si atentie …de multe ori victima este in adevar…..Calaul!!! Nu condamnati fara sa va uitati la faptele vizibile si invizibile. Sigur nu exista puscarii pentru judecati de foc-guri de foc-supararii de foc insa justitia divina vede aceste lucruri……de aceea nu ar trebui sa ne mire ca unul ataca prin cuvant si altul raspunde cu o palma. Ce semeni culegi. Daca nu suntem atenti la limbajul iubirii celuilalt si il …lovim prin cuvinte zilnic …e posibil sa ni se raspunda cu o furtuna insotita de lovituri.

Daca am cunoaste si am aplica legea cauzei si a efectului am intelege ca daca semanam ploaie de foc vom culege tot ploaie de foc…si focul malefic intrupat poate lua chipul….. loviturilor fizice.

Adeseori sotii care parasesc….nu mai rezista acestui tocat constant, lent si sigur care decide moarte relatiei.

Ce subpersonalitati isi fac de cap in astfel de contexte? Fifi suparacioasa-Fifi demanding-Fifi nemultumita.

Cum pot activa spirala ascendenta? Vazand partea frumoasa a relatiei mele dar si a sotului meu.

Ce metode si ce virtuti ma sustin sa ma eliberez de dominatia acestor subpersonalitati? Meditatia-contemplatia-rugaciunea, constientizarea-acceptarea-integrarea, acceptarea-smerenia-iubirea.

Cand uraganele relationale va coplesc urcati in mansarda adica in triunghiul spiritului si vorbiti cu Cerul. Intrebati-va ce aveti de invatat. Nu fugiti in judecata. Legea meritelor ne avertizeaza ….ca primim tot ceea ce meritam la timpul potrivit si plata si rasplata. Lasati norii furiei, ai supararii, ai nemultumii sa treaca….stand in miez si contempland. Ce am de invatat din aceasta situatie? Care sunt darurile acestei povesti pentru mine? Cine sunt?

Atunci cand ne eliberam de pretentii, asteptari, conditionari si iesim de pe axa….victima-calau, vom simti ca am scapat de multe poveri. Omul cu O mare sparge coaja micismelor si isi dezvaluie aripile in aerul aurit al regasirii.