In inima Turciei moderne se dezvaluie un petic de pamant care pare decupat de pe o alta planeta: formatiuni geologice stranii, similare cu cele lunare, labirinturi subterane, fortarete, orase construite sub pamant… elemente care, luate impreuna, ne coplesesc. Cappadocia nu inseamna doar straturi de lava si roca vulcanica depuse de-a lungul timpului, ci si suprapunerea unor fasii de istorie care dau nastere unei povesti magice despre cuceritori, culturi disparute, razboaie si sfinti.
Situata la 320 de kilometri de Ankara, capitala Turciei moderne, Cappadocia se desfasora sub forma unui peisaj unic, in alcatuirea caruia intra pesteri, tuneluri si sute de orase subterane sapate de hititi in urma cu peste 3.000 de ani. Aici, secretele se afla in fiecare coltisor, de la tunele capcana si pesteri, pana la rute clandestine, utile in aprigele lupte care s-au dat in aceste locuri. Cappadocia sau Kapadokya, dupa numele hitit care insemna “regiunea cailor frumosi”, este o lume subterana care ascunde in faldurile sale campurile de batalie ale cuceritorilor, razboaie sangeroase sau lupte religioase care au amenintat tot timpul sa o distruga. In aceste locuri, sacrul si profanul au cunoscut convietuirea. Dincolo de chestiunile de razboi, aici au fost construite primele manastiri din lume, iar numarul lacasurilor de cult s-a ridicat de-a lungul timpului la peste 200 de biserici. In ciuda invaziei turistice, regiunea a reusit intr-un fel sau altul sa isi pastreze o aura de mister, chiar si in fata arheologilor si istoricilor moderni. Nu numai considerentele istorice fac posibila aceasta afirmatie, ci si evenimentele moderne, care includ campuri magnetice despre care se presupune ca au proprietati curative sau semnalarea unor obiecte zburatoare neidentificate.
Dar sa nu uitam ……Cappadocia a fost un important centru spiritual crestin. Sfantul Vasile ce Mare, episcopul Cezareei, fratele sau, Sfantul Grigore de Nissa si prietenul lui, Grigore de Nazianz (care, impreuna, formeaza, in cadrul parintilor greci ai Bisericii, grupul parintilor capadocieni) au pus bazele unei noi vieti monahale aici. Sustinatori ai rugaciunilor in grup, ei se afla la originea infiintarii primelor manastiri in care erau pregatiti misionarii. Cei trei au construit bisericute rupestre in care era celebrat cultul crestin pentru comunitati mici dar foarte puternic legate prin credinta.
In intreaga Cappadocie, exista si azi, sute de astfel de lacasuri. Ele au fost redescoperite de un iezuit francez, in 1930, dupa ce descrierile unui alt cercetator, Paul Lucas, trimis in Cappadocia de Ludovic XIV ,parusera, la timpul lor, atat de fanteziste, incat nici n-au fost luate in seama. In Valea Goreme din Cappadocia, se afla 15 biserici; dintre ele, zece fac parte din muzeul in aer liber deschis publicului. Arhitectura bisericilor si a capelelor e complexa. Sapate la baza coifurilor de tuf, ele lasa cu greu lumina sa intre daca ochii celesti nu sunt deschisi.
………..
Va invit in Cappadocia in septembrie, 04 09 2020-11 09 2020.
Calatoria aceasta va include vizita la locul de provenienta a misticilor sufiti denumiti dervisii rotitori, parcul national Goreme, pesterile, vizita in cel mai impresionant oras labirintic subteran cu biserici si case sapate in stanca, tesatorii traditionale, cascada Karpuzkaldiran, riviera turca, momente de conectie in Impreuna-Una, contemplatie, rugaciune, bucurie si alte lucrari de lumina
Costul? 610 eur. Plata avansului pana la data de 25 martie. Calatoria s-a mutat din aprilie in septembrie la cererea mai multor participanti. Avansul este de 300 eur. Inscrierea presupune: datele din pasaport sau din buletin si 130 eur, restul pana in 25 martie iar ultima transa in iunie.
Ce include? hotel 4 stele, avion, transport cu autocarul pe parcursul circuitului, asistenta turistica in limba romana, cazare 7 nopti, demipensiune, 1 bagaj cala, 1 bagaj de mana, taxe de aeroport
Optionale : zborul cu balonul cu aer cald( se rezerva la fata locului in functie de conditiile meteo, poate fi in jur de 195 eur) si excursia cu barca pe raul Manavgat
Inscrierile se fac pe frecventaom@gmail.com.
Terapie Craniosacrala http://pages.frecventaom.ro/terapie-craniosacrala
Terapie Bowen http://pages.frecventaom.ro/terapie-bowen
Mind MI http://pages.frecventaom.ro/mindmi
Luviom si MindSynergy http://pages.frecventaom.ro/luviom-mindsynergy
SCIO http://pages.frecventaom.ro/scio
Cristaloterapie http://pages.frecventaom.ro/cristaloterapie
Masaj energetic http://pages.frecventaom.ro/masaj
Decas – Harta vocationala http://pages.frecventaom.ro/DECAS
Medicina Energetica Samanica http://pages.frecventaom.ro/curatari-samanice