1. Cum te ajuta/te susține aceasta terapie în evoluție?!Terapia craniosacrala te ajuta foarte mult in conectarea cu propiul corp si cu propriile emotii. Emoțiile care pot iesi la suprafață prin intermediul acestei terapii facilitează multe conștientizări, lăsând o senzație plăcută de eliberare în corp. Iar alteori poate fi suficienta o relaxare profunda pentru a vedea viata si in alte culori decat in alb si negru. De multe ori se întâmplă să acumulam multe informații, multa cunoaștere, însă uitam de corp; iar corpul și conexiunea cu acesta ne ajuta sa fim în prezent și ne vorbește despre starea noastră actuala. Aceasta terapie este un mare ajutor în acest sens. 


2. Ce își propune ea?!Aceasta terapie isi propune sa inițieze și sa sustina procesul de autovindecare al corpului, ascultand medicul nostru interior și lăsând mâinile sa meargă în acele zone ale corpului care au nevoie de susținere și de vindecare în acel moment. Este o terapie care lucrează foarte blând și în același timp foarte profund cu sistemul nervos. 


3. Cu ce alte tehnici se poate împleti?!Aceasta tehnica se impleteste foarte bine cu masajul, osteopatia (aplicata in zile diferite), psihoterapia, consilierea biografica, terapia florala Bach, homeopatia, terapia prin plutire, constelatiile familiale si sistemice, diverse tehnici energetice precum reiki, terapia cu lumina si altele. Este o terapie foarte blanda, complementara cu multe terapii. Nu exista restrictii in ceea ce priveste impletirea ei cu alta terapie. Din ceea ce am experimentat eu pana acum, am observat o impletire foarte buna si benefica cu masajul, psihoterapia, consilierea biografica, terapia florala Bach; insa lista ramane deschisa.


4. Ce afecțiuni se pot ameliora?!Afectiunile ce pot fi ajutate sunt numeroase; aproape în orice afecțiune poate fi un adjuvant. Câteva dintre afecțiunile și problemele în care poate ajuta sunt: dureri de spate, de cap, de dinti (mai ales dupa extractii grele sau ca suport in cazul aparatului dentar), bruxism, insomnii, depresii, atacuri de panica, stres posttraumatic, perioada pre si postnatala, diverse afectiuni ale bazinului, sindrom de burn out, oboseala cronica, afectiuni ale articulatiei temporo-mandibulare, frici, fobii, intolerante alimentare (mai ales cand au in spate o emotie blocata), boli ale ficatului, sinuzita, boli ale rinichiului și multe altele. 


5. Ce povesti ți au animat sufletul după ce ședința s a încheiat?!Fiecare om are in interiorul corpului sau o carte de istorie, propria lui istorie. Atunci cand aceasta carte se deschide pagini emotionante din anotimpurile vietii se astern in fata mea. Fiecare carte mi se pare unica si fascinanta. Desi parca la inceput istorie pare ca se repeta, spusa de fiecare om este diferita. Dintotdeauna m-au fascinat poveștile de viata ale oamenilor; sa le ascult si sa simt asa cum le-au trait ei, fiecare in parte. Au fost multe povesti emotionante pe care le-am simtit și le-am auzit de la oamenii care mi-au trecut pragul; cele mai emotionante si fascinante mi se par cele care patrund si exploreaza nasterea si perioada intrauterina, chiar de la conceptie; cat de clar se pot dezveli acele emotii si senzatii fizice din acea perioada…


6. Când simți buchetul de bucurii al drumului Tău?!Buchetul meu interior se deschide si lumineaza atunci cand simt ca am putut ajuta un om fie prin terapie, printr-un dar, prin ascultare sau prin orice altceva, atunci cand dansez: dansul a fost intotdeauna refugiul meu si locul in care simt ca sufletul meu se arata și îmi vorbeste, atunci când vizitez un loc în care ma simt bine și nu în ultimul rand în momentele în care reușesc sa ma bucur alături de fetita mea; sunt momente în care simt multă recunoștință,  bucurie și binecuvântare. 


7.Ce ai adus nou sau altfel în aceasta zona?!Lucrez de mulți ani cu terapia craniosacrala. Am avut șansa să prind terapia craniosacrala chiar de la începuturile ei în România, iar în timp mi-am schimbat tehnica pe care am învățat-o la cursuri. Sau mai bine spus am descoperit un altfel de a lucra cu corpul. Fiecare corp îmi arata felul lui in care are nevoie sa-si elibereze restricțiile și tensiunile. Ascult, întreb și îmi las mâinile ghidate. Sunt situații în care simt sa împletesc în aceeași ședința terapia craniosacrala cu o scurta consiliere biografica, însă întotdeauna respect limitele fiecăruia. Pe viitor îmi doresc sa dezvolt tehnica de unwinding din terapia craniosacrala. Este o tehnica în care corpul eliberează o tensiune din interiorul corpului de la nivelul fasciei prin mișcări ce se pot vedea la exterior. Este ca și cum ceva a fost foarte strâns în interior și acum se desface și se repoziționează.

 
8. Cum te ajuta aceasta terapie in procesul dezvelirii?!Terapia craniosacrala a fost un puternic si real ajutor in dezvelire. Cu ajutorul ei poți explora foarte multe parti din tine în foarte multe straturi. Te invata sa-ti asculti corpul si emotiile si și-ți ofera acel cadru in a le putea elibera. Îți poate aduce răspunsuri și te poate purta în călătorie spre centrul ființei tale. Acolo unde ai nevoie și cât de profund ești pregătit sa ajungi. Niciodata nu e prea mult sau prea puțin. Te duce acolo unde ființă ta are cu adevarat nevoie. Și ceea ce are nevoie sa experimenteze. 

Samadhi Tank http://pages.frecventaom.ro/samadhi-tank

Terapie Craniosacrala http://pages.frecventaom.ro/terapie-craniosacrala

Terapie Bowen http://pages.frecventaom.ro/terapie-bowen

Mind MI http://pages.frecventaom.ro/mindmi

Luviom si MindSynergy http://pages.frecventaom.ro/luviom-mindsynergy

SCIO http://pages.frecventaom.ro/scio

Cristaloterapie http://pages.frecventaom.ro/cristaloterapie

Masaj energetic http://pages.frecventaom.ro/masaj

Decas – Harta vocationala http://pages.frecventaom.ro/DECAS

Medicina Energetica Samanica http://pages.frecventaom.ro/curatari-samanice